Autor Wątek: Ładowarka indukcyjna QI dokładka  (Przeczytany 9569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Ładowarka indukcyjna QI dokładka
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Września 2020, 22:45:03 »
Tak się tu zastanawiam, czy do wersji Komfort w miejsce półeczki da się domontować fabryczną tackę z ładowarką indukcyjną?

jak sądzicie (pomijając utratę gwarancji ??)

Mam taką ładowarkę fabryczną w moim aucie.
Z tego co mi się wydaje, to posada ona w sobie jakiś mechanizm nakierowania na cewkę w telefonie, bo po położeniu telefonu słychać jakiś silniczek przez chwilę.

Ale... Próbowałem wiele razy używać tego gadżetu i ma praktycznie same wady - gdyby nie to,  że była w pakiecie wyposażenia, to z własnej potrzeby bym jej nie kupił, ponieważ:

1. Lokalizacja jest bardzo niefortunna - znacznie ogranicza zasięg internetu, czyli przerywa muzyka z serwisów streamingowych
2. Prąd ładowania jest malutki
3. Podczas nawigacji ogranicza również widok satelit a i dostęp do telefonu i nawigacji żaden.

Reasumując według mnie przy obecnym stanie technologii, chcąc używać nawigacji na smartfonie i innych aplikacji prądożernych - zbędny gadżet.

Może będzie podtrzymywać (nie ładować) jeśli użyjemy jako CarPlay lub Android Auto wireless ale to pieśń przyszłości...

Ciekawe, kładę na tej ładowarce jako półeczce telefon podłączony do AA i nie stwierdziłem do tej pory problemów ze streamingiem ani dostępem do satelitów a korzystam codziennie.
Telefon to stary Samsung A3 z bodajże 2017 roku...

Samo ładowanie i nawigację na tej ładowarce z iPhone sprawdzę przy okazji i dam znać.

Offline wobo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Ładowarka indukcyjna QI dokładka
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Września 2020, 13:20:14 »
Ciekawe, kładę na tej ładowarce jako półeczce telefon podłączony do AA i nie stwierdziłem do tej pory problemów ze streamingiem ani dostępem do satelitów a korzystam codziennie.
Telefon to stary Samsung A3 z bodajże 2017 roku...
No, problem pojawiał się w miejscach, gdzie zasięg nie był zbyt dobry, po prostu robi ę tę samą trasę cyklicznie i zazwyczaj używam uchwytu nad kokpitem ale przez jakiś czas uchwyt był niesprawny, no i wtedy korzystałem z tego pola do ładowania. W tych samych miejscach, gdzie wcześniej działało na trasie miałem przerwy w muzyce.

A odnośnie pktu2 , czyli prądu ładowania, duży wpływ na działanie ładowarki ma stosowanie jakiegokolwiek etui. Na przykład ja mam typową nakładkę "bumper" TPU i  niestety kiedy mam ją nałożoną to nie ładuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl