Autor Wątek: Navigacja Navitel za 1 PLN !!!  (Przeczytany 6049 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Navigacja Navitel za 1 PLN !!!
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Maja 2020, 20:17:41 »
Miałem tą nawigację przez chwilę. Szału nie ma. Na chwilę obecną Naviexpert jest moim numerem 1.

Numerem 1 będzie zawsze i wszędzie tylko AUTOMAPA. Reszta nawigacji to gadżet na weekend .

Panowie, oczywiście że Navitel nie jest najlepszy, może nawet nie jest średni...ale w tej promocji jest za JEDNEGO ZYBLA !!!
O czym tu pisać i o czym tu marudzić  <taniec> :cool:
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Maja 2020, 20:22:00 »
" Na taxi fajna sprawa. Działa tylko online i to może być problemem. "
 Nie !!!!  to nie jest problem. Bo i pewnie teraz w dobie darmowych GB nie ma to znaczenia. Zatem co ma znaczenie?. Dla zawodowca - Przede wszystkich inteligencja wyznaczania tras + dokładność adresu, zwłaszcza w nocy gdzie wiele budynków jest nie oświetlonych  - mam na myśli nr . posesji...budynku , opcjonalnie Traffic na dzień dzisiejszy nic się nie zmieniło - wyśmiewana przez Was fabryczna nawigacja choć działa czasami z opóźnieniem, jest po prostu dokładniejsza od Googla ( nie wiem jak w AM i innych nawigacjach bo już ich nie uzywam) , wiarygodność traffic w fabrycznej Navi  to powyżej 90 %. Google pokazuje tak chaotycznie że nie warto jej ufać. NaviExpert to jak Rosyjska ruletka z 6 strzałowym rewolwerem przyłożonym do skroni. Do tego dochodzi konfiguracja AM. np opcja dla Taxi pomijania tzw znaków B...coś tzn pomijania wytyczenia tras przy wjedzie do zamkniętych centru miast dla zwykłych użytkowników w strefach zamkniętych ale dostępnych dla Nas. Z tego co pamiętam TIR- y korzystają tylko z AM - wysokość mostów i tuneli .Reasumując  .... dla zwykłych ludzi amatorów Navi Expert , Mapa Map , Garmin, Tom Tom  W ZUPEŁNOŚCI wystarczy. Wy nie musicie znaleźć coś co My musimy. Natomiast kurierzy , dostawcy itp używają przeważnie AM . Reasumując po raz 2 dla Większości z Was to wystarczy , dlatego AM Wam się do niczego nie przyda w życiu codziennym

PS... dlaczego nie ma Auto Mapy w AA????

I ostania uwaga " na Polskę Auto  Mapa !!!!. Na EU tylko Tom Tom.

szkoda że nie ma AM w w AA i pewnie nigdy nie będzie :(
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2020, 20:38:56 wysłana przez Amper »

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Maja 2020, 21:03:47 »
Jeżdżę jako kierowca taxi więc wiem o czym piszesz. Naviexpert trafia bezbłędnie pod adres w 99,9% przypadków. O znakach "Nie dotyczy TAXI" oczywiście nie ma pojęcia ale to już moja w tym głowa żeby wiedzieć gdzie takie są. No ale odeszlismy od tematu wątku. Z ciekawości sprawdzę Automape.

Offline Gregoire

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Maja 2020, 21:18:03 »
Koledzy, oświećcie mnie. To nawigacja na telefon? Po co ją kupować jak się ma Google Maps?

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Maja 2020, 21:27:06 »
Diabeł tkwi w szczegółach :) nawigacja Googla dobra jest dla amatora :)
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2020, 21:36:26 wysłana przez Amper »

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Maja 2020, 21:45:05 »
Jeżdżę jako kierowca taxi więc wiem o czym piszesz. Naviexpert trafia bezbłędnie pod adres w 99,9% przypadków. O znakach "Nie dotyczy TAXI" oczywiście nie ma pojęcia ale to już moja w tym głowa żeby wiedzieć gdzie takie są. No ale odeszlismy od tematu wątku. Z ciekawości sprawdzę Automape.

Jako Taksówkarz pewnie wiesz ... że w ciemna listopadową zamglona noc (gdzie sołtys ukradł żarówki) na adres zlecenia : xxx ul. Kogucia 13 k, gdzie Naviexpert ma w bazie danych tylko 13 c, a uliczka ma wiele odnóg i zakrętów, przeklinasz w duchu i mówisz sobie gdzie to ..kurw...wa gdzie to możne być. A w AM 10 m pokaże adres, i ta ulga ..ufff znalazłem :)
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2020, 21:47:34 wysłana przez Amper »

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Maja 2020, 22:04:48 »
Miałem tą nawigację przez chwilę. Szału nie ma. Na chwilę obecną Naviexpert jest moim numerem 1.

Numerem 1 będzie zawsze i wszędzie tylko AUTOMAPA. Reszta nawigacji to gadżet na weekend .

Panowie, oczywiście że Navitel nie jest najlepszy, może nawet nie jest średni...ale w tej promocji jest za JEDNEGO ZYBLA !!!
O czym tu pisać i o czym tu marudzić  <taniec> :cool:

Polać Fifkowi64 :beer: :hug:, trzeba mieć za dużo wolnego czasu by się rozwodzić za usługą, kosztuje 1 ZETA !!!
kupcie i cieszcie że macie coś lepszego od fugi w kafelce bo za 1zł a czy działa czy nie to tylko 1zł możesz żonie powiedzieć że rozpustnik jesteś i 1 zł wywaliłęś z hukiem w śmietnik, pewnie Cie wyśmieje bo więcej wywala na babskie pierdoły :D:D:D
Spali tyle ile wlejesz...
------------------------------------------------------------------
Corolla TS 2.0HSD Comfort + Style + Tech + Connect

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Maja 2020, 22:05:58 »
No właśnie nie przeklinam bo NaviExpert radzi sobie w takich sytuacjach. Gdyby sobie nie radził szukałabym alternatywy.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Maja 2020, 22:10:44 »
Po co ją kupować jak się ma Google Maps?

Chyba kolego nie korzystałeś z innych nawigacji. Google Maps, szczególnie w wersji na AA jest słaba. Ma dużo obciętych funkcji. Nie ustawisz trasy, którą chcesz jechać. Musisz wybrać z propozycji, czasami bardzo dziwnych. Ustawić możesz tylko punkt docelowy bez pośrednich. Brak zapisywania, raz już wyznaczonej trasy na przyszłość lub wyznaczonej w domu. Brak wyświetlania obowiązującej dopuszczalnej prędkości w danym miejscu. Brak granic terenu zabudowanego. Brak widoku 3D i asystenta pasa. To tylko część tego czego mi brakuje w GM. W dodatku prymitywna grafika.
 Wypróbuj Auto Mapę to zobaczysz różnice. Trasę możesz zaplanować w domu w najdrobniejszych szczegółach zapisać ją i użyć kiedy tylko chcesz.

Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Maja 2020, 22:15:25 »
Ludzie za 1 zł - naprawdę warto !!!!. Kupcie sobie tą nawigację. Teraz smart fony maja dużo pamięci, ot kolejna aplikacja która nic nie wnosi a zajmuje miejsce. jestem pewien że skorzystacie z niej na kilka razy początku i dojdziecie do pewnych wniosków i po pewnym  czasie  i tak będziecie korzystać z map googla bo tam znajdziecie info a najlepszej pizzy 5 gwiazdek +opinie:)

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Maja 2020, 22:18:51 »
Po co ją kupować jak się ma Google Maps?

Chyba kolego nie korzystałeś z innych nawigacji. Google Maps, szczególnie w wersji na AA jest słaba. Ma dużo obciętych funkcji. Nie ustawisz trasy, którą chcesz jechać. Musisz wybrać z propozycji, czasami bardzo dziwnych. Ustawić możesz tylko punkt docelowy bez pośrednich. Brak zapisywania, raz już wyznaczonej trasy na przyszłość lub wyznaczonej w domu. Brak wyświetlania obowiązującej dopuszczalnej prędkości w danym miejscu. Brak granic terenu zabudowanego. Brak widoku 3D i asystenta pasa. To tylko część tego czego mi brakuje w GM. W dodatku prymitywna grafika.
 Wypróbuj Auto Mapę to zobaczysz różnice. Trasę możesz zaplanować w domu w najdrobniejszych szczegółach zapisać ją i użyć kiedy tylko chcesz.

ale w Auto Mapie nie ma zdjęć miejsca docelowego z Sreet View, co stanowi bolesny problem dla blond użytkowniczek szczególnie

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Maja 2020, 22:22:54 »
No właśnie nie przeklinam bo NaviExpert radzi sobie w takich sytuacjach. Gdyby sobie nie radził szukałabym alternatywy.

Jeśli pomaga i lubisz jej interfejs ( dla mnie nie czytelny) ...to zostań z nia Forever:)

Mam fabryczna Navi ( choć cudem dokładności ona nie jest ale daje radę) bo mam dość  kabli , kabelków USB ML itp ITD . Do telefonu kabel, do kasy fiskalnej i taxometru też kabel AA też kabel. To jest pajęczyna a ja nie jestem pająkiem który zastawił sieć pajęczyny i  poluje na muchę
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2020, 22:39:12 wysłana przez Amper »

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Maja 2020, 04:01:29 »
Promocja się skończyła. Mapa kosztuje już wściekłe 39.90 PLN.
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Maja 2020, 09:55:28 »
O czym tu pisać i o czym tu marudzić  
Kupić coś tylko dlatego, że jest tanie...? Hmm, ciekawe podejście do życia:)

Mam fabryczna Navi ( choć cudem dokładności ona nie jest ale daje radę) bo mam dość  kabli , kabelków USB ML itp ITD . Do telefonu kabel, do kasy fiskalnej i taxometru też kabel AA też kabel. To jest pajęczyna a ja nie jestem pająkiem który zastawił sieć pajęczyny i  poluje na muchę
Skąd ja to znam... Dlatego wstawiłem stację na Androidzie:)

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Maja 2020, 10:37:44 »
Kupić coś tylko dlatego, że jest tanie...? Hmm, ciekawe podejście do życia:)

... aby przetestować i sprawdzić co to warte jest w momencie gdy to można zrobić w zasadzie za darmo.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl