Witam
Jestem od roku właścicielem Rav-4 2.0 AWD. Od 2 miesięcy mam problem z odgłosem wydobywającym się z okolicy tylnej osi przy dohamowywaniu - tak przy ok 40-20km/h - nigdy więcej przykładowo przed progiem zwalniającym. Odgłos jest na tyle głośny, że przykuwa uwagę przypadkowych przechodniów na ulicy. Pojawia się on bardzo nieregularnie - zauważyłem, - czasem przejadę 300km i nie słyszę go ani razu przy hamowaniu; czasem wracam z pracy 15 km i słyszę go 3x. Byłem w salonie Toyoty od razu - oni wzięli auto na prawie cały dzień, poodkręcali koła, sprawdzili klocki, tarcze i podobno wszystko jest ok a problem nie został rozwiązany. Stwierdzili, że na jeździe próbnej problem nie występował (tak jak mówiłem częstotliwość występowania tego odgłosu jest jest bardzo nieregularna).
Auto użytkuje sam, nie wpadłem w żadną dziurę, nie miałem kolizji itp. Przebieg aktualnie 20tyś. Samochód prowadzi się i przyspiesza prawidłowo.
Teraz zamierzam ponownie zgłosić się do salonu, bo ten problem trzeba koniecznie rozwiązać ale wcześniej postanowiłem poprosić o pomoc tutaj, może ktoś będzie miał pomysł skąd może się ten hałas wydobywać.
Niestety nie potrafię tu na forum dodać załącznika z nagranym dźwiękiem. Jeżeli ktoś by chciał mogę plik do odsłuchania przesłać na maila.