Autor Wątek: Regulacja kierownicy  (Przeczytany 7786 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rmysza

• Toyot Leżący
  • *
Regulacja kierownicy
« dnia: 30 Kwietnia 2020, 20:46:11 »
Witam wszystkich. Mam na imię Radek i jestem nowym posiadaczem camry :-) auto dzisiaj odebrałem z salonu i ciekawi mnie 1 rzecz. Mam wersje executive bez pakietu Vip. Czy w tym aucie jest opcja ze po wyłączeniu zapłonu kierownica sama się podnosi i chowa aby było więcej miejsca do wysiadania, jak to jest w lexusie? Jeżeli temat był a nie mogę go znaleźć proszę o podanie linku i później o usunięcie tematu.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
Odp: Regulacja kierownicy
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwietnia 2020, 20:56:23 »
Witam wszystkich. Mam na imię Radek i jestem nowym posiadaczem camry :-) auto dzisiaj odebrałem z salonu i ciekawi mnie 1 rzecz. Mam wersje executive bez pakietu Vip. Czy w tym aucie jest opcja ze po wyłączeniu zapłonu kierownica sama się podnosi i chowa aby było więcej miejsca do wysiadania, jak to jest w lexusie? Jeżeli temat był a nie mogę go znaleźć proszę o podanie linku i później o usunięcie tematu.
W Camry jest dużo miejsca więc japońce nie przewidzieli takiej wersji A leksus to już inna bajka

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2020, 21:19:19 »
W Camry jest dużo miejsca więc japońce nie przewidzieli takiej wersji A leksus to już inna bajka

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Nieee no... jak jezdzilem testowym to sie kierownica odsuwala jak w Lexusach ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Kwietnia 2020, 21:23:57 »
Nie cygań... mam pakiet VIP i kierownica chowa się po włączeniu/wyłączeniu zapłonu...
Masz nawet do wyboru czy ma sie tylko podnieść, czy tylko schować poziomo, czy schować i podnieść :)

Offline TiDzeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Kwietnia 2020, 21:35:36 »
Jest taka opcja. Oglądnijcie na YouTube kanał " Radomska jazda " test Toyoty. Dokładnie jest tam pokazane jak kierownica się odsuwa sama jak w Lexusie. Panowie co wy instrukcji obsługi nie czytacie .
PS. w teście ma najwyzszy pakiet z VIP.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 30 Kwietnia 2020, 21:38:54 wysłana przez TiDzeJ »

Offline Marek88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Kwietnia 2020, 22:16:08 »
Jest taka opcja można wybrać czy tylko ma się podnosić czy podnosić w wsuwać poszukaj w instrukcji

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Kwietnia 2020, 22:45:24 »
Mam pakiet VIP i u mnie taka opcja jest i bardzo sobie chwalę. Ale czy to było częścią pakietu VIP tego nie wiem

Offline TiDzeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Maja 2020, 07:27:16 »
Według katalogu to w wersji executive jest regulacja elektryczna kolumny kierownicy. Pakiet VIP to rolety w tylnich drzwiach i na tylniej szybie plus elektryczna regulacja tylnych foteli w podłokietniku itd.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Maja 2020, 11:03:41 »
kierownica chowa się po włączeniu/wyłączeniu zapłonu
Tego nie wiedziałem. Ja mam comfort tylko, więc u mnie nie ma takiej możliwości. Warto zajrzeć na forum bo można się wiele dowiedzieć. Dzięki za wyjaśnienia.

Offline rmysza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Maja 2020, 08:03:27 »
No właśnie szukałem w instrukcji i tego nie widzę. Jeżeli ktoś z Was wie jak to ustawić to proszę o informację.

Offline Marek88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Maja 2020, 08:28:12 »
No właśnie szukałem w instrukcji i tego nie widzę. Jeżeli ktoś z Was wie jak to ustawić to proszę o informację.
Instrukcja strona 230 i 613

Offline rmysza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Maja 2020, 10:23:51 »
Wybacz ale strona 230 to spis treści i jest odnośnie regulacji kierownicy, ale nie o to pytałem.  Chyba że macie jeszcze jakieś inne instrukcje, o których nie wiem.  Może ktoś po prostu napisać czy gdzieś się to ustawia? A jeżeli tak to jak i gdzie dokładniej to zrobić?

Offline Marek88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 03 Maja 2020, 10:27:58 »
Wybacz ale strona 230 to spis treści i jest odnośnie regulacji kierownicy, ale nie o to pytałem.  Chyba że macie jeszcze jakieś inne instrukcje, o których nie wiem.  Może ktoś po prostu napisać czy gdzieś się to ustawia? A jeżeli tak to jak i gdzie dokładniej to zrobić?
Mój błąd ściągnij instrukcje ze strony w PDF po vin ja znajdziesz :)

Offline Marek88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Maja 2020, 10:28:34 »
https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/eManual

Offline rmysza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Maja 2020, 10:36:41 »
Dzieki. Pobralem, ale chyba jestem ślepy bo tego niewiedzę na stronie 230.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl