Autor Wątek: Przewód klimatyzacji yaris II fl  (Przeczytany 1103 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline danielkaczmarski97

• Toyot Leżący
  • *
Przewód klimatyzacji yaris II fl
« dnia: 19 Maja 2020, 18:06:16 »
Witam wszystkich. Mam problem z klimatyzacją. Toyota yaris II 2010r. 1,33 LPG. Mianowice nie włącza się sprężarka... diagnoza pusty układ  :o diagnoza nr dwa diw mikro dziurki na cienkim przewodzie od klimatyzacji. Przewód cały aluminiowy, idzie od sprężarki do chłodnicy dookoła silnika po stronie pasażera. Moje pytanie brzmi jak to naprawić lub gdzie kupić taki przewód. Wszystkie sklepy motoryzacyjne oblatane i nie ma. Facet co diagnozował mówi że spawanie też nic nie da. Myślałem o kleju do aluminium ale boje się, że gaz i tak znajdzie gdzieś dziurkę i wyleci. Jedna dziurka na "kolanku" za czujnikiem, druga przy wejściu do chłodnicy. Ubytek gazu 1 bar na dobę. więc co trzy tygodnie nie widzi mi się jeździć i płacić 300 zł za nabicie, a iż to że klimatyzacja jest to chciałbym jednak jej używać.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Przewód klimatyzacji yaris II fl
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Maja 2020, 18:48:41 »
Po przewód do aso

Offline danielkaczmarski97

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Maja 2020, 15:40:15 »
Wolałbym innego rozwiązania. Przewód w toyocie 1300-1900 zł. Takie ceny więc odpada. Myślałem o kleju do aluminium dwuskładnikowy lub do metalu dwuskładnikowy tylko nie wiem czy to utrzyma ciśnienie. Używka też raczej odpada bo może być w takim samym stanie.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Maja 2020, 19:08:36 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl