Autor Wątek: Światła do jazdy dziennej - plus po zapłonie  (Przeczytany 2655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martinii

• Prawie Toyot
Światła do jazdy dziennej - plus po zapłonie
« dnia: 16 Maja 2020, 23:20:13 »
Hej,

Zakupiłem światła do jazdy dziennej Magneti Marelli LAQ10 montowane w miejsce istniejących świateł przeciwmgielnych. Światła te posiadają wbudowany w nie system standby, który wygasza je po zapaleniu świateł pozycyjnych/mijania. Plus tych świateł należy podłączyć pod "plus po zapłonie" i to jest mój kłopot.
Światła chciałem podłączyć w skrzynce bezpieczników (najlepiej w komorze silnika) przez taki bajpas:

W skrzynce bezpieczników pod maską znalazłem tylko jeden bezpiecznik, który dostaje napięcie po ustawieniu kluczyka w pozycji "zapłon":

Instrukcja mówi, że ten bezpiecznik to "Wielopunktowy wtrysk paliwa/sekwencyjny wielopunktowy wtrysk paliwa, mechaniczna skrzynia biegów z funkcją automatycznej zmiany przełożeń":

Czy to bezpieczne wpinać się w to miejsce? Znalazłem jeszcze przewód, na którym też pojawia się napięcie po ustawieniu kluczyka w pozycji zapłon, ale nie wiem co to za przewód nie chcę wpinać się byle gdzie żeby nie mieć problemu z działaniem jakiś ważnych systemów typu ABS czy poduszka powietrzna...

Offline martinii

• Prawie Toyot
Odp: Światła do jazdy dziennej - plus po zapłonie
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Maja 2020, 11:48:34 »
Ps. Na zagranicznym forum znalazłem post, w którym autor też wpiął się w ten bezpiecznik i pisze że wszystko działa: LINK. Chyba więc mogę zabierać się do pracy :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl