Oglądałem filmiki z tymi głośnikami fabrycznymi i JBL. JBL mają deczko większy magnes, ale to lipa całkowita.
https://m.youtube.com/watch?v=CO29PJXky34&t=26s
Obejrzałem ten filmik. Mam od dwóch dni w podszybiu JBL 322F. Jest lepiej ale "scena muzyczna" przesunęła się mocno do przodu. Ruszanie balansem w tył poprawia trochę rozkład dźwięku ale jeszcze pogarsza bas, którego i tak nie ma. Czyli mam lepiej niż z fabryki ale nadal nie to.
NO i myślę że zacznę od wymiany tyłu na te Focale. Pojawią się drugie tweetery no i pewnie lepszy bas. Zaintrygowało mnie jednak, że przednie focale maja w komplecie tweeterki. Gdzie się je montuje??? Czy tylko w wersjach z JBL na słupki? A w normlanych lecą do pudełka? Może zrobilem błąd z tymi JBL Club 322F i trzeba było kupić tylko focale przód/tył, a tweetery wcisnąć w miejsce firmowych w podszybiu?
Tweetery do tych drugich z filmu (Awave) mają nawet przejściówki do podszybia.... Te pewno trzeba po prostu wkleić w ramki w miejsce oryginałów.... Nawet + i - jest w nich prawidłowo. Tweeterek dołożony do przednich Focali nie ma przejściówki tylko konektory i to jeszcze żeńskie czyli prześciówkę z Ali czy Amazona trzeba by przerabiać.