Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232004 razy)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #660 dnia: 11 Listopada 2023, 11:42:15 »
Nie będę pisał, że Dasaita droga, bo nigdy jej nie miałem, więc złego słowa nie powiem. Ja posiadam multimedia z aliexpress (navirider, wersja 8 GB RAM i 128 GB pamięci), posiada wszystko to, co opisane w radiu dasaita, którego link przesłał kolega gilal. Różnica, która zauważyłem, to w navirider brak złącza optycznego oraz procesor nie Qualcomm. Bartek79 również ma taki typ multimediów i nic się z nimi nie dzieje. Obsługują wbudowane kamery 360, nawet ostatnio się zdziwiłem, bo po parkowaniu chciałem sobie zobaczyć, czy dobrze zmieściłem się w liniach, nacisnąłem na guzik przełączania kamer a tam obraz nie tylko z góry i boków, ale taki jak był w oryginalnych multimediach (MY22) czyli z obrotem itp. Rozdzielczość kamer oemowych nienajlepsza, ale zmieniać nie będę. W każdym razie ta dasaita ma to samo, co moje multimedia, za które zapłaciłem z cłem i vatem coś ok. 2300 zł. Support przez WhatsUp przy montażu i ustawieniach jest niemalże w czasie rzeczywistym.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #661 dnia: 11 Listopada 2023, 12:18:39 »
No i super. Raz kupiłem innej firmy sprzęt, ale miałem broblem z odczytam kamer 360, a JBL był przesterowany. Nie potrafili tego zmienić. Więc go zwróciłem i kupiłem ponownie DASAITA. I tu było już ok. Ale gratuluję też dobrego wyboru. Ja porostu zmieniam na najnowszy model, a ten co mam sprzedam i myślę, że nie drogo jak za takie radyjko.
Pozdrawiam

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #662 dnia: 11 Listopada 2023, 12:33:00 »
No i super. Raz kupiłem innej firmy sprzęt, ale miałem broblem z odczytam kamer 360, a JBL był przesterowany. Nie potrafili tego zmienić. Więc go zwróciłem i kupiłem ponownie DASAITA. I tu było już ok. Ale gratuluję też dobrego wyboru. Ja porostu zmieniam na najnowszy model, a ten co mam sprzedam i myślę, że nie drogo jak za takie radyjko.
Pozdrawiam

Jakby to radyjko miało pokrętło do zmiany głośności, to pewnie bym je od ciebie wziął, zwłaszcza, że przetestowane z JBL. Czemu Chińczycy tego nie dają w żadnym sprzęcie?:/ dla mnie to absolutny must-have

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #663 dnia: 11 Listopada 2023, 12:48:28 »
Pozdrawiam

Jakby to radyjko miało pokrętło do zmiany głośności, to pewnie bym je od ciebie wziął, zwłaszcza, że przetestowane z JBL. Czemu Chińczycy tego nie dają w żadnym sprzęcie?:/ dla mnie to absolutny must-have
:)
mi to nie przeszkadza bo radyjko współpracuje całkowicie z kierownicą i zmieniasz utwory oraz stacje radiowe/internetowe z kierownicy. Także głos zmieniasz z kierownicy i przyciskami dotykowymi na panelu :)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #664 dnia: 11 Listopada 2023, 13:17:07 »
Dokładnie. Nie wiem ile razy przez rok użyłem pokrętła od głośności, może dwa. Wszystko robi się z kierownicy.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #665 dnia: 11 Listopada 2023, 13:27:31 »
Na kierownicy można skorygować, ale jak chcę momentalnie zmienić głośność o duży zakres, to nie ma nic lepszego, niż pokrętło. Jak jeżdżę sam, to lubię sobie czasem przywalić naprawdę głośną muzykę, tak wyłączam auto, a następnego dnia wchodzę z dzieckiem - jak się włączy, to jest momentalnie uderzenie i wtedy pokrętło konieczne

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #666 dnia: 11 Listopada 2023, 13:44:50 »
Ja też lubię przywalić :) U mnie jest tak, że ja uruchomię auto radyjko od razu wstaje, ale jest ściszone automatycznie i jeszcze ani razu nie wystraszyłem się :)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #667 dnia: 11 Listopada 2023, 17:11:33 »
Ja też lubię przywalić :) U mnie jest tak, że ja uruchomię auto radyjko od razu wstaje, ale jest ściszone automatycznie i jeszcze ani razu nie wystraszyłem się :)

W sensie ma ustawioną jakąś domyślną głośność na "akceptowalnym" poziomie, czy ściszone do 0?

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #668 dnia: 11 Listopada 2023, 19:33:41 »
Do zera nie, jak zakres jest do ponad 30 to tak ok 8. Ale to pewnie jeszcze można ustawić.

Offline foxis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #669 dnia: 20 Listopada 2023, 23:07:47 »
Co kupujesz zamiast tego?
Ten sprzęt który mam jest 100% sprawny i cały czas używam, a planuję kupić najnowszy ich produkt G12.

https://www.dasaita.com/products/dasaita-android12-car-stereo-for-toyota-rav4-2019-2020-2021-2022-wireless-carplay-android-auto-car-radio-qualcomm-665-12-3-qled-screen-wifi-4g-lte-4g-64g-dsp-gps-navigation-head-unit-optical-output?variant=44236285018330

Gilal dlaczego wybrałeś G12 Dasaita?
Bo też chcę kupić i zastanawiam się który.

Kupujesz bezpośrednio na ich stronie?

Witaj
Dasaita dlatego, że sprawdzona marka. Tak jak pisałem wcześniej miałem ją 2 razy i zero problemów (oby tak dalej). A zmieniam bo chce jeszcze większy ekran, nowszy system i zamówię z większą pamięcią  :)
jeden minus to cena, ale myślę, że warto. W tym radiu co mam są duuuze możliwości, jakość dźwięku super. A w nowym dochodzi większy ekran, nowy system no i za dodatkową opłatą więcej pamięci RAM :)
Pozdrawiam

Gdzie będziesz kupował i ile kosztuje to radyjko?
Może na czarny piątek będzie taniej?

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #670 dnia: 21 Listopada 2023, 06:29:42 »
Witaj
Już radyjko kupione i czekam na dostawę.Czyli moje już na pewno na sprzedaż, dorzucam jeszcze kamerkę. Kamerka bez szału, ale zależało mi aby była tylko pod USB.
Kupiłem wersję plus z większą pamięcią 8/256. Zapłaciłem 635,10 $.
Pozdrawiam

Offline gambler

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #671 dnia: 21 Listopada 2023, 08:09:50 »
Witaj
Już radyjko kupione i czekam na dostawę.Czyli moje już na pewno na sprzedaż, dorzucam jeszcze kamerkę. Kamerka bez szału, ale zależało mi aby była tylko pod USB.
Pozdrawiam

Które radyjko zakupiłeś ?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #672 dnia: 21 Listopada 2023, 08:36:15 »
Masz u góry:)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #673 dnia: 21 Listopada 2023, 09:34:40 »
Witaj
Pozdrawiam

Które radyjko zakupiłeś ?

DASAITA G12  12,3"

Offline foxis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #674 dnia: 21 Listopada 2023, 10:27:32 »
Witaj
Pozdrawiam

Gdzie w tej cenie kupiłeś?
Bo mi bezpośrednio na stronie Dasaita wychodzi z kodem DX9 i przesyłką $673.10. :(

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl