Mam interfejs Vgate iCar Pro Bluetooth 4.0 i postanowiłem wypróbować aplikacje Hybrid Assistant/Hybrid Reporter. Interfejs pracuje poprawnie - w statystykach pokazywanych w Hybrid Reporterze mam: Rozłączenia 0, Uszkodzone ramki 0. Jednak raport nie zawiera części danych a część danych ma nieco dziwne wartości. Tak na szybko:
1. Brak danych o całkowitym przebiegu auta.
2. Brak danych o temperaturach: otoczenia, wnętrza, invertera, baterii itd. Jest tylko temperatura cieczy chłodzącej.
3. Brak danych o momencie obrotowym i mocy silnika spalinowego.
4. Brak danych o prędkości obrotowej, momencie obrotowym oraz mocy MG1 i MG2.
5. Jakieś absurdalne wartości prądu baterii: ponad 3000A a co za tym idzie także mocy - rząd wielkości 800kW

6. Brak danych o hamowaniu regeneracyjnym oraz hamowaniu ciernym.
Większość pozostałych danych wydaje się być OK, np.: poziom naładowania baterii, zużycie paliwa, obroty silnika spalinowego, prędkość, temperatura cieczy chłodzącej.
Czy jest ktoś na forum kto używa tej aplikacji z Corollą HSD 2.0 i mógłby potwierdzić (lub zaprzeczyć), że widzi te same problemy? Co prawda support dla tego modelu Toyoty dodano w aplikacji już rok temu, ale może nie jest to jeszcze pełny support? A może przyczyną jest interfejs, którego używam?