Autor Wątek: Brodząca się szyba po naprawie mechanizmu podnoszenia szyb  (Przeczytany 779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RobRoberto

• Gość
Witam,
Miałem problem z podnośnikiem szyb.
Okazało się, ze mechanizm jest sprawny tylko wykręciła się jakaś śrubka mocująca.
Po naprawie szyba i mechanizm pracują jak nowe.
Jest tylko jeden problem.
Od tamtej naprawy jak popada deszcze to obniżając i podnosząc szybę widać jak ciągnie się ze środka brud i szyba jest rozmazana.
Po opuszczeniu szyby przetarłem szparę między uszczelkami i chusteczka aż czarna jakby jakiś smar tam był. Zużyłem z 5 chusteczek i ciagle to samo. Problem jest tylko jak pada deszcz.
Dzwoniłem do mechanika, który to robił to mówi ze nie używał żadnego smaru tylko założył wymienił na nowa śrubę.
Skąd wiec ten syf na szybie się bierze? Szyba przy obniżaniu w deszczu wygada jak rozmazana brudem.
Macie jakiś pomysł?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Brodząca się szyba po naprawie mechanizmu podnoszenia szyb
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Czerwca 2020, 13:30:44 »
W Aurisie I miałem przestrzeń pomiędzy mechanizmami, kablami itp a obiciem wewnętrznym drzwi folie/mate zabezpieczającą. Może ją usunął i syf się jakoś zbiera i już to jie jest odizolowane

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Czerwca 2020, 13:32:05 »
Nie ruszał nic - tyko śruba mocująca.

Offline maly v8

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Czerwca 2020, 22:07:20 »
Poczekaj aż się samo wytrze, pewnie czymś tam spryskał żeby lepiej chodziło, ale teraz się nie przyzna żebyś mu nie zawracał pupy  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl