Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232048 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #765 dnia: 28 Lutego 2024, 10:51:04 »
ASO nie swiadczy takich uslug.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #766 dnia: 28 Lutego 2024, 11:31:13 »
Z tego co poczytałem, nie jest to nawet możliwe, jeśli chodzi o OEM. Tylko chińskie itp.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #767 dnia: 28 Lutego 2024, 14:16:42 »
Z tego co poczytałem, nie jest to nawet możliwe, jeśli chodzi o OEM. Tylko chińskie itp.
ja pytalem o zegary .. to też nie wymieniają..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline rafciuk

• Prawie Toyot
  • Samochód:: RAV4 5. gen.
« Odpowiedź #768 dnia: 05 Marca 2024, 10:26:04 »
Przymierzam się do wymiany radia w RAVce 2019r. Po przeczytaniu Waszych postów i obejrzeniu filmików na YT skłaniam się do marek Dasaita lub Teyes. Podoba mi się Dasaita 12,3", ale trafiłem też na nowy model Teyes z takim ekranem. Jest bliźniaczo podobny, ale ma nieco inną platformę sprzętową. Zastanawia duża różnica w cenie (bez promocji, z przesyłką) - Dasaita bez VATu 576 USD (Z VAT wychodzi 708 USD), Teyes o podobnych parametrach (nieco mniej pamięci) 420 USD. W sklepie Teyes podają, że VAT kraju wysyłki wliczony. Czy ktoś miał styczność z tym modelem Teyes 12,3"?

Offline gamblerpl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #769 dnia: 05 Marca 2024, 11:56:04 »
Również podbijam powyższe pytanie dot. Teyes'a -jakie są wasze doświadczenia z tym radyjkiem?
Rozważam zakup LUX ONE
https://www.teyes.com.au/pages/teyes-lux-one

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #770 dnia: 05 Marca 2024, 18:13:33 »
Mam pytanie odnosnie fabrycznej nawigacji. Nie udalo mi sie rozgryzc, co oznaczaja pojawiajace sie na mapie zielone listki i drzewka. Wygladaja, ze sa rozmieszczone przy drodze, ktora jade bez zadnego sensu. Nie zeby mi przeszkadzaly, ale mnie zaintrygowaly. Instrukcja o tym milczy.
Wlasnie dostalem odpowiedz z dzialu obslugi klienta dotyczaca mozliwosci programowania trasy w aplikacji. Podobno ma ta usluga byc mozliwa w niedalekiej, ale blizej nieokreslonej przyszlosci

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #771 dnia: 05 Marca 2024, 21:59:23 »
Zielone listki kojarzylyby mi się z trasą eko, czyli z najmniejszym zużyciem paliwa. Podobnie zresztą jest w mapach Google.

Zaznaczam, że to czysty strzał

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #772 dnia: 06 Marca 2024, 07:15:13 »
Zielone listki kojarzylyby mi się z trasą eko, czyli z najmniejszym zużyciem paliwa.
Ale to sie dzieje bez zaprogramowania celu podrozy.

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #773 dnia: 06 Marca 2024, 14:33:05 »
Przymierzam się do wymiany radia w RAVce 2019r. Po przeczytaniu Waszych postów i obejrzeniu filmików na YT skłaniam się do marek Dasaita lub Teyes. Podoba mi się Dasaita 12,3", ale trafiłem też na nowy model Teyes z takim ekranem. Jest bliźniaczo podobny, ale ma nieco inną platformę sprzętową. Zastanawia duża różnica w cenie (bez promocji, z przesyłką) - Dasaita bez VATu 576 USD (Z VAT wychodzi 708 USD), Teyes o podobnych parametrach (nieco mniej pamięci) 420 USD. W sklepie Teyes podają, że VAT kraju wysyłki wliczony. Czy ktoś miał styczność z tym modelem Teyes 12,3"?

Jeszcze auta nie mam ale od jakiegoś czasu śledzę temat. Dasaita ma tą przewagę że jest na Androdizie 12 (a nie 10) i na Qualcommie a nie Unisoc, z moich wieloletnich obserwacji wynika że jednak Qualcomm jest znacznie stabilniejszy i ma lepsze sterowniki (stąd może ta różnica w wersjach systemu?) skąd wynika mniej problemów m.in. z kompatybilnością z różnymi aplikacjami i ich działaniem. Teoretycznie będzie szybszy ale do zastosowań "samochodowych" to akurat chyba dużego znaczenia nie ma.
Nie znam tematu aktualizacji, kiedy i czy w ogóle można sie spodziewać aktualizacji Androida? Nie wiem, oba modele są z końca 2023r także "świeżynki". Ktoś kilka stron wcześniej pisał że Dasainta nie dogadała się z pakietem JBL, dźwięk był słaby/cichy. Na Amazonie Dasainta wychodziła taniej niż na ich stronie bezpośrednio.
Ja się osobiście skłaniam ku Dasaincie a z ciekawostek akurat dzisiaj żonie do Yarisa zamówiłem Ainavi w wersji H5 4G 32G ;p generalnie będzie to mój pierwszy kontakt z Androidem w aucie poza całą masa filmików które już przejrzałem.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #774 dnia: 06 Marca 2024, 15:21:12 »

Jeszcze auta nie mam ale od jakiegoś czasu śledzę temat. Dasaita ma tą przewagę że jest na Androdizie 12 (a nie 10) i na Qualcommie a nie Unisoc, z moich wieloletnich obserwacji wynika że jednak Qualcomm jest znacznie stabilniejszy i ma lepsze sterowniki (stąd może ta różnica w wersjach systemu?) skąd wynika mniej problemów m.in. z kompatybilnością z różnymi aplikacjami i ich działaniem. Teoretycznie będzie szybszy ale do zastosowań "samochodowych"

To jest tablet do auta .. aa nie do montowania np filmów na macu ..

Ja mam od 3 lat andka 10 .. YT .. Yanosik .. Google Maps .. wszystko chodzi bez zacinki ..

Nie ma co elaboratów pisać../ktoś tu pisal,ze kupuje chyba Dasaite 12” .
Ja juz nie wymieniam,bo jeszcze z rok i Ravke sprzedam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #775 dnia: 06 Marca 2024, 17:26:00 »
Dlatego też napisałem że wydajność specjalnie znaczenia nie ma.
Z ciekawości sprawdziłem obsługę androida przez popularne apki... nowe mapy googla 11.xxx... od androida 6.0, yanosik andek 8.0, waze 4.100xxx od andka 7.0, spotify andek 5.1...
więc w zasadzie tak, nie zwracałem uwagi na obsługę procesorów ale generalnie widzę że wersja androida faktycznie za specjalnie nie ma znaczenia i o ile ktoś nie kupuje sprzętu na 10 lat to się chyba nie ma co przejmować czy to android 10 czy 13 na pokładzie

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #776 dnia: 18 Marca 2024, 17:17:34 »
Jaka aplikacje do nawigacji polecacie? Wbudowana nie daje narazie mozliwosci zapisywania tras i nie pokazuje natezenia ruchu drogowego.  Mapy Googla i Appla nie daja sie uzywac w wersji offline- teroetycznie mozna , ale trzeba wczytywac mapy malymi fragmentami na dluzsza trase.  W TomTomie GO nie podoba mi sie grafika. Czy oprocz map Appla ktoras nawigacja w pelni wspolpracuje ze wszystkimi wyswietlaczami nowej Toyoty RAV4 z HUD wlacznie? Google nie wspolpracuje.

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #777 dnia: 18 Marca 2024, 18:21:45 »
Przetestuj mapy.cz, nie używałem jeszcze ale są mapy offline, planowanie i synchronizowanie tras, punkty pośrednie itp. na HUD;a raczej nie licz ;p

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #778 dnia: 18 Marca 2024, 21:30:15 »
Brak wersji offline jest jeszcze w dzisiejszych czasach problemem?

Poza tym jak chcesz mieć informacje o natężeniu ruchu bez połączenia z internetem?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #779 dnia: 18 Marca 2024, 22:16:57 »
Jeśli wybierzesz się gdzieś poza UE to mapy offline mogą się przydać.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl