Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 231986 razy)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #270 dnia: 19 Kwietnia 2021, 20:03:29 »
..
Dokładnie tutaj, ale uważaj, aby kupić CC2+ a nie CC2L+. Niestety mają to pomieszane w jednej ofercie. A najlepiej tą za 1180zł, bo masz 4GB RAMu na pokładzie.

w pt kupilem ale CC3 wzialem tä 32gb czyli bedzie 3gb na apki etc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #271 dnia: 19 Kwietnia 2021, 21:25:05 »
..
Dokładnie tutaj, ale uważaj, aby kupić CC2+ a nie CC2L+. Niestety mają to pomieszane w jednej ofercie. A najlepiej tą za 1180zł, bo masz 4GB RAMu na pokładzie.

w pt kupilem ale CC3 wzialem tä 32gb czyli bedzie 3gb na apki etc
W sumie jeszcze lepiej :-)
CC3 się pojawiło, kiedy moja paczka właśnie dotarła.
Daj znać jak zamontujesz, jak działa.

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #272 dnia: 19 Kwietnia 2021, 21:38:36 »
Mam taką wątpliwość. Jak robisz przeglądy w ASO, upgrade w ASO i masz na to papiury, a ktoś robi u Józka, z dużym gilem z nosa,  przeglądy, a sprzęt spawa od majfriendów, to który samochód będzie więcej wart i szybciej się go pozbędziesz?
Myślę, że szybciej i drożej pozbędę się samochodu z dwoma stacjami do wyboru - wypasionej z Androidem i oryginalnej z AA/CP.
I nie widzę powodu, dla którego miałbym robić przeglądy u Józka z gilem, a nie w ASO, albo innym autoryzowanym serwisie.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #273 dnia: 18 Lipca 2021, 19:27:40 »
Już po 4 miesiącach nadal działa dobrze i tylko przytrafiło mi 3 razy błędów uruchomienia (aktualizacja?)

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #274 dnia: 23 Lipca 2021, 12:38:51 »
Już po 4 miesiącach nadal działa dobrze i tylko przytrafiło mi 3 razy błędów uruchomienia (aktualizacja?)

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka
Ja ostatnio z Krk na Mazury leciałem, to wlaczylem manual i by Wiatrak sie załäczyl - bo z automatu to sie odpala na opcji dopiero od 60 stopni, wiec po kilku godz. w trasie wolalem by sie wczesniej schładzało - próbowales ?

Fabryczne nie majä wiatraka - chociaz w nic sie malo dzieje mam na mysli,ze poza radiem - to na starym tablecie nic nie dalo sie zrobic..

Co do update - to mi nic nie krzyczy/ai wszystko dziala OK.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #275 dnia: 23 Lipca 2021, 19:04:44 »
Ja ostatnio z Krk na Mazury leciałem, to wlaczylem manual i by Wiatrak sie załäczyl - bo z automatu to sie odpala na opcji dopiero od 60 stopni, wiec po kilku godz. w trasie wolalem by sie wczesniej schładzało - próbowales ?

Fabryczne nie majä wiatraka - chociaz w nic sie malo dzieje mam na mysli,ze poza radiem - to na starym tablecie nic nie dalo sie zrobic..

Co do update - to mi nic nie krzyczy/ai wszystko dziala OK.

Nie spróbowałem bo to dziś nic się nie działo z tym osprzętem. Rozmawiałem z gościem co montował to powinno być ustawione na auto chyba wyjątek że GPS może świrować położenie. Był taki przypadek z mojej niewiedzy pełnej, że jak zaczęło coś nie teges z GPS było ciepło w aucie nie włączyłem klimy tylko szyby pootwierane na zewn. 26 stp. i przychodzi mi myśl włączę klimę i to się przywróciło.

Offline wist1974

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #276 dnia: 24 Lipca 2021, 09:21:24 »
Mam taką wątpliwość. Jak robisz przeglądy w ASO, upgrade w ASO i masz na to papiury, a ktoś robi u Józka, z dużym gilem z nosa,  przeglądy, a sprzęt spawa od majfriendów, to który samochód będzie więcej wart i szybciej się go pozbędziesz?
Myślę, że szybciej i drożej pozbędę się samochodu z dwoma stacjami do wyboru - wypasionej z Androidem i oryginalnej z AA/CP.
I nie widzę powodu, dla którego miałbym robić przeglądy u Józka z gilem, a nie w ASO, albo innym autoryzowanym serwisie.
I tutaj byłbym ostrożny w szacowaniu ceny, raczej nikt nie dopłaci nam za nasze fanaberie  :-) i modyfikacje, a wprost przeciwnie....Poza tym nie wiadomo jak długo te wszystkie dokładki będą działać bezawaryjnie

Offline Łukasz22

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #277 dnia: 28 Lipca 2021, 13:39:52 »
Mam pytanko. W oryginalnym systemie multimedialnym często zdarza mi się sytuacja, że jadąc przed zmierzchem, co chwilę automatycznie następuje zmiana wyświetlania z dziennego na nocny i z powrotem. Raz tak, raz tak. Dopiero gdy już jest zupełnie ciemno to następuje stała zmiana. Czy da się jakoś przestawić czułość?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #278 dnia: 28 Lipca 2021, 14:22:20 »
Jest regulacja czujnika zmierzchu świateł, może to jest powiązane? Raczej powinno.
Można też ustawić na "sztywno" wyświetlacz.
« Ostatnia zmiana: 28 Lipca 2021, 14:24:02 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #279 dnia: 19 Sierpnia 2021, 15:56:23 »
Mam pytanko. W oryginalnym systemie multimedialnym często zdarza mi się sytuacja, że jadąc przed zmierzchem, co chwilę automatycznie następuje zmiana wyświetlania z dziennego na nocny i z powrotem. Raz tak, raz tak. Dopiero gdy już jest zupełnie ciemno to następuje stała zmiana. Czy da się jakoś przestawić czułość?
Jest to normalne w tunelu albo jak wjedziesz do gęstego lasu .

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #280 dnia: 27 Sierpnia 2021, 07:57:43 »
Dla wszystkich którzy tak walczyli o inny mikrofon w radiach Teyes - dostępna jest wersja okablowania z wyjściem na zewnętrzny mikrofon (17$z ich mikrofonem )  - wtedy spokojnie wpinamy co chcemy , po znalezieniu 2 pinów z oryginalnego mikrofonu i dolutowaniu wtyku mamy wszystko jak w ori :) dodatkowo mamy zewnętrzny port na kartę SIM :) 

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #281 dnia: 28 Sierpnia 2021, 16:07:04 »
Witajcie po dłuższej przerwie. Na pierwszej stronie tego wątku przedstawiłem ponad rok temu multimedia TEYES SPRO (wtedy była cena 860zł, a wymiana stacji była i jest bardzo prosta), a więc tak jak zapowiadałem krótko wrażenia z użytkowania.

- wszystko super, pracuje idealnie, także w warunkach  od -28C do +30C. Nie miałem żadnych problemów z nawigacją, muzyką, uruchomieniem, akumulatorem i tp. Dwa razy nie reagowała na głos więc należało programowo zrestartować.

- autoryzowany serwis absolutnie nie interesowało co jest zainstalowane/zmodyfikowane, nawet jeżeli wymieniłem siedziska i zamontowałem kamerę z przodu (mam wersje Comfort).

- tak jak wspominałem ogromnym plusem jest jakość dźwięku. W końcu nie wymieniłem głośniki, po ustawieniu equalizera wszystko jest OK. Spotify jest wystarczające na wszystko. Dodatkowo pendrive z muzyką leży w schowku (tam są dwa dodatkowe usb, drugie idzie do rejestratora, z oryginalnego usb praktycznie nie korzystam). Raz jeszcze potwierdzam, w oryginale toyota spaprała nie głośniki, a wzmacniacz stacji.

- duży wyrazisty obraz na ekranie oraz podstawowa nawigacja google sprawdzona podczas wakacyjnych podroży, zwłaszcza w korkach. Sygnał z gps stabilny, dodatkowy Janosik był plusem. Internet wykorzystuje z telefonu, wszystko jest automatycznie jak wsiadam do auta.

- sterowanie głosem jest dla mnie dużym plusem, są podstawowe komendy oraz uruchomianie dowolnie zainstalowanej aplikacji, także asystent google. Dodatkowo sterowanie głosem w zasięgu domowego wi-fi uruchomianie bramy garażowej oraz światła także w domu (to raczej marginalne bajery).

- zamontowałem w ubiegłym roku dodatkowa kamerę na przód.

Tu jest link do kamery: https://pl.aliexpress.com/item/4001120861799.html

Montaż prawie podobny do tego jak tu (koszt 2 m rurki karbowanej):  https://www.youtube.com/watch?v=OEQP085CsQc
Podłączenie wprost do dedykowanego wejścia stacji. Jedynie trzeba plus podłączyć równolegle do plusa stacji, bądź do plusa zapalniczki niżej w konsoli.
Jakość obrazu jest bardzo dobra, znacznie lepsza niż w oryginale. Po ustawieniach stacji mam automatycznie uruchomienie kamery np. przy parkowaniu (po R przełączenie na D) na okres 10s (aktywowałem w ustawieniach priorytet w stosunku do kamery tylnej). Jako opcja mogę uruchomić kamerę w trybie ciągłym klikając ikonkę na monitorze „widok z przodu”, bądź głosem. W sumie można kupić na ali odpowiedni sterownik kamer przód-tył by kamera była zasilana tylko przez np. 30sec i/lub prędkości <10km/h, natomiast ja podłączyłem plus przez dodatkowy przycisk jak tu: https://pl.aliexpress.com/item/1005001709322858.html
W zasadzie pół roku kamera jest zawsze włączona podczas jazdy, jedynie na długi dystans ją wyłączam. Jest także patch do zainstalowania w którym można ustawić czas uruchamiania, prędkość itp.

- na forach jest poruszana opcja zewnętrznego mikrofonu. Przez kabelek można to podłączyć do nowszych wersji TEYES SPRO+/CC3. Także można podłączyć oryginalny mikrofon z auta poprzez piny złącz, natomiast ja pozostawiłem mikrofon w stacji, dla sporadycznych krótkich rozmów jest prawie OK.

- kiedyś było pytanie czy jest możliwość podłączenia kamer 3D. Teraz mogę potwierdzić w nowszej wersji TEYES CC3 tak, wszystko działa jak należy.   

- jeszcze jedna zaległość, w ubiegłym roku wzmocniłem stację opaską na oryginalne śruby montażowe (w sumie nie jest to konieczne). Opaska jest z listwy metalowej (pasuje też aluminiowa) owinięta taśmą włochatą. Wymiary: wysokość 18mm, długość wewnętrzna 180mm, odległość między otworami m8 - 215 mm, szerokość min 15 mm.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #282 dnia: 28 Sierpnia 2021, 18:38:47 »
Super opis ! Do corolli po przygodzie z aurisem również zamówiłem Spro +.

Napiszesz coś więcej o asystencie google ? W aurisie mialem również spro+ i nie chu chu nie mogłem uruchomić asystenta google . Próbowałeś coś kombinować z softem aby np. Yanosik uruchamiał się automatycznie ? Ja poległem i był losowo niestety ubijany przez soft.

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #283 dnia: 28 Sierpnia 2021, 23:51:14 »
To również jestem ciekawy jak to wygląda w przypadku menu podglądowego przepływu energii baterii w układzie hybrydowym.
Morozov wrzucał filmik z innym systemem multimedialnym - wyglądało to iście słabo (podgląd przepływu energii).

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #284 dnia: 29 Sierpnia 2021, 07:29:55 »
To również jestem ciekawy jak to wygląda w przypadku menu podglądowego przepływu energii baterii w układzie hybrydowym.
Morozov wrzucał filmik z innym systemem multimedialnym - wyglądało to iście słabo (podgląd przepływu energii).
Tak to wyglądało w Teyes , zostało mi gdzieś zdjęcie z aurisa .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl