Autor Wątek: Gałka zmiany biegów  (Przeczytany 926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YamamMotor

• Toyot Leżący
  • *
Gałka zmiany biegów
« dnia: 22 Maja 2020, 15:53:26 »
A więc... Kupiłem oryginalny kapsel na gałkę zmiany biegów do Aurisa i... to nie takie proste jak myślałem <kawusia> czy ktoś może wymieniał taki kapsel ? Kapsel ma dwa wcięcia zamiast gwintu  :|Co trzeba zrobić by nie połamać wewnętrznych plastików ?
Były: Honda Jazz 1.3/2003r. , Mazda 3/2010r.

Offline YamamMotor

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Gałka zmiany biegów
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Maja 2020, 11:08:52 »
A więc... :roll: zrobiłem to. Odkręciłem gałkę zmiany biegów i majsterkowaniem przy czarnym kapslu który znalazłem pod spodem . Nic to jednak nie dało bo okazało się że jest to tylko wklejka która zabezpiecza podwójny szew skóry.  :| Dalej nie było co grzebać bo wszystko to lany plastik. Dlatego mając i tak do wymiany kapsel z chromem i nadrukiem biegów postanowiłem go podważyć śrubokrętem płaskim ... Uwaga ! Najlepiej to robić pomiędzy paskiem chromu a górą kapsla Bo gdy będziemy podważać przy skórze po prostu ją uszkodzimy :czerwona: podważając kapsel odskakuje I możemy montować Oryginalną nówkę  <taniec> Ja taką znalazłem na Alle za 28 zeta  :cool:
Były: Honda Jazz 1.3/2003r. , Mazda 3/2010r.

Gawith

• Gość
Odp: Gałka zmiany biegów
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Maja 2020, 18:33:59 »
Ja taką znalazłem na Alle za 28 zeta 
Skórę czy kapselek? Bo oryginalny kapsel w ASO kosztuje 17 zł a te z allegro to zamienniki.
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2020, 18:35:31 wysłana przez Gawith »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl