no i gdzie kupil Blosa za 250zl?
No wlasnie... gdzie?
a kupiłem od znajomego ,,dziada gazowego,, był tak tani dlatego ,że postawiłem mu sieć w domu ....no i ,,dziad gazowy,, z tej wdzieczności załatwił za połowe ceny.....co do osiągów to jestem w szoku,fura pali na zimno nawet na gazie,nie strzela,nie ma dziury w mocy,podłączenie jest banalnie proste....regulacja też.......do regulacji służą praktycznie tylko 2 śrubki...trzeciej(wolne obroty) bocznej nie ruszałem wogóle ,parownik został odkręcony na full(reguluje sie tylko blosa),duże pokretło słuzy do regulacji składu na wysokich obrotach,a małe na biegu jałowym, ot i cała filozofia...cały montaz zajął ok 0,5 godz+ regulacja ok.15-20 min...no i dla potwierdzenia na koniec hamownia,jak znajde chwilke wstawię foty z montażu i scana z hamowni.......no i swobodnie wkręca sie powyżej 6 tys .obr/min (spalanko przy jeżdzie w mieście ,,na emeryta,, 15-16 a z pedałem w podłodze + fantazja 17-18l) najlepszy wynik jaki udało mi sie uzyskać to 14l po mieście,z tym ,że nie kręciłem powyzej 3000 obr.dodam jeszcze,że wypływ na spalanie mają(jak pewnie wiecie)sprawne świeczki ,kable,kopułka....no i oczywiście silniczek.....jako taki........no i jednakowe cisnienie w gumach ;D