Autor Wątek: Klima Promocja - Czyli chodek w samochodzie  (Przeczytany 17110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stainboy

• Gość
Klima Promocja - Czyli chodek w samochodzie
« dnia: 13 Czerwca 2005, 23:45:29 »
Wlasnie mam wiadomość dla tych co chcieliby załoźyć klimę, ale cena prawie 5500 jest duźa. Otóź jest niepisana promocja o którą siętrzba zapytać w ASO i okazuje sięże można mieć chłodek w samochodzie już za 4100 brutto :aslyer  z montarzem,

Niestety jest ich ograniczona ilość ale może sięuda tak jak mnie.

Acha no i nie ma tej promocji na stronie Toyoty w Polsce ale znalazlem na stronie dilera. Po prostu zadzwońcie.

NIe pytałem sięco z innymi modelami ale pewnie też coś mają  w lepszej cenie.

Offline Mekintosh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Czerwca 2005, 23:56:49 »
Według mnie nawet 4100 to przesada.  :roll:    
Prawda, że aby założyć klimęto trzeba prawie cały samochód rozebrać, ale i tak zawsze sięzastanawiam skąd te kosmiczne ceny.
Ile lodówek można sobie za to kupić...  :chmmm    :adiabelek
Od bananow sie nie tyje

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Czerwca 2005, 00:17:39 »
Cytat: Mekintosh
...Ile lodówek można sobie za to kupić...  :chmmm    :adiabelek

zalezy jakich... :)

stainboy

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Czerwca 2005, 08:06:50 »
Ja najbardziej sie wsiekam na reklamy w radio, kiedy to dowiaduje sie ze kupujac dzis samochod za ta sama cene mialbym klime w standardzie.
Rok temu niestety musialbym doplacic ponad 5500, wiec i tak planowalem jej zakup, a teraz jest tansze.

Kwieczor

• Gość
Co z t± klim±
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Czerwca 2005, 08:17:46 »
Witam
w temacie klimy - skojarzony jakoś pośrednio z T.Marki koleś sprzedał mi ostatnio info, że latem ma być jakaś wariacka promocja na klimędo toyek - zaczął coś gadac o kwocie 1500 netto + montaż.

Raczej nie dałem wiary, ale postanowiłem dopytać w salonie - dość zmieszany pan odrzekł, że owszem coś słyszał na ten temat, ale jemu sięobiła o uszy cena ok 2500 + montaż, ale na razie nie zamawia podzespolów, bo nie ma potwierdzenia z centrali.

Ktoś coś o tym słyszał ???
K

Offline adam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Czerwca 2005, 09:21:23 »
Na ALLEGRO facet zapisuje chętnych na klimy [Yaris, Corolla] we Włocławku i Bydgoszczy po 2500+montaż.Myśle że to ASO sonduje rynek.

POZDRO.

vaaks

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Czerwca 2005, 09:31:38 »
witajcie. już w 2003 miałem propozycję z mojego  ASO na klimę za 4000, ale wtedy też uznałem tę cenę za wygórowaną - chociaż to była promocja. mnie zastanawia czy silnik 1.0 i klima pasują do siebie, przecież przy klimie jest wyraźnie odczuwany spadek mocy, nawet corolla 1,4 nie bardzo sobie radzi. macie klimę w 1,0 - napiszcie jak wygląda ten problem.
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2006, 23:30:54 wysłana przez vaaks »

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Czerwca 2005, 09:56:06 »
ASO kupują klimęod Toyoty za niewielkie pieniądze, a potem sprzedają za ... tyle ile Toyota zaleca :? (na oko jakieś 100-150% zarobku)

Problem nie w cenie urządzenia, ale w ... luksusie, a za to w Polsce trzeba płacić.

Ale poczekajcie jeszcze trochę, w tej chwili IMHO jest wojna psychologiczna pomiędzy producentami i dilerami z jednej strony i klientami z drugiej.

Pierwszym spada sprzedaż, bo ludziska kupują złomowate używki z zachodu, więc powinni obniżyć ceny, jednak czekają z nadzieją że w unii tak nie może być i z czasem klienci przyzwyczają siędo najwyższych cen na świecie (ach te podatki, akcyzy, cłą i VAT), zmiękną i zaczną kupować drogie nowe auta.

A sama klima dobra rzecz iwarto mieć, jak kogoś stać oczywiście.

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Czerwca 2005, 10:25:15 »
Cytat: vaaks
witajcie. już w 2003 miałem propozycjęz mojego  ASO na klimęza 4000, ale wtedy też uznałem tęcenęza wygórowaną - choć to była promocja. mnie zastanawia czy silnik 1.0 i klima pasują do siebie, przecież przy klimie jest wyraźnie odczuwany spadek mocy, nawet corolla 1,4 nie bardzo sobie radzi. macie klimęw 1,0 - napiszcie jak wygląda ten problem.

1.0 i tak radzi sobie tak sobie :)
wiec lepiej zeby chociaz z klima, ja mam i nie narzekam. szczerze mowiac jak dla mnie, jezdzac yarisem tylko po miescie ten spadek mocy jest zupelnie nieistotny, chociaz oczywiscie jest i jest wyczuwalny.

Cytat: Jackal

Ale poczekajcie jeszcze trochę, w tej chwili IMHO jest wojna psychologiczna pomiędzy producentami i dilerami z jednej strony i klientami z drugiej.
Pierwszym spada sprzedaż, bo ludziska kupują złomowate używki z zachodu...

dokladnie tak.
mam nadzieje, ze juz za niedlugo znikna w polsce te "gole" wersje nowych, drogich przeciez samochodow.
pzdr!

alan03

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Czerwca 2005, 11:25:37 »
jak dla mnie cena nadal za wysoka:( wolałbym troszkęwięcej dopłacić i mieć nówkęz klimą w standardzie hihi ale i na to mnie nie stać 8)

beep

• Gość
Re: Co z t± klim±
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Czerwca 2005, 11:51:56 »
Cytat: Kwieczor
... że latem ma być jakaś wariacka promocja na klimędo toyek - zaczął coś gadac o kwocie 1500 netto + montaż.

Raczej nie dałem wiary, ale postanowiłem dopytać w salonie - dość zmieszany pan odrzekł, że owszem coś słyszał na ten temat, ale jemu sięobiła o uszy cena ok 2500 + montaż...

Jak by bylo po 1500-2000 z montazem to bym sie zastanawial :)
U nas w kraju gorace lato trwa max 2-3 miesiace wiec bez klimy mozna jakos te gorące dni przebolec ;)

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Czerwca 2005, 12:09:09 »
1500-2000 to niestety kosztuje uzywana klima bez montazu :( Tak wiec ja bym w bajki nie wierzyl ;-) Jesli promocje to do nowych samochodów.
Seat Leon Cupra :D

Offline adam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Czerwca 2005, 13:24:38 »
W nowych to klima jest teraz w standarcie [bez BASE] tak że promocje to TOYOTA może zrobić
żeby dilerzy podreperowali swój zysk.Ale to i tak ~2500+1000 pln montaż,sporo.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Czerwca 2005, 14:05:49 »
Cytat: beep
U nas w kraju gorace lato trwa max 2-3 miesiace wiec bez klimy mozna jakos te gorące dni przebolec ;)

Co to za bzdura i wroga propaganda???   :bnono  

Gorące lato to jedno, a niezaparowane szyby deszczową wiosną i jesienią to drugie. Do tego podczas dłuższych przelotów na trasie, lepiej i bezpieczniej kiedy temperatura jest niższa we wnętrzu niż ze zwykłego nawiewu - bo elementy w środku sięnagrzewają (konsola, radio, skrzynia biegów) i oddają to ciepło do kabiny.

Znam osoby jeżdżące na klimie przez cały czas, chociaż ja tego nie stosuję.

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Czerwca 2005, 14:16:26 »
Cytat: Jackal
Znam osoby jeżdżące na klimie przez cały czas, chociaż ja tego nie stosuję.

ja tak wlasnie mam i nie wyobrazam sobie inaczej (mowa o klimie automatycznej)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl