Autor Wątek: Jaki słupek/silnik do RAV4 1CD 03'?  (Przeczytany 1039 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LukasRav4

• Prawie Toyot
Jaki słupek/silnik do RAV4 1CD 03'?
« dnia: 28 Czerwca 2020, 11:56:44 »
Witam.

Na początku chciałem się przywitać ale nie znalazłem takiego działu na Waszym forum.
Od kilku dni jestem właścicielem RAV4 2.0 116 KM  03'. Auto kupiłem z uszkodzonym silnikiem (panewka symuluje pracę kowadła i młota). Szukam innego słupka i mam informacje, że silnik 1CD nie pasuje Plug&Play od innych Toyot.
Szukałem u Was informacji na ten temat i znalazłem kilka wątków, które dotyczą głównie innych modeli. Z tego co wiem to różnice są, ale czy one dotyczą osprzętu czy też bloku i głowicy?

Ogólnie wiele tych silników nie mam w okolicy a chcę uniknąć nieporozumień w przypadku, gdybym zamówił silnik z daleka.

Z góry dziękuję za porady.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Jaki słupek/silnik do RAV4 1CD 03'?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Czerwca 2020, 12:31:32 »
A pewny jesteś na 100%, że to panewka ? Czasem lejący wtrysk daje takie odgłosy, że masz wrażenie jakby tłok miał zaraz wylecieć w kosmos.

Co do słupka, to cokolwiek za wyjątkiem Previi/Avensisa Verso.
3VZ.pl

Offline LukasRav4

• Prawie Toyot
Odp: Jaki słupek/silnik do RAV4 1CD 03'?
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2020, 13:02:21 »
A pewny jesteś na 100%, że to panewka ? Czasem lejący wtrysk daje takie odgłosy, że masz wrażenie jakby tłok miał zaraz wylecieć w kosmos.

Co do słupka, to cokolwiek za wyjątkiem Previi/Avensisa Verso.

W sumie nie ściągałem miski. To taka bardzo wstępna diagnoza na słuch. Jeszcze dodam, że do auta poprzedni właściciel zatankował omylnie benzynę. Auto przyjechało z Niemiec i jechałem tym tylko z lawety do garażu. Dymi niemiłosiernie i stuka strasznie. Odpala ciężko i dopiero po dodaniu gazu. Też miałem małą nadzieję, że to wtrysk ale stuki są bardziej z dolnej części. Jutro będzie wyczyszczony bak i przewody oraz filtr zmieniony. Zobaczymy co wtedy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl