Autor Wątek: MyToyota- aplikacja  (Przeczytany 64001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Venosaur

• Toyot Leżący
  • *
Odp: MyToyota- aplikacja
« Odpowiedź #105 dnia: 09 Września 2021, 15:03:09 »
U mnie też nie działa. / Rok produkcji 08.2020.
A masz z navi czy bez ?

Offline emka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 09 Września 2021, 15:50:23 »
Bez navi, ale stan paliwa, przebieg i trasy wysyła, więc nie sądzę. Podejrzewam że ktoś jeszcze Corolli nie włączył wbrew temu co piszą, albo potrzebny jest jakiś update.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 09 Września 2021, 16:58:20 »
Bez navi, ale stan paliwa, przebieg i trasy wysyła, więc nie sądzę. Podejrzewam że ktoś jeszcze Corolli nie włączył wbrew temu co piszą, albo potrzebny jest jakiś update.
na androidzie pokazuje Ci w aplikacji stan paliwa?
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline Venosaur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 09 Września 2021, 17:01:41 »
stan paliwa, przebieg u mnie jak najbardziej pokazuje - apka android. 

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #109 dnia: 09 Września 2021, 17:02:22 »
Prawdopodobnie jest tak jak piszesz bo w autach przed zmianą "modułu komunikacji danych" nie jest wyświetlany w aplikacji stan paliwa (tak jest w moim aucie z 2019r).
« Ostatnia zmiana: 09 Września 2021, 17:11:34 wysłana przez piter-ek »

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #110 dnia: 09 Września 2021, 17:27:16 »
Prawdopodobnie jest tak jak piszesz bo w autach przed zmianą "modułu komunikacji danych" nie jest wyświetlany w aplikacji stan paliwa (tak jest w moim aucie z 2019r).
Jestem w podobnej sytuacji. Również mam rocznik 2019. A czy z tym modułem komunikacyjnym da się coś zrobić? Np. wymienić?

Offline emka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 09 Września 2021, 18:13:43 »
O ile dobrze kojarzę, to w pewnym momencie funkcjonowało takie coś jak Usługi Toyota Connected, które były dodatkowo płatne. Od MY21 to było w cenie tak jak AA i CP.

BTW Jakby ktoś chciał do tego dostać się w Pythonie to tu jest stosowny moduł: https://github.com/DurgNomis-drol/mytoyota
Uwaga tylko bo człowiek go intensywnie rozwija i nie skupia się na zachowaniu kompatybilności wstecznej.

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 10 Września 2021, 09:19:39 »
To żeby były widoczne te wszystkie informacje w modelach 2019 konieczne jest dołożenie jakiegoś innego modułu czy to tylko sprawa oprogramowania? Jeżeli tylko oprogramowanie to może można je jakoś zaktualizować?

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #113 dnia: 10 Września 2021, 10:27:35 »
Też chciałbym to wiedzieć.
Pamiętam, że gdy w okolicach marca 2020 pojawiła się ta opcja (poziom paliwa) w aplikacji to gdzieś tu na forum była informacja, że dotyczy to aut wyprodukowanyh od listopada 2019. Pamiętam też, że wcześniej ktoś cytował tu jakąś zapowiedź Toyoty, że takie opcje mają sie pojawić i że w pierwszej kolejności ma to być poziom paliwa a w późniejszym czasie kolejne opcje - nie pamiętam czy było tu podane jakich aut ma to dotyczyć.
Sądzę że to może być kwestia oprogramowania w jakimś module bo informacje typu poziom paliwa, stan świateł czy zamknięcie szyb i drzwi są prawdopodobnie dostępne na szynie CAN (podobnie jak przebieg, który wszyscy widzimy w aplikacji), ale czy jest możliwość aktualizacji tego oprogramowania i czy jest ono gdzieś dostępne - tego nie wiem.

Offline emka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 10 Września 2021, 13:51:03 »
A moze jest ktos z mlodszym autkiem (jawnie rocznik 2021 a nie tylko MY) z ta aplikacja i moze napisac czy to rzeczywiscie dziala czy nie?

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #115 dnia: 10 Września 2021, 19:17:05 »
Wszystko działa, RM21
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 10 Września 2021, 21:26:06 »
2019 listopad i mam widoczny poziom paliwa , historię tras ;)

Offline emka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 11 Września 2021, 20:27:30 »
Wszystko działa, RM21

Wszystko czyli stan swiatel, zamkow, szyb etc. czy to co bylo czyli paliwo, przebieg, polozenie, historia?

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #118 dnia: 12 Września 2021, 08:48:34 »
Wszystko co wypisałeś.
Wszystko działa, RM21

Wszystko czyli stan swiatel, zamkow, szyb etc. czy to co bylo czyli paliwo, przebieg, polozenie, historia?
Wszystko co wypisałeś.
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline norelpl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 13 Września 2021, 09:29:49 »
Wszystko działa, RM21
A moze jest ktos z mlodszym autkiem (jawnie rocznik 2021 a nie tylko MY) z ta aplikacja i moze napisac czy to rzeczywiscie dziala czy nie?

U mnie rocznik 2021, Przy zamkniętym samochodzie klikam sobie na kłódeczkę i pojawia się status "Twój samochód jest w porządku". Otwieram drzwi, zapalam światła, uruchamiam aplikację na nowo i co widzę" "Twój samochód jest w porządku". Co to ma niby wskazywać ?

BTW, widzę aktualny przebieg i widzę % poziom paliwa w baku oraz ostatnią trase.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl