Autor Wątek: moja negatywna recenzja relingów do priusa II  (Przeczytany 700 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
moja negatywna recenzja relingów do priusa II
« dnia: 06 Czerwca 2020, 19:06:12 »
Witam... od pewnego czasu leży u mnie na strychu oryginalny zestaw relingów do prusaka.. z toyoty.. wraz z instrukcja, nigdy nie używany. Ponieważ planuje wypad pod namiot, postanowiłem zakupić  box dachowy aby moc zabrać więcej sprzętu.

UWAGA: Moja opinia jest totalnie negatywna... dlaczego:

Podczas montażu łatwo porysować dach, relingi montowane są na górne progi drzwi, poniekąd posiadają jakieś tam  piankowe zabezpieczenie ale nie uważam tego za dobre rozwiązanie

-uszczelki drzwi po zamknięciu drzwi odginają i zniekształcają się więc obawiam się ze po demontażu relingów zostaną odkształcone (zniszczone) i nieszczelne

-zaślepki (pokrywy ozdobne) są wykonane w taki sposób ze chyba same odpadną w wyniku podmuchów wiatru, obkleiłem je wokoło taśma izolacyjna na wszelki wypadek

-w instrukcji napisano 70KG oraz max 120KMh, jadać droga osiedlowa na stacje benzynowa przy 40km w aucie było mega głośno...  ( relingi graja niczym flet na niskich tonach, spokojnie 80 decybeli, wnętrze auta działa jak by pudło rezonansowe)

przez uszczelki drzwi lala mi się woda do środka w aucie... ciurkiem prosto na łokieć na podłokietniku, na szczęście nie zostawiłem auta na noc na dworze bo miał bym pierwszego priusa z basenem!!!!

OSTRZEGAM PRZED TYM ZESTAWEM....!!!!

Offline Nitram

• Toyot Leżący
  • *
Odp: moja negatywna recenzja relingów do priusa II
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Czerwca 2020, 21:30:51 »
-uszczelki drzwi po zamknięciu drzwi odginają i zniekształcają się więc obawiam się ze po demontażu relingów zostaną odkształcone (zniszczone) i nieszcóra na zelne
montowałem belki Thule na Civicu a teraz na Priuse, za każdem razem góra na kilka dni. Nic sie z uszczelkami nie stało, są elastyczne.

Co do wody wewnątrz, drzwi mają podwójne uszczelki, na drzwiach i na około otworu drzwi, nie powinno nic polecieć

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl