Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 231960 razy)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #240 dnia: 03 Kwietnia 2021, 18:40:06 »
Fabryczna tylna kamera działa jak należy.
Dzięki za info. Jeśli oryginalna kamerka działa, to super wiadomość.
U chińczyka to jest jednak CC2+. W opisie tylko na początku mają CC2L, pewnie błąd. CC3 dla RAV4 V nie znalazłem.
https://pl.aliexpress.com/item/4000786987690.html

Czy sprawdzałeś może jak bardzo zużywa akumulator po wyłączeniu?
Czy np. po tygodniu postoju uda się jeszcze odpalić auto? ;)

Mają CC2L, to nie błąd. CC3 chyba powinna pojawić się nie długo.
Zużycie prawie zero. Poczytaj na pierwszej stronie tego wątku.
CC3 już się pojawiła. Niestety zdążyłem zamówić CC2+, którą właśnie próbuję podłączyć. Generalnie system odpalił, ale nie działają mi jeszcze przyciski na kierownicy. Wie ktoś może, które kabelki trzeba jeszcze podłączyć i do czego, aby działały? Czy to będą KEY1, KEY2, KEY3?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Poklikaj raczej w ustawieniach stacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: 04 Kwietnia 2021, 19:36:15 »
Fabryczna tylna kamera działa jak należy.
Dzięki za info. Jeśli oryginalna kamerka działa, to super wiadomość.
U chińczyka to jest jednak CC2+. W opisie tylko na początku mają CC2L, pewnie błąd. CC3 dla RAV4 V nie znalazłem.
https://pl.aliexpress.com/item/4000786987690.html

Czy sprawdzałeś może jak bardzo zużywa akumulator po wyłączeniu?
Czy np. po tygodniu postoju uda się jeszcze odpalić auto? ;)

Mają CC2L, to nie błąd. CC3 chyba powinna pojawić się nie długo.
Zużycie prawie zero. Poczytaj na pierwszej stronie tego wątku.
CC3 już się pojawiła. Niestety zdążyłem zamówić CC2+, którą właśnie próbuję podłączyć. Generalnie system odpalił, ale nie działają mi jeszcze przyciski na kierownicy. Wie ktoś może, które kabelki trzeba jeszcze podłączyć i do czego, aby działały? Czy to będą KEY1, KEY2, KEY3?

Poklikaj raczej w ustawieniach stacji.

Klikam i brakuje mi już koncepcji. Zgodnie z filmikiem konfiguracja przycisków jest na stronie jak na zdjęciu. Problem w tym, że program nie reaguje na naciśnięcie dowolnego przycisku na kierownicy i nic się nie da sparować. I o co tu chodzi, co robię nie tak?

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #242 dnia: 04 Kwietnia 2021, 22:51:05 »
Generalnie system odpalił, ale nie działają mi jeszcze przyciski na kierownicy.

Klikam i brakuje mi już koncepcji. Zgodnie z filmikiem konfiguracja przycisków jest na stronie jak na zdjęciu. Problem w tym, że program nie reaguje na naciśnięcie dowolnego przycisku na kierownicy i nic się nie da sparować. I o co tu chodzi, co robię nie tak?

Faktycznie CC3 pojawił się dla tego modelu, natomiast jest dwa razy droższy niż była wersja SPRO :-(

Nic tam nie trzeba klikać, jedynie wybrać ustawienia ogólne->wybór modelu->toyota rav4 i wszystko będzie OK.
Na str. 1 tego wątku pisałem i widać tam na jednym z obrazków.

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: 05 Kwietnia 2021, 15:14:39 »
Generalnie system odpalił, ale nie działają mi jeszcze przyciski na kierownicy.

Faktycznie CC3 pojawił się dla tego modelu, natomiast jest dwa razy droższy niż była wersja SPRO :-(

Nic tam nie trzeba klikać, jedynie wybrać ustawienia ogólne->wybór modelu->toyota rav4 i wszystko będzie OK.
Na str. 1 tego wątku pisałem i widać tam na jednym z obrazków.
Czytałem od 1-szej strony, żeby nie było
Ale udało się, dzięki za odpowiedź, bo zmusiło mnie to, aby bardziej poszperać.
Być może ja mam inną wersję systemu na CC2P, ale ustawienie przez wybór modelu samochodu u mnie nie dało efektu. Pomogło dopiero wejście w ustawienia canbus i ręczne wskazanie wersji dla RAV4.

Etap uruchomienia i konfiguracji można zatem uznać za zakończony

Mam teraz kolejny problem-nie mogę dodać konta Google. Strona do logowania Google praktycznie od razu się zamyka, bez szans na wpisanie loginu i hasła. Czy też tak masz u siebie?

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #244 dnia: 05 Kwietnia 2021, 17:57:49 »

Mam teraz kolejny problem-nie mogę dodać konta Google. Strona do logowania Google praktycznie od razu się zamyka, bez szans na wpisanie loginu i hasła. Czy też tak masz u siebie?

Nie miałem takiego problemu, natomiast w instrukcji on-line dla cc2p napisano, że u nie których może być taki problem, więc proponują zrobić update do ostatniej wersji, chyba z marca 2021.
Ja bym przestawił na język angielski i raz jeszcze spróbował przed updatem wpisać login.
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2021, 17:59:31 wysłana przez doswiadczony »

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #245 dnia: 06 Kwietnia 2021, 19:54:56 »

Nie miałem takiego problemu, natomiast w instrukcji on-line dla cc2p napisano, że u nie których może być taki problem, więc proponują zrobić update do ostatniej wersji, chyba z marca 2021.
Ja bym przestawił na język angielski i raz jeszcze spróbował przed updatem wpisać login.

Zmiana języka, przywrócenie ustawień fabrycznych, restart - nie pomogło. Ale na stronie https://cc2p.teyes.ru/ru/update.html (tylko rosyjska, na angielskiej pusto) jest faktycznie opisany problem z logowaniem i jest dostępny update z marca. Jutro spróbuję to zainstalować. Dzięki za info.

Offline deMarco

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #246 dnia: 06 Kwietnia 2021, 23:48:02 »
Od 2 tyg.  mam Ravke i także zamierzam zrobić coś z systemem multimedialnym. U mnie łatwo nie będzie bo mam JBL i kamery 360 - a jak poczytać to jest z tym problem. Koniecznie chcę zachować funkcje 360.  Po poszukiwaniach znalazłem rozwiązanie które polega nie na wymianie całej stacji tylko na jej fizycznym rozbudowaniu. Dołożenie płytki i modułu. Niestety pozostaje ta sama rozdzielczość ale ma się coś innego - można działać na oryginalnym interfejsie lub przełączyć na androida i zachować pełną funkcjonalność kamer, automatycznego wstecznego z 360 !!! czego chyba nie oferuje żadna stacja.
A zależy mi na pełnym androidzie (nie tylko AA) bo chcę używać automapę i taką małopopularną outdoorową nawigację Locus.
Jest to niby szwedzkie rozwiązanie carperformance 10 v4 system dla rav4 2020. Działa tylko na radiach Panasonic, Denso i fujutsi i co najważniejsze dla Ravek przeznaczonych na rynek europejski. Trochę drogie bo 500 euro. Ale z informacji producenta (EUROPEJSKIEGO) i z filmików odnoszę wrażenie że to porządnie przygotowany zestaw rozszerzający. I chyba się skuszę.
I tu moje pytanie. Czy ktoś ma już jakieś doświadczenie w tej sprawie? Może być doświadczenie z innych marek bo robią te przeróbki także do innych samochodów.
« Ostatnia zmiana: 06 Kwietnia 2021, 23:56:47 wysłana przez deMarco »

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: 07 Kwietnia 2021, 00:58:08 »
Od 2 tyg.  mam Ravke i także zamierzam zrobić coś z systemem multimedialnym. U mnie łatwo nie będzie bo mam JBL i kamery 360 - a jak poczytać to jest z tym problem. Koniecznie chcę zachować funkcje 360.  Po poszukiwaniach znalazłem rozwiązanie które polega nie na wymianie całej stacji tylko na jej fizycznym rozbudowaniu. Dołożenie płytki i modułu. Niestety pozostaje ta sama rozdzielczość ale ma się coś innego - można działać na oryginalnym interfejsie lub przełączyć na androida i zachować pełną funkcjonalność kamer, automatycznego wstecznego z 360 !!! czego chyba nie oferuje żadna stacja.
A zależy mi na pełnym androidzie (nie tylko AA) bo chcę używać automapę i taką małopopularną outdoorową nawigację Locus.
Jest to niby szwedzkie rozwiązanie carperformance 10 v4 system dla rav4 2020. Działa tylko na radiach Panasonic, Denso i fujutsi i co najważniejsze dla Ravek przeznaczonych na rynek europejski. Trochę drogie bo 500 euro. Ale z informacji producenta (EUROPEJSKIEGO) i z filmików odnoszę wrażenie że to porządnie przygotowany zestaw rozszerzający. I chyba się skuszę.
I tu moje pytanie. Czy ktoś ma już jakieś doświadczenie w tej sprawie? Może być doświadczenie z innych marek bo robią te przeróbki także do innych samochodów.

Pewnie piszesz o tym:
https://carperformance.se/product/rav4-2019-up-android-extension/
Też się nad tym zastanawiałem, ale jednak zrezygnowałem. Za dużo większą kasę zostajesz ze starym sprzętem, małym ekranem i z gorszą rozdzielczością. Poza tym niby to Android, ale jednak nakładka i nie wiadomo w jakiej wersji. Nie widziałem też, aby obsługiwał SIM, więc dodatkowo dochodzi modem 4G, albo udostępnianie internetu z komórki. No ale ja nie mam 360, ani JBL, więc wybór był prostszy ;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #248 dnia: 07 Kwietnia 2021, 05:15:03 »
Zalezy Ci na androidzie? Sa boxy ktore sie wpina i umuluna Androida poprzez Apple Carplay.

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #249 dnia: 07 Kwietnia 2021, 12:58:07 »
Od 2 tyg.  mam Ravke i także zamierzam zrobić coś z systemem multimedialnym. U mnie łatwo nie będzie bo mam JBL i kamery 360 - a jak poczytać to jest z tym problem.

Moim skromnym zdaniem, kupno z JBL to był błąd :-(

Nie mam na 100% pewnej informacji, natomiast model Dasaita https://pl.aliexpress.com/item/4000028811487.html niby posiada obie opcji ale bym radził dokładnie poszperać. Myślę że problem tkwi w odpowiednim module can-bus.

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 07 Kwietnia 2021, 18:03:52 »

Aktualizacja z marca pomogła, wszystko działa, a ja dołączam do mega-zadowolonych z tej wymiany <taniec>
Oby teraz działało jak najdłużej.
Czy masz może patent, jak zablokować ekran kodem, np. przy wizycie serwisowej?

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #251 dnia: 09 Kwietnia 2021, 09:23:53 »
Od Lipca tego roku będzie obowiązkowy podatek od przesyłki z Azji czyli  np. Aliexpress. Więc pospieszcie z zakupem cokolwiek

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #252 dnia: 09 Kwietnia 2021, 18:46:09 »
Od Lipca tego roku będzie obowiązkowy podatek od przesyłki z Azji czyli  np. Aliexpress. Więc pospieszcie z zakupem cokolwiek

Amazon ruszył na 'polandie' .. ale no Ceny 3x tyle
..chyba już wszyscy kupili co było do zmiany

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #253 dnia: 09 Kwietnia 2021, 19:21:56 »

Obstawiam, ze beda puszczasz wszystko bez cla przez Amsterdam albo Hiszpanie.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #254 dnia: 15 Kwietnia 2021, 13:24:08 »

1. Kupiłeś do tego CC2+  ..kamerke HD AR DVR ?
Jesli tak - to czy ten system LDW (Lane Departure Warning) i FCW- pomaga czy to taki pic na wode ?
2. Karte sim nie trzeba dodawać ? Wystarczy hotspot zrobic? bedzie pewnie zżerał baterie,wiec tel i tak pojdzie pod kabel..

btw CC2+ czy CC3 .. i tak sie zastanawiam co brać .. 

« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2021, 13:51:03 wysłana przez crystian09 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl