Generalnie sprawa jest dziwna, mam 15000 przebiegu. Ktory raczej jest oryginalny, przed zakupem robilem badanie w ASO, nikt bie mial najmniejszych zastrzerzen. Poza tym wiele na to wskazuje, np. praktycznie wszystkie elementy zawieszenia sa oryginalne amortyzatory nie byly wymieniane a sie niezle jeszcze trzymaja, ostatno wymienilem laczniki stabilizatora ktore podobno sie wymienia przy tym przebiegu. Natomiast samochod kupilem i sprawdzalem poziom oleju przy cieplym silniku, bylo kolo polowy stanu. Przejechalem 3000km a tu kontrolka oleju sie zaswiecila. Stan byl ponizej normy, na silniku jest kartecza ze zalany byl BP Visco 3000 jakies 8000km temu. Malo tego, przez caly czas mialem wrazenie ze tlucze mi sie jeden lub kilka zaworow, po dolaniu oleju efakt ten ustal. Jakby zagestrzenie oleju uciszylo zawory. Zaraz po zakupie wymienilem tez pasek rozrzadu wraz z symeringami. A ubytek oleju dziwi mnie bo kiedys mialem Carine II 2.0 D samochod mial krecony licznik, nie wiem o ile ale mial, jak ja sprzedawalem miala 280 000km przebiegu i nie brala ani grama oleju. Dlatego po dolaniu 1L oleju w Carinie E jestem w szoku.