Autor Wątek: Logika automatycznej klimy...  (Przeczytany 8123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Logika automatycznej klimy...
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Czerwca 2005, 21:36:35 »
Cytat: Gucio 1
No tak, ale wtedy włącza sięod razu na maxa klima i ogrzewanie lusterek, a nie zawsze jest to potrzebne

:?:  :?:  ups, chyba nie ten klawisz miałeś na myśli. Owszem jak dasz nawiew na przednia szybęto włacza się klima, ale z reguły wiąże sięto z zaparowaną przednią szybą. Po odparowaniu (ok.5 sek.) wyłaczam klimęi mam tylko ogrzewanie na szybę- bo z dmuchania zimnego na szybęnie korzystam, gdyż kończy sięto parowaniem szyby. Natomiast podgrzewanie lusterek włącza siępo wcisnięciu ogrzewania tylnej szyby :D
E18_Prestige_MultidriveS

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Czerwca 2005, 21:51:39 »
jakos wiekszosc osob kojarzy klimatyzacje z dmuchaniem zimnym powietrzem i ogolnie z chlodzeniem, ale przeciez klimatyzacja, przynajmniej automatyczna, doskonale nadaje sie rowniez do grzania. korzystanie z ogrzewania i grzanie przy zalaczonej klimatyzacji to nie to samo, bo przy grzejacej klimatyzacji oczywiscie nie dziala sprezarka, ale powietrze idzie przez caly uklad klimy, jest oczyszczane i osuszane,tak wiec niekoniecznie trzeba "dmuchac zimnym na szybe", mozna podmuchac sobie sklimatyzowanym cieplym :)
a stala nie za wysoka temperatura w aucie, latem czy zima moim zdaniem to podstawa, klimatyzacja na prawde ma zastosowanie przez caly rok a nie tylko w 2 letnich miesiacach.
oczywiscie mowiac klimatyzacja, zazwyczaj mam na mysli klime automatyczna, bo manual to taka namiastka: zawsze jest albo troche za goraco, albo troche za zimno niestety, aczkolwiek dobrze ze moze byc za zimno :)

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Czerwca 2005, 11:26:35 »
Cytuj (zaznaczone)
Innymi slowy A/C i Auto powinno byc wlaczone

I oto mi chyba generalnie chodzilo - kolega glowix ma absolutna racje.
  :modlitwa  
W instrukcji napisano, ze przycisk A/C "wlacza uklad klimatyzacji".
Jest to dla mnie nielogiczne, bo jak dla mnie A/C to chlodzenie, a jak AUTO no to automatyka i nic innego mnie nie interesuje. A jednak...
Dlatego kiedy jest wlaczone same AUTO (bez A/C) to biedaczyna probuje, jak moze, chlodzic wnetrze nie uzywajac nie wlaczonego agregatu - i dlatego probuje urwac mi glowe...
  :aduh  
Mniejsza z tym - dalej to dla mnie troche nielogiczne ale tak juz jest.
No i rzeczywiscie jest bardzo fajnie!
  :lol:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl