Autor Wątek: MyToyota- aplikacja  (Przeczytany 64120 razy)

Offline jinn

• Toyot Leżący
  • *
Odp: MyToyota- aplikacja
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Listopada 2020, 20:00:51 »
Mi wczoraj robiono ofertę na C-HR 2020 i ten voucher na 1000zł za instalację aplikacji myT jest uwzględniony. A tak swoją drogą, jaki oni mają interes w płaceniu 1000zł za instalację tej aplikacji na urządzeniu użytkownika auta? Monitorowanie trybu jazdy i informowanie ubezpieczyciela? Ciekawi mnie to.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Listopada 2020, 21:55:30 »
Mi wczoraj robiono ofertę na C-HR 2020 i ten voucher na 1000zł za instalację aplikacji myT jest uwzględniony. A tak swoją drogą, jaki oni mają interes w płaceniu 1000zł za instalację tej aplikacji na urządzeniu użytkownika auta? Monitorowanie trybu jazdy i informowanie ubezpieczyciela? Ciekawi mnie to.
Masę danych dla swoich ośrodków badawczo rozwojowych, ale nie dla ubezpieczyciela. Nie wypłacili by się w pozwach :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline prekabik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Grudnia 2020, 09:16:41 »
Witam szanownych. Od wczoraj mam problem z logowaniem do aplikacji. Po podaniu danych do logowania występuje komunikat:

?Problem podczas ładowania danych...
Błąd 003 podczas ładowania Twoich danych. Zaczekaj 10 minut i spróbuj ponownie?

To samo na dwóch różnych urządzeniach, tzn. na Androidzie i iOS. Wcześniej przez ponad tydzień już korzystałem z powodzeniem z tej aplikacji. Nie wiem czy to może mieć znaczenie, ale wczoraj próbowałem robić aktualizacje map z poziomu USB i wystąpiło pytanie o jakieś kody, a ja nacisnąłem kontynuacje. No i aktualizacja się nie powiodła.

Czy ktoś się spotkał z czymś podobnym i może podpowiedzieć jak sobie z tym poradzić? Ewentualnie do kogo w takiej kwestii się kontaktować, dealer pewnie nie będzie nic wiedział, a dziś TMPL chyba nie pracuje.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Grudnia 2020, 13:51:49 »
Tak, i dalej tak jest. Może prace modernizacyjne, tak bywa.

Co do aktualizacji, to po ściągnięciu na komputer pliku map należy go wypakować na przygotowanego USB fat32. Przy  ściąganiu jest podawany kod autoryzacji należy go sobie skopiować, wydrukować, lub zrobić zdjęcie i gdy będzie komunikat należy to wpisać, inaczej się nie da.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2020, 13:56:02 wysłana przez Krisman »

Offline prekabik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Grudnia 2020, 17:24:15 »
Niestety cały czas u mnie występuje problem z dostępem do aplikacji. To już prawie 24h :/

A jeśli chodzi o aktualizacje map, to przy pobieraniu nie miałem żadnego kodu do zapisania. A z jakiej strony Wy pobierajcie aktualizacje map?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Grudnia 2020, 17:26:26 »
U mnie też już 24h :)
A strona to
https://www.toyota.pl/campaigns/promocje?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiA8dH-BRD_ARIsAC24umZzcerbmmazClpDpsYxqEevZnH_E0eFUsCtFhiSr906Ulzuy29-hwMaAmbqEALw_wcB

Klikasz na ludzika z prawej logujesz się i znowu ludzik, e-sklep, pobierz itd.
Najpierw na kompa, dopiero wypakować na czysty USB fat32
Niech cię nie zmyli pobierz na USB, kliknij w to, ale bez ważonego USB i pobierze ci ZIP.
Być może inaczej też działa, ale ja robię tak i w procesie zawsze pojawia się klucz i instrukcja.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2020, 17:30:50 wysłana przez Krisman »

Offline prekabik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Grudnia 2020, 17:35:55 »
Tez tak robiłem i teraz próbuje, ale nie podaje nigdzie żadnego kodu aktywacyjnego :(

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Grudnia 2020, 17:57:14 »
Tez tak robiłem i teraz próbuje, ale nie podaje nigdzie żadnego kodu aktywacyjnego :(
Aby dokonywać zakupów w e-Sklepie, należy swój samochód
oraz nawigację zarejestrować na portalu Moja Toyota.
Masz zarejestrowaną swoją stację?

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Grudnia 2020, 18:05:54 »
 Pobierz instrukcję aktualizacji urządzenia z internetu tam masz wszystko wyjaśnione krok po kroku.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2020, 18:09:03 wysłana przez Krisman »

Offline prekabik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Grudnia 2020, 18:17:05 »
Mam wszystko powiązane, stacja multimedialna tez. Teraz widzę, ze na stronie pobierania u góry są jakieś kroki, w stylu podaj id i kod zadania :) Niestety jak podaje je sczytane z samochodu, to dostaje błąd: IE4110-Value is invalid for deviceid

Ale to może przez te problemy z logowaniem do apki na moje konto, może to jakoś powiązane?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Grudnia 2020, 22:05:58 »
Mam wszystko powiązane, stacja multimedialna tez. Teraz widzę, ze na stronie pobierania u góry są jakieś kroki, w stylu podaj id i kod zadania :) Niestety jak podaje je sczytane z samochodu, to dostaje błąd: IE4110-Value is invalid for deviceid

Ale to może przez te problemy z logowaniem do apki na moje konto, może to jakoś powiązane?
Ale co ma aplikacja do map że strony www?
Może jednak coś ma związek, jutro będę wiedział bo właśnie pobrałem mapy I rozpakowuję na USB. 12.5 Giga
Jutro aktualizacja więc się odezwę czy wszystko przebiegło ok.

Po "rozwinięciu "  strzałka z prawej masz takie opcje jak na zdjęciu?

A Ty czasem nie próbujesz aktualizacji bezprzewodowo OTA?
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2020, 22:54:52 wysłana przez Krisman »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #41 dnia: 13 Grudnia 2020, 09:00:04 »
Aplikacja u mnie nadal nie startuje, ale aktualizacja oczywiście idzie bez problemu.
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2020, 09:30:09 wysłana przez Krisman »

Offline prekabik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Grudnia 2020, 09:59:06 »
Nie nie, nie robię przez OTA tylko przez pendrive i USB. Na stronie https://www.toyota-tech.eu/Navigation/base wybieram "Toyota Touch 2 with Go (MM17 & MM19) " i klikam "Update". Wtedy dostaję ekran:

I dalej wpisuję Device ID i sczytany z samochodu Request Code, po czym dostaje błąd: IE4110-Value is invalid for deviceid.

Do aplikacji nadal nie mogę się dostać także :/

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Grudnia 2020, 13:38:36 »
No i wszystko jasne, po co idziesz pod "górę" jak możesz bez problemów?
Zaloguj się przez pl.
https://www.toyota.pl/campaigns/promocje?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiA8dH-BRD_ARIsAC24umZzcerbmmazClpDpsYxqEevZnH_E0eFUsCtFhiSr906Ulzuy29-hwMaAmbqEALw_wcB
Tak jak Ci napisałem wyżej, "ludzik" w prawym górnym rogu.
Musisz być zarejestrowany, a chyba nie jesteś, bo by Cię przekierowało automatycznie.
U mnie aktualizacja bez przygód, trwała aż 60min. Po wszystkim tylko wyjąć pendrive i poczekać aż mapy się uruchomią, dopiero można wyłączyć auto.
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2020, 13:42:53 wysłana przez Krisman »

Offline prekabik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Grudnia 2020, 14:03:36 »
No i wszystko jasne, po co idziesz pod "górę" jak możesz bez problemów?
Zaloguj się przez pl.

Konto w MojaToyota oczywiście mam od jakiegoś czasu. Próbowałem oczywiście w ten sposób i tym linkiem, który podawałeś, i jak wchodzę w esklep, to mam:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/14bcfae9ea1b56ef
https://www.fotosik.pl/zdjecie/192fdd4f0dbec793
https://www.fotosik.pl/zdjecie/f8cfafafa6af7b8e

I jak pozatwierdzam te regulaminy, to dostaję informację, że "Już zakupiono ten produkt". I nic dalej nie mogę pobrać, ani nic zrobić.

A kojarzy mi się, że wczoraj za pierwszym razem, jak zatwierdziłem te regulaminy esklepu, to dostałem nawet na maila fakturę VAT na 0 zł:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/b21bfc0efa6a2fc4

Ale też nie miałem nic do pobrania :/

Co to za zonk mi się trafił? Już z tą fakturą to jakoś dziwnie to wygląda. Nie robię pierwszy raz tego typu operacji. Nie jest to mój pierwszy upgrade jakiegokolwiek softu czy sprzętu. Ale przyznam, że Toyota chyba mnie przerasta :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl