Autor Wątek: Tylne amortyzatory-pilne!  (Przeczytany 5650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pimpek

• Gość
Tylne amortyzatory-pilne!
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Czerwca 2005, 23:08:05 »
Cytat: piotr77
z tego co pamiętam , a nie jestem fanem mechaniki, to były to amortyzatorki gazowo-olejowe.

Jeśli mówimy o amortyzatorach gazowych, to należy rozumieć, że chodzi o gazowo-olejowe. Tak sięprzyjęło, że na olejowo-gazowe mówi sięgazowe...

Co prawda istnieje coś takiego, jak zawieszenie pneumatyczne (np. Mercedes V-klasse), gdzie jest kompresor, który pompuje powietrze do takich "amortyzatorów", ale to zupełnie inna bajka...

Reasumując:
Amortyzatory olejowe, to olejowe,
a gazowe (w potocznym języku) to olejowo-gazowe :)

Cytat: tekbar
Witam! i dziekuj za porady-przydały sie!
zamówiłem Kayaby EXCEL-G twin tube gas, 200zł /szt udałosie znalezc z24 miesieczna gwarancja-no zobaczymy...jednorurowe sa ale trzeba tyle czekac ze glowa boli  
zobaczymy jak siębedzie jezdzić  mam nadzieje że lepiej...

Napisz gdzie zamówiłeś. Pamietaj, że gwarancja będzie ważna z paragonem sprzedaży i podbitą kartą gwarancyjną przez jakikolwiek warsztat. Jeśli założysz sam, to nie będziesz mieć gwarancji... no chyba, że masz znajomego mechanika, co ma pieczątkęi za flaszkępodbije kartęgwarancyjną... :D

Pozdrawiam :D

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Czerwca 2005, 22:18:46 »
Mnie natomiast czeka niebawem wymiana przednich amorków i też pozostanęprzy KYB, chociaż ostatnio kolega Woytek wymieniał na tokico i tez podobno są super. Wiem jedno napewno nie kupie już amorków w ASO Toyota, sygnowane marką Toyota, rozleciały siępo roku :(

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Czerwca 2005, 23:37:49 »
Cytat: mandes
Mnie natomiast czeka niebawem wymiana przednich amorków i też pozostanęprzy KYB, chociaż ostatnio kolega Woytek wymieniał na tokico i tez podobno są super. Wiem jedno napewno nie kupie już amorków w ASO Toyota, sygnowane marką Toyota, rozleciały siępo roku :(

Ja wymieniałem dwa tygodnia temu na KYB, i narazie jestem zadowolony. Płaciłem 226zł/sztukę. Oczywiście Excel-G z dwuletnią gwarancją :)

PS Jak będziesz przy okazji wymieniać gumowe osłony (te harmonijki) to nie kupuj w JC, bo są zupełnie inne niż oryginalne i nie pasują :(

PPS Pamiętaj o zniżce w JC... :)

Pozdrawiam :D

tekbar

• Gość
amorki przyszly...
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Czerwca 2005, 10:23:50 »
Witam! wlasnie przyszły mi amortyzatory  - jutro zakładam!  dla zainteresowanych podaje adres http://www.kayaba.akwimat.pl tam zakupilem ,przyszły na drugi dzien a kosztowaly 200zł/szt wiec nie jest zle!
zobaczymy po zalozeniu....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl