Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #330 dnia: 09 Września 2021, 07:20:17 »
Cytat: hardtmuth w Wczoraj o 10:39:03

NE na IOS, ale w CarPlay chodzi podobno bardzo źle. Ludzie krytykują. Niestety tutaj ostrzegam, bo możesz się zrazić.
    Sam NE jako standalone app na Androida jest najbardziej dopracowana.

Spróbowałem NE na Android i niestety gorzej niż myślałem. Jak wyznacza się długie trasy to pokazuje "Błąd techniczny" , a jak weźmiesz krótkie trasy niewiem o ile, ale udało mi do 180km trasy to wyświetla.

A to dziwne, używam regularnie (z przerwą na pandemię) od kilku lat i bardzo sobie chwalę. NE bije Google na głowę. Szczególnie nie wyobrażam sobie jazdy bez niego (albo z Google) w warszawskich korkach gdy przemieszczam się pomiędzy Białołęką a Mordorem lub BlueCity. Google wyznacza trasy mało optymalnie, po głównych, na mojej prawie godzinnej trasie potrafi w korkach wyznaczyć o 10minut dłuższą od NE. No chyba, że jedzie standardowymi trasami bezkorkowymi.
Za to NE mógłby nieco częściej analizować i aktualizować trasę podczas jazdy. Robi to, może nawet częściej niż Google, ale tu jest miejsce do optymalizacji.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #331 dnia: 09 Września 2021, 08:06:04 »

]
A to dziwne, używam regularnie (z przerwą na pandemię) od kilku lat i bardzo sobie chwalę. NE bije Google na głowę. Szczególnie nie wyobrażam sobie jazdy bez niego (albo z Google) w warszawskich korkach gdy przemieszczam się pomiędzy Białołęką a Mordorem lub BlueCity. .

Może tak jak piszesz że te krótkie trasy jak opisałeś to na pewno u mnie wyświetli . Tylko dłuższe trasy to niestety pokazuje błąd mimo 6gb ramu i 128gb dysku

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #332 dnia: 09 Września 2021, 08:37:09 »
Wczoraj zainstalowałem tak z ciekawości i do Pragi wyznaczył najdłuższą trasę i czasowo i kilometrowo. Zostanę przy GM.

Wysłane z mojego Pixel 5 przy użyciu Tapatalka

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #333 dnia: 09 Września 2021, 10:51:02 »
Wczoraj zainstalowałem tak z ciekawości i do Pragi wyznaczył najdłuższą trasę i czasowo i kilometrowo. Zostanę przy GM.

I nie podał żadnych alternatywnych? Dziwne...

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #334 dnia: 09 Września 2021, 14:47:38 »
Nikogo nie będę przekonywał na siłę. Wiem, że jak tylko AA się pojawi w NE, to żegnam GM. Hindus nigdy nie będzie dobrym programistą :).

Offline Jedrys

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #335 dnia: 11 Września 2021, 17:32:56 »
No dobra, próbowałem użyć NE i większego szajsu jeszcze w życiu nie widziałem. W ciągu 15 minut nie udało mi się poprawnie uruchomić apki przez CarPlay (wyświetlał się tylko ekran startowy), tryb nocny włączał się za każdym razem mimo przełączenia ustawienia, a po wybraniu trasy (też po kilku próbach) na ekranie telefonu wyświetlała mi się dziwna grafika zamiast widoku trasy. Wszystko to na aktualnym ajfonie. I za takie coś twórcy domagają się pieniędzy?

Nie wyobrażam sobie obsługi tej aplikacji podczas jazdy autem

NE poleciało szybko do kosza i przeprosiłem się z kombinacją GM/Yanosik

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #336 dnia: 13 Września 2021, 10:15:38 »
Jak pisałem NE na iphone (przez Carplay) jest shit. Sprawdź jak działa pełna wersja NE, bo do tego zmierzają i naprawiają bugi.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #337 dnia: 23 Września 2021, 21:33:09 »
Do osób które montowały stację Teyes i mają oświetlenie Ambient- czy zauważyliście zmianę w działaniu owego lub jak w moim przypadku corolli przestało ono działać całkowicie?

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #338 dnia: 25 Września 2021, 11:36:01 »
Do osób które montowały stację Teyes i mają oświetlenie Ambient- czy zauważyliście zmianę w działaniu owego lub jak w moim przypadku corolli przestało ono działać całkowicie?

Wszystko było OK, natomiast sugeruje podłączyć kabelek z Techstream i ustawić ponownie parametry ambientowe. Nic tam nie powinno popsuć się, być może po klikaniu ustawień w Teyes podświetlenie zresetowało się gdyż jest sterowane przez can-bus.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #339 dnia: 25 Września 2021, 21:32:05 »

Wszystko było OK, natomiast sugeruje podłączyć kabelek z Techstream i ustawić ponownie parametry ambientowe. Nic tam nie powinno popsuć się, być może po klikaniu ustawień w Teyes podświetlenie zresetowało się gdyż jest sterowane przez can-bus.
Czytałem własnej Twój temat dotyczący tej aplikacji - skąd jesteś ? Musiałbym kogoś znaleźć na południu aby to ogarnąć i przy okazji przestawić aby zawsze świecił jak na P . Nie wiem jak w ravce ale na innych biegach ten ambient w corolli  jest jakby go nie było .

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #340 dnia: 08 Października 2021, 20:47:41 »
Przetestowałem różnych aplikacji i powiem szczerze że najlepiej mi wypadł w teście Sygic a na końcu stawki AutoMapa i w to nie uwierzyłem że w dawnych czasach tak pięknie dała radę na tle innych konkurentów (w latach 2010-2015), a teraz nic nie ulepszyli i jeszcze gorszej działa że ekran nie wyrabia z dużą częstotliwością odświeżania. Dlaczego Sygic? Kupiłem pakiet na alledrogo pakiet dożywotni za 85zl, ale uwaga to nie jest wersja premium gdzie masz dodatkowe Real View itd. które możesz dopłacić za roczny abonament ok. 135zl. Wrażenia? Bardzo płynnie i szybko oblicza trasę nawet jeśli nie jechałeś jak trzeba. Pokazuje również ceny paliw czy też korki za to rewelacyjnie działa Traffic. Ogólnie jest naprawdę dopracowaną aplikacją.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #341 dnia: 08 Listopada 2021, 13:57:31 »
ma ktoś może już jakiegoś AI Boxa? widzę, że koledzy z CN rozwinęli produkcję (już kilku sprzedawców oferuje różne wersje) i ceny są niższe niż za niszowe produkcje sprzed ponad roku - na 11 listopada mają być nawet poniżej 1k; wydaje się to ciekawą alternatywą dla wymiany tabletu - dość tanio i plug and play

w sumie z tego co widzę są tylko 2 wady:
1. co by nie pokazywali na filmikach, to nie wierzę, że to będzie śmigało szybko przez dłuższy czas (dlatego pytam o opinie tutaj), bo ograniczeniem jest napięcie USB (nie widziałem dodatkowego zasilania) i procesory nie mogą być niewiadomo jak szybkie, więc pewnie komfort jak przy korzystaniu np z mi sticka do TV - niby działa i da się żyć, ale mogłoby działać szybciej
2. jak ktoś chce korzystać też z carplay to zanim wszystko się zbootuje to trochę schodzi...

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #342 dnia: 10 Listopada 2021, 23:50:33 »
ma ktoś może już jakiegoś AI Boxa? widzę, że koledzy z CN rozwinęli produkcję (już kilku sprzedawców oferuje różne wersje) i ceny są niższe niż za niszowe produkcje sprzed ponad roku - na 11 listopada mają być nawet poniżej 1k; wydaje się to ciekawą alternatywą dla wymiany tabletu - dość tanio i plug and play

Raczej nie, poniżej 1k wersja ograniczona (nie należy kupować), te właściwe, to cena >1k. Nic dziwnego na całym świecie ceny elektroniki z wiadomych przyczyn idą w górę.

Jak ktoś zainteresowany androidem to oprócz TEYES, może spokojnie kupować MEKEDE for Rav4 2020 na ali, który jest całkowicie kompatybilny (z 3D itp) oraz ma duży ekran 12.3 cala.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #343 dnia: 11 Listopada 2021, 01:43:35 »
standardowa cena jest powyżej 1k, ale okres promocyjny się zbliża...

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #344 dnia: 11 Listopada 2021, 22:08:15 »
Chyba jestem kiepski w Ali, bo tego Mekede nie znajduję...

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl