Jestem zainteresowany wyciszeniem nadkoli i bagażnika w TS. Czy nadkola wyciszać od strony koła, od bagażnika? Czym? Możecie podać jakieś namiary na dobre maty itp? Czy w bagażniku jest dużo grzebaniny, aby wyciszyć nadkola?
Na TVN Turbo Duda wyciszał nadkola od strony koła. Co o tym sądzicie?
Mój syn jeżdżący z tyłu non stop narzeka na szum... Muszę koniecznie coś z tym zrobić.
Nadkola z przodu tylko od zewnątrz. Tutaj może być jak robił Duda lub umiejętnie naklejenie pianki na matę zamiast tej masy. Co do skuteczności masy nie wypowiem się, bo nie kładłem nigdy. Zawsze oklejam butylem (2mm -2,3mm) i czasem daję na to piankę jak starczy miejsca (3mm pianka nic nie daje - szkoda kasy). Natomiast co do nadkoli z tyłu, to zależy co chcesz osiągnąć i ile masz kasy. Jeśli robisz od środka, to warto wykleić też cały bagażnik. Ja miałem zrobione z obu stron.
Co do mat to wolna amerykanka. Na pewno jak kupisz STP GOLD/AERO, to nie pożałujesz. Jest świetna i nie brudzi rąk jak te tańsze. Butyl nie jest smołowaty. Natomiast cena zabija. Ja maty kupuję w sklepie w Markach k/Warszawy. Pamiętajcie, że sam butyl nie da wam super efektu. Na maty prawie zawsze kładzie się piankę. Grubość zależna od portfela właściciela i miejsca, które oklejasz.
Jak robisz nadkola to i wtedy OBOWIĄZKOWO wszystkie drzwi. Tylko wtedy będzie efekt. Samych nadkoli się nie opłaca.