Ceny wahają się
Na filmikach, nie wiadomo w jakim samochodzie urządzenie to jest zamontowane,
W specyfikacji nigdzie nie widziałem informacji o karcie SD -
Czy głosowe wsparcie nawigacji działa tylko po chińsku, angielsku lub rosyjsku?
Napisz proszę ile czasu zajęła wymiana i jak po tych kilku dniach to urządzenie działa?
Użytkuje radyjko Teyes od tygodnia, jak na razie wszystko OK, nie żałuje zmiany.
Skróciłem te pytania, a więc po kolei.
1). ceny głównie zależą (jak w tabletach) od ilości pamięci. Z mojej wiedzy 1GB ram to za mało jeżeli będziemy instalować dodatki. Optymalnie 2GB, jak dla mnie wystarczy.
2). nie ważne jest jaki samochód, multimedia są identyczne, różnica w ramkach, kabelkach, montażu płyty głównej, canbus.
3). tu niema jak w telefonie/tablecie dodatkowej karty pamięci np.SD, natomiast są dodatkowe dwie linii USB 2.0 dla muzyki, kart off-line itp. Moim zdaniem jest OK.
4). nie wiem czy dobrze rozumiem, pisałem w swoim dluuugim sprawozdaniu o sterowaniu głosem radyjka tak jak w oryginale, np. włącz/wyłącz radio, nawigację, muzykę, ekran, głośność i tp. Tu faktycznie, w tej chwili jest jedynie w języku en/chi/ru, ale to są bardzo proste komendy i moim zdaniem są lepsze niż w oryginale i mogą być nie koniecznie precyzyjne. Kiedyś miałem to w swoim peugeociku z 2004, ale tam używałem tylko prostych precyzyjnych komend w języku angielskim.
Jeżeli chodzi o nawigację, to używam google map i tam już z definicji jest sterowanie głosem w dowolnym języku.
5). chyba już pisałem, wymiana jest intuicyjna. Czasowo, dłużej chyba wymieniałem główne oświetlenie ledowe.
6). ktoś pytał o 3D i JBL. Radyjko będzie współpracować z systemem JBL, jak również z dowolnym wzmacniaczem zewnętrznym. W komplecie dodatkowy kabelek praktycznie do wszystkiego z rodzaju audio. Jest także opcja "kamera 3D", ale nie mam oryginalnie w swoim autku więc nie sprawdzę.
Na samym początku tego wątku na liście, chyba pozycja nr.2, jest system dotyczący podłączenia nie oryginalnego 3D (w komplecie kamery przód/tył oraz do lusterek).
Minusy: Jak już wspominałem, brak dodatkowego umocowania na śrubach (4szt) jak w oryginale. Ponadto dodam, już ktoś pytał, jednak jest słabą jakość mikrofonu przy rozmowach, w zależności od jakości telefonu odbiorcy trzeba głośniej mówić czasami. Na to też jest rozwiązanie z podłączeniem zewnętrznego mikrofonu.