Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232049 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #465 dnia: 07 Czerwca 2022, 13:45:33 »
to z systemu w aucie korzystałem tylko do zmiany temperatury klimatyzacji.
Nie zrobili pokrętełek ? ;)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #466 dnia: 07 Czerwca 2022, 14:19:21 »
to z systemu w aucie korzystałem tylko do zmiany temperatury klimatyzacji.
Nie zrobili pokrętełek ? ;)
Pokrętła jeszcze były, ale już wszystko było wyświetlane na jednym wyświetlaczu, więc trzeba było przełączyć, żeby wiedzieć co się zmieniło.
Na szczęście w rav4 zostawili osobny wyświetlacz do temperatury.

Offline michalc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #467 dnia: 08 Czerwca 2022, 15:18:17 »
mam zamontowany teyes cc3, nie wykrywa mi karty sim.
karta w playu, włożona do telefonu działa, pin do karty jest wyłączony,
komuś może wykrywa w  teyes cc3 kartę sim?

Offline michalc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #468 dnia: 11 Czerwca 2022, 13:29:03 »
już sobie poradziłem. Co prawda nie udało się sprawić aby teyes widział kartę sim ale kupiłem mały router z modemem 2w1 na usb, który działa jak ma napięcie czyli od momentu uruchomienia auta do paru minut po wyłączeniu. Wreszcie odpalam auto i mam internet w stacji multimedialnej, żadnych kabli i włączania gps czy hotspota w telefonie.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #469 dnia: 11 Czerwca 2022, 17:22:02 »
A do którego gniazda wkładałeś te kartę sim - do wewnętrznego, czy tego po kablu? Co prawda jeszcze nie mam teyesa jak i auta, ale planuję wymianę stacji gdy już będę miał samochód.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline foxis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #470 dnia: 11 Czerwca 2022, 17:24:01 »
już sobie poradziłem. Co prawda nie udało się sprawić aby teyes widział kartę sim ale kupiłem mały router z modemem 2w1 na usb, który działa jak ma napięcie czyli od momentu uruchomienia auta do paru minut po wyłączeniu. Wreszcie odpalam auto i mam internet w stacji multimedialnej, żadnych kabli i włączania gps czy hotspota w telefonie.
Michalc czemu wybrałeś teyes a nie inne sprzęty?
Bo też chce kupić się jeszcze zastanawiam się który sprzęt.

Offline michalc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #471 dnia: 11 Czerwca 2022, 21:05:04 »
Kartę sim wkładałem do gniazdka wyciągniętego po kablu, szukałem tego wbudowanego z gościem który mi montował parę minut ale nie mogliśmy znaleźć. Gniazda usb wyciągnięte po kablu działają bez zarzutu.

Zdecydowałem się na teyes cc3 że względu na kamerki 360. No i muszę przyznać, że spisują się super, nie tyle sam widok 360 bo jak dla mnie to zbędny bajer ale jakość tych kamer. Nie ma porównania do tej pixeliozy którą montuje toyota. Dodatkowo wszystkie 4 kamerki dziajają naraz jako rejestrator.
Drugim powodem zakupu było właśnie to aby nie trzeba było wyjmować telefonu po wsiadaniu do auta i włączać GPS w telefonie aby korzystać z nawigacji i innych aplikacji.
No i chciałem aby fabryczne głośniki lepiej grały i tu też faktycznie jest poprawa.
Fajne jest też to, że dostępnych jest znacznie więcej informacji np poziom ciśnienia w kołach.

Offline foxis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #472 dnia: 11 Czerwca 2022, 21:43:26 »
Kartę sim wkładałem do gniazdka wyciągniętego po kablu, szukałem tego wbudowanego z gościem który mi montował parę minut ale nie mogliśmy znaleźć. Gniazda usb wyciągnięte po kablu działają bez zarzutu.

Zdecydowałem się na teyes cc3 że względu na kamerki 360. No i muszę przyznać, że spisują się super, nie tyle sam widok 360 bo jak dla mnie to zbędny bajer ale jakość tych kamer. Nie ma porównania do tej pixeliozy którą montuje toyota. Dodatkowo wszystkie 4 kamerki dziajają naraz jako rejestrator.
Drugim powodem zakupu było właśnie to aby nie trzeba było wyjmować telefonu po wsiadaniu do auta i włączać GPS w telefonie aby korzystać z nawigacji i innych aplikacji.
No i chciałem aby fabryczne głośniki lepiej grały i tu też faktycznie jest poprawa.
Fajne jest też to, że dostępnych jest znacznie więcej informacji np poziom ciśnienia w kołach.
Michalc to nagrywanie z kamer działa w tak zwanym trybie parkingowym czy tylko podczas uruchomionego samochodu?
Kupowałeś na Ali czy gdzieś indziej?
Który rocznik masz samochodu?
Wszystko działa na CC3 co było w oryginalnym radiu?

Offline michalc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #473 dnia: 11 Czerwca 2022, 22:03:08 »
Nagrywają jak auto jest włączone. Raczej w trybie parkingowym się nie da bo z tego co kojarzę to w opcjach można tylko wybrać na jakie usb nagrywać i w jakiej jakości.
Kupowałem na aliexpress, samochód odebrałem z salonu parę miesięcy temu.
Nie wiem czego miało być tam zabraknąć wgłędem fabrycznej stacji bo w niej nic nie ma:).
Jest widok poziomu naładowania baterii i przepływu energii ale brzydszy niż w fabrycznym.

Offline foxis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #474 dnia: 11 Czerwca 2022, 22:10:32 »
Nagrywają jak auto jest włączone. Raczej w trybie parkingowym się nie da bo z tego co kojarzę to w opcjach można tylko wybrać na jakie usb nagrywać i w jakiej jakości.
Kupowałem na aliexpress, samochód odebrałem z salonu parę miesięcy temu.
Nie wiem czego miało być tam zabraknąć wgłędem fabrycznej stacji bo w niej nic nie ma:).
Jest widok poziomu naładowania baterii i przepływu energii ale brzydszy niż w fabrycznym.
Który model kupiłeś?
Możesz linka załączyć?

Offline michalc

• Toyot Leżący
  • *

Offline foxis

• Toyot Leżący
  • *

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #477 dnia: 11 Czerwca 2022, 23:08:25 »
mam zamontowany teyes cc3, nie wykrywa mi karty sim.
karta w playu, włożona do telefonu działa, pin do karty jest wyłączony,
komuś może wykrywa w  teyes cc3 kartę sim?

Należy do karty sim zrobić wkładkę by była grubsza (lub kilka warstw taśmy nakleić),chińskie karty są grubsze. 

Offline michalc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #478 dnia: 12 Czerwca 2022, 09:05:47 »
Dzięki, walczyłem dziś troszkę z tym ale bezskutecznie, gdybym nie miał dobrze działającego rozwiązania w postaci routera i modemu 2w1 to pewnie miałbym więcej determinacji.

Offline piotko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #479 dnia: 13 Czerwca 2022, 07:44:19 »
https://m.pl.aliexpress.com/item/1005003376688943.html?gatewayAdapt=gloPc2polMsite
Polecicie jakiś dobry serwis, warsztat (dolnośląskie, opolskie), który wykonałby usługę montażu takiej stacji multimedialnej TEYES razem z kamerami 360. Chciałbym sobie takie cudo kupić, ale sam tego nie założę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl