Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 231970 razy)

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #885 dnia: 18 Grudnia 2024, 16:48:04 »
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, wszystko udało się uruchomić. Mam jeszcze pytanie o wygląd aplikacji, czy i jak można je jakoś zmienić (inna wielkość ikonek itp.). Chodzi mi głównie o ekran startowy i aplikacje radia. W aplikacji radia mam na tyle duże ikony stacji radiowych że zasłaniają komunikaty RDS. Czy można coś z tym zrobić? Może też istnieje jakaś aplikacja która pokazywałaby utwory które idą w radiu (z np. okładkami albumów) nie z RDS a pobierane z sieci. W nowym oryginalnym systemie multimediów Toyoty jest coś takiego. 

Ja uzywam carwebguru, ale i car launcher pro też miałem. Na filmikach moich masz. Pozdrawiam

Offline pitern

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #886 dnia: 18 Grudnia 2024, 22:16:39 »
Zauważyłem jeden mały problem, kiedy włączam wsteczny i włącza się tylna kamera to w momencie włączenia kierunkowskazów, wyłącza się kamera. Do czasu działania kierunkowskazów, kamery są wyłączone. Wyłączenie kierunkowskazów, powoduje ponowne włączenie kamer. Jednak jeśli najpierw włączę kierunkowskaz a później kamery to wszystko działa. Czy jest jakaś opcja żeby kierunkowskazy nie wyłączały kamer.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #887 dnia: 19 Grudnia 2024, 05:35:23 »
Zauważyłem jeden mały problem, kiedy włączam wsteczny i włącza się tylna kamera to w momencie włączenia kierunkowskazów, wyłącza się kamera. Do czasu działania kierunkowskazów, kamery są wyłączone. Wyłączenie kierunkowskazów, powoduje ponowne włączenie kamer. Jednak jeśli najpierw włączę kierunkowskaz a później kamery to wszystko działa. Czy jest jakaś opcja żeby kierunkowskazy nie wyłączały kamer.

Tak nie powinno być. Pisz do sprzedawcy lub inżyniera. Powinni doradzić.

Offline pitern

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #888 dnia: 19 Grudnia 2024, 13:52:20 »
Czy na takim radiu mogę zainstalować aplikacje NavRadio+ i będzie działać z oryginalnym modułem radiowym? Czy warto założyć osobne konto Google do zakupów dla takiego radia?

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #889 dnia: 19 Grudnia 2024, 16:14:12 »
Czy na takim radiu mogę zainstalować aplikacje NavRadio+ i będzie działać z oryginalnym modułem radiowym? Czy warto założyć osobne konto Google do zakupów dla takiego radia?
No jasne, też jest na moim filmiku :)

Offline gamblerpl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #890 dnia: 27 Grudnia 2024, 17:55:49 »
Czy montował ktoś w RAV4 Focala 4.320 ?
Na co należy zwrócić uwage?
Jakie są wasze odczucia po instalacji ?

Offline pitern

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #891 dnia: 09 Stycznia 2025, 10:49:25 »
Czy ktoś może wie jak zwiększyć czułość mikrofonu w systemie Navirider. Nie mogę znaleźć żadnych opcji w oprogramowaniu dotyczące mikrofonu.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #892 dnia: 09 Stycznia 2025, 19:59:01 »
Czy ktoś może wie jak zwiększyć czułość mikrofonu w systemie Navirider. Nie mogę znaleźć żadnych opcji w oprogramowaniu dotyczące mikrofonu.

Witaj.
Coś mi tak świta, że chyba w ustawieniach bluetooth. Jest na pewno bo sam zwiększałem u siebie i u brata.
Poradziłeś sobie z kamerami?
Masz JBL?
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2025, 20:02:55 wysłana przez gilal »

Offline pitern

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #893 dnia: 10 Stycznia 2025, 10:58:37 »
Nie mam JBL. Oryginalne kamery 360 działają bez problemu. Czy w ustawieniach bluetooth (systemu Android czy osobna aplikacja?) jest jakaś opcja dotycząca mikrofonu czy mam szukać czegoś innego?

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #894 dnia: 10 Stycznia 2025, 20:50:08 »
Nie mam JBL. Oryginalne kamery 360 działają bez problemu. Czy w ustawieniach bluetooth (systemu Android czy osobna aplikacja?) jest jakaś opcja dotycząca mikrofonu czy mam szukać czegoś innego?
Nie, klikasz w skrót bluetooth i tam łączysz się z telefonem. Chyba tam ca wystawienie sy mikrofonu. Może jutro znajdę czas to się pobawię

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #895 dnia: 11 Stycznia 2025, 11:58:01 »

https://youtu.be/IfrAGT8iJW8?feature=shared
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2025, 12:36:11 wysłana przez gilal »

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #896 dnia: 13 Marca 2025, 20:21:40 »
Jest kampania "Zmiana oprogramowania systemu multimedialnego MM21(kod kampanii: ZGG61)" ktoś to zrobił?

Offline praetore

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug In
« Odpowiedź #897 dnia: 18 Marca 2025, 09:14:01 »
Jest kampania "Zmiana oprogramowania systemu multimedialnego MM21(kod kampanii: ZGG61)" ktoś to zrobił?
Miałem w ostatni czwartek aktualizowane oprogramowanie radia. Dzisiaj nawigacja sama zaczęła się aktualizować on-line. Wcześniej nie działało.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #898 dnia: 18 Marca 2025, 10:25:30 »
Rozumiem ze ta kampania dotyczy nowych multimediów?
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #899 dnia: 18 Marca 2025, 10:26:46 »
Tak. Z OTA.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl