Autor Wątek: Bazowy bagażnik dachowy do ACTIVE bez relingów Auris TS 1.4 D4D FL (2017)  (Przeczytany 1864 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aiptek

• Prawie Toyot
Witam,

przejrzałem forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, bo większość wątków i tak kończyła się na wersjach z relingami :)

Potrzebuję zaopatrzyć się w bagażnik dachowy na Aurisa TS bez relingów, rok 2017, w większości sklepów konfiguratory są na dachy z relingami a jedyny jaki pokazuje bez relingów to bagażnik firmy CRUZ np. https://www.bagazniki.pl/pl/p/Bagaznik-dachowy-Toyota-Auris-Touring-Sport-II-13-bez-relingow-CRUZ-Airo-CR935802-AiroT118/5354

Pytanie czy macie bagażniki i ewentualnie czy jest inna opcja niż firma CRUZ? Bo może pasuje z innej firmy ale nie jest jednoznacznie wskazany do modelu samochodu?

W ASO Toyoty nie ma możliwości zakupu bo nigdy takiego nie oferowali a od hatchbacka nie pasuje. Zaproponowali ewentualnie montaż relingów za miliony złotych ;)

Na hak bagażnik odpada bo wszystkie akcesoria do rowerów i boxa mam na dach.

Offline Adalbert63

• Toyot Pełzający
  • **
Dedykowanego taniej nie kupisz.
Bo może pasuje z innej firmy ale nie jest jednoznacznie wskazany do modelu samochodu?
Jak nie będzie dedykowany do modelu a uniwersalny to nie będzie idealnie pasował do dachu.
Po jakimś czasie musi zostawić ślady, a różnica w cenie nie taka wielka.

Offline kkuligowski

• Toyot Pełzający
  • **
Dedykowanego taniej nie kupisz.
Bo może pasuje z innej firmy ale nie jest jednoznacznie wskazany do modelu samochodu?
Jak nie będzie dedykowany do modelu a uniwersalny to nie będzie idealnie pasował do dachu.
Po jakimś czasie musi zostawić ślady, a różnica w cenie nie taka wielka.
Potwierdzam, przerabiałem do HB i dopiero dedykowany Toyoty pasował idealnie do dachu. Kupiłem na olx po długim szukaniu za 2/3 ceny z aso.

Offline aiptek

• Prawie Toyot
Jeszcze mi proponowali AMOS Dromader D-1 ale to typowy uniwersalny bagażnik, także pozostaje jedynie ten CRUZ.

To nawet nie kwestia kasy ale możliwości kupienia czegokolwiek bo Thule też niestety nie robi do AURISA TS bez relingów, a tak jak pisałem wcześniej Toyota nie przewiduje możliwości zakupu u nich bo po prostu nie maja a biorą od Thule i koło się zamyka :)

Offline aBuSaJe

• Toyot Leżący
  • *
A do wersji Auris II FL hatchback ktoś może polecić jakiś bagażnik dachowy?

Offline aiptek

• Prawie Toyot
A do wersji Auris II FL hatchback ktoś może polecić jakiś bagażnik dachowy?

Ori możesz kupić a jak nie ori to thule powinien mieć bo robi dla toyoty, chyba że coś bardziej budżetowo to Mont Blanc robi całkiem fajne bagażniki dobrej jakości (solidne) ale wiadomo wizualnie do Thule troche brakuje.

Mont Blanca miałem w starym aucie Volvo w sedanie i cuda woziłem :)

Offline aiptek

• Prawie Toyot
Oki, temat możemy zamknąć bo zrealizowany w 100%.

Udało się dobrać bagażnik bazowy do Aurisa jak w temacie. Udało się dopasować z THULE i pasuje jak fabryczny.

Jeden warunek nie kupować w necie bo nie ma dedykowanego tylko uderzyć do kumatego sprzedawcy bagażników :)

Najpierw powysyłałem maile do sprzedawców w okolicy, odzew był: nie ma dedykowanego i nie da sie dobrać ale jeden mi odpisał: Nie ma dedykowanego zestawu do tego auta, jeżeli nie posiada relingów. Potrafimy dopasować do tego auta bagażnik.

Pojechałem, 15 minut i bagażnik na dachu. :)

Jakby ktoś był zainteresowany to w międzyczasie mogę podrzucić konkretne symbole elementów montażowych.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl