Autor Wątek: Toyota CHR bagażnik uniwersalny na klapę  (Przeczytany 2411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DawRo

• Toyot Leżący
  • *
Toyota CHR bagażnik uniwersalny na klapę
« dnia: 03 Czerwca 2020, 17:12:32 »
Witam, szukałem szukałem i znaleźć nie mogę więc może ktoś tutaj mi pomoże. A więc, czy jest możliwość zamontowania uniwersalnego bagażnika na rowery na klapę w toyocie chr? Byłem w 2 sklepach z takimi bagażnikami i jeden Pan powiedział, że jak uniwersalny to powinien i pasować do każdego samochodu, w drugim sklepie powiedzieli mi, że do Toyoty chr nie ma odpowiedniego bagażnika na klapę. Dzwoniłem do salonu Toyoty - dział części, ale Pan powiedział mi że jeśli toyota takich nie produkuje to nie przewidują i nie rekomendują takiego bagażnika (wiem że na modele rav4 i Avensis są takie bagażniki). Czemu akurat bagażnik uniwersalny na rowery na tylną klapę? Koszt takiego bagażnika jest rzędu średnio około 500zł, hak+bagażnik na hak 4 tyś zł, relingi na dach+uchwyty to też około 2tyś, a potrzebuje przewieźć kilka razy w roku rowery z około 20km. Ogólnie pokonałbym ten dystans na rowerze, ale mam roczne dziecko które po tych 20km by się umeczylo drogą w foteliku, a co dopiero podróż rowerem z dzieckiem w miejscu docelowym...

Tak czy inaczej czy ktoś montował może do Toyoty chr bagażnik uniwersalny na rowery na klapę, albo czy wie czy da się taki bagażnik zamontować i jaki typ/rodzaj takiego bagażnika poleca?

Pozdrawiam

Offline MaciekS

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota CHR bagażnik uniwersalny na klapę
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Czerwca 2020, 21:46:36 »
Plastikowy spoiler uniemożliwia montaż takiego bagażnika. :wallbash:
CH-R z bateryjką-wściekła biel. Teraz Corolla Cross.

Offline DawRo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota CHR bagażnik uniwersalny na klapę
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Czerwca 2020, 23:15:34 »
Chodzi o ten spoiler przy dachu łączący się z klapą? Jeśli o niego chodzi to ten spoiler ma 2 "prześwity" myslalem, że przez nie można można puścić taśmy od bagażnika uniwersalnego... Kurcze no nie pociesza mnie to za bardzo jeśli to prawda, bo wypłacić ponad tysiaka za bagażnik dachowy czy montować hak i na hak, a użyję go z może 6-10 razy w roku by przejechać te 15-20km to się nie opłaca... :thumbdown:

Dzięki za odpowiedź :good:
Mam nadzieję, że może ktoś jeszcze się podzieli wiedzą w temacie, może ktoś próbował taki uniwersalny bagażnik zamontować i o dziwo się udało?  :o

Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl