Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #825 dnia: 23 Marca 2024, 12:24:56 »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #826 dnia: 25 Marca 2024, 14:10:52 »
Poszły kolejne ostrzeżenia, posty z zaczepkami w koszu. Może teraz w końcu wrócimy do tematu. :-)

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #827 dnia: 25 Marca 2024, 19:56:44 »
No to zacznę ;)
Ravka się do mnie powoli zbliża... i mam plan wymienić w niej system multimedialny na Androida. Radio z kamerami 360 problemu nie będzie miało ale jako że fabryczne są tragiczne to jak wygląda temat wymiany np. samej kamery tylnej?
Kupuje się i montuje nową kamerkę wpinając we wtyczkę od starej kamerki i to tyle? Jest to plug&play bez drutowania? Z tego co zauważyłem sygnał leci kablem analogowym w systemie chyba PAL także wydaje mi się że teoretycznie co najwyżej trzeba będzie wyklikać inny system odbioru video z tej kamerki na NTFS czy co tam jeszcze będą za opcje.
Możliwe że gdzieś tu w wątku odpowiedź jest zakopana ale chyba większość przeczytałem i szczerze mówiąc nie kojarzę tematu.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #828 dnia: 25 Marca 2024, 20:59:07 »
Ravka się do mnie powoli zbliża... i mam plan wymienić w niej system multimedialny na Androida
Jak coś, to chętnie odkupię tą fabryczną stację

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #829 dnia: 25 Marca 2024, 21:26:02 »
Z tym że przy profilu widzę że masz JBL, ja kupuję bez właśnie ze względu na mniejszą "problemowość" z takimi radiami oraz po prostu łatwiejszą wymianą na inne nagłośnienie. Żeby to wszystko ładnie wyglądało w bagażniku to najprawdopodobniej wymienię lewy boczek na wersję z JBL i tam dam zbudować skrzynkę z subwooferem. Jak gdzieś mi mignął ten fabryczny sub z bagażnika to wyglądał bardzo mało przekonująco... ;p niemniej to pieśń przyszłości ;)

Offline SABIANV

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TOYOTA RAV4
« Odpowiedź #830 dnia: 01 Kwietnia 2024, 22:12:38 »
Szanowni,
RAV4, 2021, bez JBL - chce wymienić stację multimedialną. Sporo tego w tym wątku, większość przeczytałem i mam kilka pytań:
1. Czy jest jakaś stacja multimedialna certyfikowana przez Toyotę żeby to stabilnie działało po wymianie?
2. Czy da się po prostu przełożyć stację multimedialną >2022 w miejsce tej starej?
3. Z wątku wynika, że najlepszy/optymalny wybór aftermarketowy to Desaita g12. Są tutaj osoby, które już wymieniły na ten model? Jak to działa? Gdzie najlepiej to kupić (poza Ali i Amazon)? Jest dystrybutor w PL?
4. Poproszę o namiary na firmę car audio, która może wykonać taką modyfikację, najlepiej trójkąt Wrocław/Poznań/Łódź.
Dziękuję :)

Offline viorafa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #831 dnia: 02 Kwietnia 2024, 09:59:14 »
Szanowni,
RAV4, 2021, bez JBL - chce wymienić stację multimedialną. Sporo tego w tym wątku, większość przeczytałem i mam kilka pytań:
1. Czy jest jakaś stacja multimedialna certyfikowana przez Toyotę żeby to stabilnie działało po wymianie?
2. Czy da się po prostu przełożyć stację multimedialną >2022 w miejsce tej starej?
3. Z wątku wynika, że najlepszy/optymalny wybór aftermarketowy to Desaita g12. Są tutaj osoby, które już wymieniły na ten model? Jak to działa? Gdzie najlepiej to kupić (poza Ali i Amazon)? Jest dystrybutor w PL?
4. Poproszę o namiary na firmę car audio, która może wykonać taką modyfikację, najlepiej trójkąt Wrocław/Poznań/Łódź.
Dziękuję :)
Od 3 miesięcy mam Teyes cc3 2k.System działa płynie, gra bardzo ładnie, jestem mega zadowolony. Zamawiałem na Ali

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #832 dnia: 02 Kwietnia 2024, 10:54:47 »
Szanowni,

Od 3.5 roku mam Teyes (na pierwszej stronie tego wątku opisałem szczegółowo), zero problemów i super zadowolenia. A komu ten certyfikat jest potrzebny? Najważniejsze w mojej opinii to zgodność, parametry i wrażenia licznego grona użytkowników;) Właściwie są inne firmy ale hardware jest w zasadzie identyczny.

Offline rafciuk

• Prawie Toyot
  • Samochód:: RAV4 5. gen.
« Odpowiedź #833 dnia: 06 Kwietnia 2024, 21:38:19 »
Ostatnie pytanie przed zamówieniem Teyes cc3 do RAV4 2020r hybryda - wiem już, że działa fabryczna kamera z liniami dynamicznymi, ale czy działają też czujniki w zderzakach?

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #834 dnia: 07 Kwietnia 2024, 08:11:43 »
Ostatnie pytanie przed zamówieniem Teyes cc3 do RAV4 2020r hybryda - wiem już, że działa fabryczna kamera z liniami dynamicznymi, ale czy działają też czujniki w zderzakach?
działają.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #835 dnia: 14 Kwietnia 2024, 21:16:22 »
zielone listki i drzewka

To oznaczenia systemu przewidywania jazdy, który uczy się Twojego codziennego  stylu jazdy i wraz z danymi nawigacji optymalizuje korzystanie z silnika elektrycznego /spalinowego/odzysku energii/optymalizacji wykorzystania pojemności baterii HV. Im więcej razy pokonasz konkretną trasę tym efektywność rośnie, bo się "nauczy".
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Virusek00

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #836 dnia: 15 Kwietnia 2024, 13:31:24 »
Czy te głośniczki koło wysokotonowych też są używane do muzyki? To jakieś średniotonowe?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #837 dnia: 15 Kwietnia 2024, 13:41:15 »
To głosniczek systemu Emergency Call czy jak się to nazywa. Jest tylko z prawej strony.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #838 dnia: 15 Kwietnia 2024, 16:25:15 »
I ten głośniczek od e-call musi zostać w aucie po wymianie głośników.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #839 dnia: 14 Maja 2024, 14:37:26 »
Nie będę zakładał nowego tematu a mam pytanie o głośniki; jak wiadomo w wersji "zwykłej" w drzwiach jest średnio-nisko tonowy a na desce pod szybą wysoko tonowy głośnik. Pytanie brzmi; gdzie jest zwrotnica? Czyli gdzie się odbywa "rozdzielenie" sygnału audio na te dwa głośniki? A może radio bezpośrednio oddzielnie zasila te głośniki i ono się zajmuje nadawaniem odpowiednich częstotliwości?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl