Autor Wątek: wygłuszenie rav 4  (Przeczytany 9235 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
Odp: wygłuszenie rav 4
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Lipca 2020, 20:29:06 »
Zainwestowałem 20PLN, w tym przesyłka. Zobaczymy co to da.

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus NX 350h
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Lipca 2020, 11:31:11 »
author Kiełek: "Zainwestowałem 20PLN, w tym przesyłka. Zobaczymy co to da."

Działa?

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Lipca 2020, 14:37:44 »
Jeszcze nie wiem, nie miałem okazji sprawdzić. Szumiało od 110-120km/h w górę. Wczoraj po butelkowaniu nalewki już nie mogłem weryfikować :)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Lipca 2020, 22:50:49 »
Daje niewiele, o ile cokolwiek. Teraz jeździłem i nasłuchiwałem, poprzednio nie zwracałem na to uwagi. Więc może subiektywna ocena to nie jest. Będę wyklejał drzwi.

Offline sputol

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Rav4
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Stycznia 2021, 12:49:17 »
Witam,
od dawna jestem obserwatorem forum, lecz dopiero teraz zdecydowałem się zarejestrować i aktywnie wziąć udział w dyskusji.
Osobiście wyciszyłem wnętrze w Serwisie instalacyjnym Media Centrum i tam też zainstalowano mi głośniki przód i tył firmy Morele. Wiem że na forum bardzo popularne są Audisony. Lecz w powszechnej opini firm zajmujących się car audio Morele są zdecydowanie lepsze i bardzo dobrze sobie radzą podpięte pod fabryczne radio. Muszę przyznać iż efekt mnie bardzo pozytywnie zaskoczył i grają zdecydowanie lepiej niż sądziłem. Do tego wyciszono mi drzwi przód i tył. I tu było moje kolejne zaskoczenie. łapałem się na tym że jadę 140km/h a sądziłem że jest około 110. W tym przedziale (100 - 140km/h) wyciszenie jest najbardziej odczuwalne warto w nie zainwestować. Sam osobiście wyłożyłem bagażnik gąbką o grubości 15 mm. Lecz mam wrażenie że to nie jest aż tak potrzebne. Wracając do drzwi stały się one nieco masywniejsze i świetnie "głuche" podczas zamykania. Prócz tego nie dzwonią tak jak pusta puszka po konserwie gdy w nie pokamy. Całość kosztów to jest około 1600 zł i to z lepszymi głośnikami niż Audiony. Osobiście sam wymieniłem jeszcze przyciski szyb na te z CHR.
Dzięki za odpowiedź. bardzo tanio udało Ci się te modyfikacje wykonać.Masz może jakiś link do tych głośników ? osobiście zastanawiam się nad kompleksowym wygłuszeniem. Z tego co się orientuję taka usługa to ok 8k

Cz na tył są takie same głośniki jak na przód???

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Stycznia 2021, 14:55:15 »
poszukaj w wątku o modyfikacjach.
Są inne - coaxialne. Na przód woofery w drzwi i gwizdki w deskę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl