Tema pewnie jak rzeka ale nie chciałem wywołać przepychanek co lepsze a raczej chciałem argumenty o których może nie pomyślałem.
Normalnie jak ocean temat , co przypadek inaczej może być . Przepychanki same wychodzą , no tak ktoś mógł pomyśleć o innym aspekcie za ,lub przeciw .
Rzeczywiście skłaniam się bardziej na zostawienie Aurisa (zwłaszcza że żona przyzwyczaja się się do automatu a moje auto jest w bardzo dobrej kondycji z małym przebiegiem)
Wyczaiłem Cię trochę z Aurisem . Tylko tak myślę ,pisząc tu o tym , możesz raczej znaleźć argumenty potwierdzające Twój zamysł głębszy . Natomiast pisząc w dziale Yaris ,więcej by było argumentów za Yarisem . Może się mylę , nie wiem .
O żona raczej Aurisa wybierze , do automatu przyzwyczajać się to pestka . Miałem DSG i początkowo też niby się przyzwyczajałem , a tak naprawdę do czego się w tym przyzwyczajać , chyba do tego że raz do przodu i raz do tyłu (lub podobnie ), czyli trzeba oswoić rękę z jej wolnością , brakiem zajęcia . To żona polubi na tyle ,że większe gabaryty auta przejdą niezauważone . Po latach z automatem ,tak od razu w manuala to będzie dopiero krzywda ,ręka na nowo zmieniać przyzwyczajenia będzie . W tym temacie ,najlepiej jak w domu są dwa typy ,to z rutyny się nie wychodzi .
Mam swoje lata i prędkość rozbiegu do mnie nie przemawia. Wyprzedzanie TAK - Auris wygrywa.
Dalekie trasy to my raczej pendolino lub samolot ale jak teraz ma być tylko krajowy wypoczynek to Auris jest wygodniejsza (mam też do niej belki i box)
No tak , to nie wyścigi na takie miejskie auta , sekundy różnicy to statystyka . Yaris 1.0 na trasie i wyprzedzanie "bajka" , silnik na max i lej w baku .
Zdecydowanie Auris na wyprzedzanie , w mieście też się da . Ta moja fura 1.6 podkręcona w mieście daje rade wyprzedzać , ale Yarisem 1.0 to już bym się bał tak dziadka minąć i w szeregu gęsiego raczej .
Spalanie przy naszych przebiegach - porównywalnie. Trasy pod miastem wiec hybryda słabiej dział.
Porównywalne ,ale Yaris pewnie mniej tras . O hybrydach się nie wypowiem , ale podobno na strikte trasy nie najlepsze ,pewnie o spalanie chodzi .
Przeglądy olejowe robię co 15 tys km lub po roku (olej i filtry wygrywa Yaris a klocki i eksploatacyjne na plus u Auriski)
Tak ,ale spory były czy do tej pory ASO ,a dalej normalny czy dalej ASO .
Porównywalne ładowności bagażnika ale w Auris po rozłożeniu siedzeń wkładam 8 worków kory
Fizycznie nie wiem ,ale porównywalne tak po zewnętrznym wyglądzie ,to zaskakujące . Jak dla mnie Auris mniejszy ,żeby nie powiedzieć mały . Węższy ,krótszy i niższy od poprzednika , a w tamtym wchodziły mi dwa wory trawy po 120L , lub pralka ,lub drabina 2m a nawet całe wymiarowe taczki z kołem .
Na razie korona wirus wstrzymuje decyzje
Decyzja pewnie jest , inni budują ,tylko pewnie obawy o finanse są co dalej będzie .
Z tym to już nie wiadomo o co chodzi , politycy się nie stosują a nakaz jest , ludzie też już udają w większości ,że oddychają brodą . Zaczyna się gadka ,że to wymysł jest i tego nie ma . Z jednej zostań w domu a z innej piękne Bieszczady czekają . Jakieś sprzeczne info , a policaje nie reagują . Myślałem że druga fala nam nie grozi bo się stosujemy , ale do jesieni to 3/4 zapomni o koronie i 2 fala gotowa będzie jak nic . Chyba że teraz ci bez masek zarażają przeciwciałami 8-).