Autor Wątek: PRIUS III - metaliczny odgłos & pytania & świeżo upieczony właściciel Prusaka  (Przeczytany 6572 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mirekm71

• Toyot Leżący
  • *
Na cały uk wydechowy są ze 3-4 zawiesia. Brak jednego powoduje bardzo duże przeciążenia w wyniku czego może prędzej lub później coś pęknie.
P3 2009 205/55 16

Offline Pilarson

• Toyot Leżący
  • *
Na cały uk wydechowy są ze 3-4 zawiesia. Brak jednego powoduje bardzo duże przeciążenia w wyniku czego może prędzej lub później coś pęknie.

Hmm... :o czyli nie jest tak dobrze jak myślałem. Mam nadzieję, że zespawanie tego w jakimś warsztacie będzie możliwe.

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
nie jestem specjalistą, ale pewnie nie będzie z tym żadnego problemu. a jak pojedziesz do "tłumikarza" to pewnie zrobi Ci od ręki jak bedzie miał wolną chwilkę
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
Mam nadzieję, że zespawanie tego w jakimś warsztacie będzie możliwe
Pamiętaj, że przed spawaniem należy odłączyć aku 12V, pewnie baterie trakcyjną również!!!

Offline Pilarson

• Toyot Leżący
  • *
Mam nadzieję, że zespawanie tego w jakimś warsztacie będzie możliwe
Pamiętaj, że przed spawaniem należy odłączyć aku 12V, pewnie baterie trakcyjną również!!!

Dobrze, że napisałeś. Wielkie dzięki! W życiu bym nie pomyślał.  <zalamka>

Offline diuk

• Toyot Pełzający
  • **
jak odłączyć baterię trakcyjną?? przecież to chyba ma przekaźniki zarówno na plusowym i minusowym kablu, które się rozłączają przy wyłączeniu.

zwora pomarańczowa? ona tylko przerywa szerg ogniw pomiędzy 19 a 20 ogniwem (w przypadku 28 ogniwowej baterii)

Offline Pilarson

• Toyot Leżący
  • *
Hak tłumika zespawany. Mechanik uporał się z tym w 10-15 minut za dosłownie parę groszy. Jedynie co zrobił to odłączył kleme akumulatora. W Prius 3 jest on w bagażniku po prawej stronie. Jedynie co to zegarek i dane z komputera się wyzerowały (Trip A, B i statystyki spalania). Wszystko inne (alarm, radio) działa bez zarzutu. Przynajmniej nic nie zaobserwowałem jak dotąd. Bateria trakcyjna nie ruszana była.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl