Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232310 razy)

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #915 dnia: 24 Czerwca 2025, 21:39:31 »
Pismo do złożenia deklaracji przychodzi na @ lub droga listowną, bo juz tak kilka razy miałem, wszystko zależy jaki przewoźnik.

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #916 dnia: 24 Czerwca 2025, 22:12:48 »
Jeśli Poczta Polska to albo dzwonią albo na adres domowy przysyłają deklaracje do wypełnienia. Deklaracje mozna mailem odesłać ale trzeba udać się do placówki pocztowej aby złożyć pełnomocnictwo do odprawy celnej. Przy odbiorze przesyłki należy zapłacić naliczone opłaty.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #917 dnia: 25 Czerwca 2025, 11:05:24 »
Ja miałem opłacić przy odbiorze coś ok. 720 zł (tak mi naliczyli), więc finalnie wyszło jakieś 2300 zł.
To pełnomocnictwo dla poczty lepiej złożyć na zaś, wtedy wszystko idzie szybciej niż czekać, aż Ci przesyłka przyjdzie. Poza tym u mnie był kontakt mailowy jeśli chodzi o deklarację, bez żadnych przestojów, prawie jak na czacie.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Marcin1122

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris
« Odpowiedź #918 dnia: 12 Sierpnia 2025, 12:12:24 »
Ten Focal nie ma procesora DSP więc poza tym, że będzie głośniej nic nie zyskasz. Pamiętaj o doprowadzeniu zasilania z akumulatora bo jeśli zasilanie weźmiesz z wiązki radia to bardzo możliwe, że przepali się bezpiecznik kiedy dasz w palnik.

Hej, miałbym pytanie do Ciebie jako że chyba trochę się orientujesz :)
Zainstalowali mi w Yaris takiego Focala Impulse 4.320. Tylko że nie wpięli się do akumulatora, a do skrzynki bezpieczników pod deską rozdzielczą dokładając tam w takim adapterze bezpiecznik 20A do jakiegoś obwodu gdzieś już było 20A.
Czy to jest Twoim zdaniem okej?

Wydaje mi się że instalatorzy tak często robią ale wydaje się to niezbyt prawidłowe :/

Offline alpha540i

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E21
« Odpowiedź #919 dnia: 12 Sierpnia 2025, 14:27:14 »
Kluczowe jest tu słowo "wydaje mi sie".
Nie wnikaj, to maleństwo może być tak podłączone.

Offline Marcin1122

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris
« Odpowiedź #920 dnia: 13 Sierpnia 2025, 10:09:37 »
Kluczowe jest tu słowo "wydaje mi sie".
Nie wnikaj, to maleństwo może być tak podłączone.

Wg instrukcji nie może. Ale okej, rozumiem że są różne praktyki :)

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #921 dnia: 15 Sierpnia 2025, 14:51:31 »
Ostatnio udało sie wykonać aktualizację stacji Android do wersji 15 . My friend przesłał odpowiednie pliki i wszystko pięknie śmiga
Po aktualizacji przybyło sporo nowych ustawien,  kilka fajnych aplikacji,  między innymi apka która informuję o obrotach silnika i spalaniu chwilowym. Taka ciekawostka , przy 90km/h mamy w w Rav4 na prostym odcinku drogi ok 1250 obr/min

https://youtu.be/GCFa4D-RszU?feature=shared

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #922 dnia: 16 Sierpnia 2025, 16:02:55 »
Zdaje mi się, że ta apka była już wcześniej i pokazywała nawet, którego kierunkowskazu się używa. Jednak ogólnie stwierdziłem, że to mało przydatne (obroty mam w hudzie) i odinstalowałem. Ale sprawdzę, czy i u mnie jest update do nowego Androida. Dzięki za wiadomość.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline RAV4EVER

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GEN5 222KM
« Odpowiedź #923 dnia: 17 Sierpnia 2025, 21:39:46 »
a mogli byscie podac ile obrotow przy 130 i 150 na plaskim jest ? Jak się tak tylko muska pedal gazu żeby utrzymać szybkość.....
Moja pierwsza Toyota...
Corolla AE 82 GT 16 V Twin cam

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #924 dnia: 17 Sierpnia 2025, 22:01:52 »
Zapewne niewiele dzięki swego rodzaju nadbiegowi realizowanemu przez silniko-generatory elektryczne.

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #925 dnia: 18 Sierpnia 2025, 11:15:31 »
Silnik zawsze pracuje przy obciążeniu ok 90% (oprócz buta w podłogę i bardzo niskich obciążeniach przy 1000rpm) a dalej to kwestia potrzebnej obecnie mocy i przy jakich obrotach i 90% obciążenia tą moc uzyskuje. Telefon do HA mam w aucie ale tak na szybko z historycznych danych (w sumie sprzed prawie półtorej roku) i mojego telefonu dla 140km/h jest to 1700-2300 rpm a dla 120km/h od 1500 do też 2300rpm...
Dorzucę moce i wyliczony przez chatgpt moment obrotowy, może kogoś zainteresuje:
1500 rpm, 20 kW → 127,3 Nm
1750 rpm, 30 kW → 163,7 Nm
2000 rpm, 36 kW → 171,9 Nm
2250 rpm, 42 kW → 178,3 Nm
2500 rpm, 47 kW → 179,5 Nm
2750 rpm, 52 kW → 180,6 Nm
3000 rpm, 58 kW → 184,6 Nm
przy wyższych obciążeniach jest trochę mało danych

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #926 dnia: 18 Sierpnia 2025, 14:07:35 »
mam pytanie, gdzieś na forum widziałem, że ktoś przeprowadził aktualizację map, na stronie widzę ze do pobrania jest , tylko trzeba wpisac identyfikator mapy oraz kod serwisowy mapy, patrzę w aucie w te kody "informacje o modelu" i nijak nie wiem które to numery, może ktoś wie co tam trzeba podac?

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #927 dnia: 20 Sierpnia 2025, 12:23:14 »
mam pytanie, gdzieś na forum widziałem, że ktoś przeprowadził aktualizację map, na stronie widzę ze do pobrania jest , tylko trzeba wpisac identyfikator mapy oraz kod serwisowy mapy, patrzę w aucie w te kody "informacje o modelu" i nijak nie wiem które to numery, może ktoś wie co tam trzeba podac?

Identyfikator mapy masz po prawej stronie w ustawieniach mapy => aktualizacja. Tam też jest kod obsługi mapy. Wszystko jest w ustawieniach mapy, nie w ustawieniach auta.

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #928 dnia: 25 Sierpnia 2025, 00:25:25 »
Pojawiła się u mnie (wrzesień 2024) aktualizacja oprogramowania.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #929 dnia: 25 Sierpnia 2025, 09:54:53 »

Identyfikator mapy masz po prawej stronie w ustawieniach mapy => aktualizacja. Tam też jest kod obsługi mapy. Wszystko jest w ustawieniach mapy, nie w ustawieniach auta.

Dziękuję za nakierowanie mnie gdzie należy tego szukać, ale w tej zakładce u mnie właśnie nie ma żadnego identyfikatora, zero odnośnika do aktualizacji, jedynie link do zapoznania się zlicencją i link do umowy użytkownika końcowego, to oprogramowanie to jest zakręcone mocno, co auto to inaczej

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl