Autor Wątek: MyToyota- aplikacja  (Przeczytany 64019 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: MyToyota- aplikacja
« Odpowiedź #165 dnia: 26 Maja 2023, 12:26:48 »
Chodzi głównie o chipy, a że nikt się nie bawi w lutowanie chipów wymieniony będzie jakiś moduł, żeby dało się wgrać oprogramowanie.
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #166 dnia: 08 Czerwca 2023, 12:02:28 »
Czesci zamienne do wgrania aktualizacji? Co?!

Nie potrafia poprawnie softu zaktualizowac bo maja developerow z lapanki. Jeden albo drugi kolega z forum by to ogarnal w 10 minut.

Developerów mają dobrych i bardzo dobrych.
Jeśli Toyota zamontowała układ, który po pewnym czasie się uszkadza (albo przy najbliższej aktualizacji robi się cegła) to niestety wymagany jest dostęp fizyczny do sprzętu.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: 08 Czerwca 2023, 21:50:10 »

Nie potrafia poprawnie softu zaktualizowac bo maja developerow z lapanki. Jeden albo drugi kolega z forum by to ogarnal w 10 minut.

Jeśli Toyota zamontowała układ, który po pewnym czasie się uszkadza (albo przy najbliższej aktualizacji robi się cegła) to niestety wymagany jest dostęp fizyczny do sprzętu.

Tak dobrych, że poszło oficjalne pismo o braku możliwości wgrania do Camry (przed liftem) AA i AC.
Dziwne bo z pomocą Klaudiusza, radio poszło na Ukrainę i wróciło z AA i AC. Działa do dzisiaj.
Ja tam się nie dziwię, że własnej aplikacji nie potrafią ogarnąć :).

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #168 dnia: 08 Czerwca 2023, 23:24:00 »
Jeszcze lepszym przykładem jest ta strona - https://www.toyota.pl/#/
i ten komunikat po próbie zalogowania się na swoje konto by np. ściągnąć mapy, czy wysłać trasę... od kilku miesięcy - "Szanowni Państwo,
w związku z pracami związanymi z aktualizacją strony, informujemy o czasowej jej niedostępności.
Do czasu ponownego jej uruchomienia, w przypadku jakichkolwiek zapytań, zapraszamy do Autoryzowanych Stacji Dilerskich lub do Biura Obsługi Klienta"

Wstyd i żenada.
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2023, 23:26:20 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #169 dnia: 08 Czerwca 2023, 23:26:07 »

Dobrych developerow to maja w US. Zobacz jakie rzeczy tam z poziomu aplikacji ogarniaja. W EU to niestety lezy i kwiczy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #170 dnia: 09 Czerwca 2023, 06:31:25 »
Dodajmy do tego problemy z e-call i współpraca z MyT - które to ciągną się od 2019 roku. Do dziś temat nie rozwiązany
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: 09 Czerwca 2023, 18:49:09 »
A ceny samochodów i koszt przeglądów cały czas rosną :).

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #172 dnia: 19 Czerwca 2023, 12:36:42 »
Dobrych developerow to maja w US. Zobacz jakie rzeczy tam z poziomu aplikacji ogarniaja. W EU to niestety lezy i kwiczy.

Off-topic ale żeby trochę uświadomić niektórym jak powstaje oprogramowanie w regulowanym środowisku:
- wypuszczając pojazd i oprogramowanie na konkretny rynek w danym rejonie świata producent powinien gwarantować że spełnia on szereg norm i certyfikacji wymaganych w tymże rejonie.
Normy potrafią dość istotnie różnić się między regionami (US vs EU) a nawet w poszczególnych krajach co wpływa znacząco na dostępność funkcji i opcji np. w aplikacji.
Producent musi albo woli zablokować jakąś opcję bo np. wiązałaby się ze spełnianiem określonych procedur, które być może się w danym rejonie po prostu nie opłacają.
I dlatego aplikacje różnią się wyglądem, nazwą i wersją i dostępnością w rejonach (łatwiej jest puszczać nową wersję aplikacji na dany kraj lub grupę krajów jeśli zmiany ich dotyczą).

Żeby było śmieszniej to właśnie deweloperzy z EU piszą niejednokrotnie aplikacje dla kolegów z US :)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #173 dnia: 19 Czerwca 2023, 13:15:30 »
A dla kolegow z EU pisza koledzy z Indii itd.

Co nie zmienia tego ze u konkurencji nie ma problemow zeby cos wprowadzic a w EU jak zwykle kaszana. I to dotyczy zarowno EU jak i UA czy wczesniej RUS.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #174 dnia: 24 Października 2023, 10:35:57 »
Od ponad 2 tygodni aplikacja MyT nie rejestruje tras - czy też też tak jest u Was ?

Offline topoll

• Toyot Spamer
MyToyota- aplikacja
« Odpowiedź #175 dnia: 24 Października 2023, 10:37:56 »
U mnie rejestruje. Ale RAV4
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #176 dnia: 24 Października 2023, 10:42:22 »
U mnie przerwa od 07.10 do 22.10. Wczoraj zaczęła znów rejestrować.

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.5
« Odpowiedź #177 dnia: 24 Października 2023, 10:45:52 »
U mnie po prostu żyje własnym życiem. przez tydzień nie rejestrowała, więc zgłosiłem to. Dostałem odpowiedź, że już ok i przepraszają. Efekt taki, że rejestruje co trzecią trasę, a przed chwilą to nawet zalogować się nie mogłem. Coś mi mówi, że to może nie być wina samej aplikacji, lecz serwerów Toyoty, co zresztą sugerował jeden z naszych kolegów.

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #178 dnia: 24 Października 2023, 21:10:52 »
rejestruje co trzecią trasę,
U mnie jest to samo, ale już machnąłem na to ręką, bo w zasadzie na jasną cholerę jest mi ten przebieg wszystkich tras...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #179 dnia: 26 Października 2023, 13:45:24 »
Od ponad 2 tygodni aplikacja MyT nie rejestruje tras - czy też też tak jest u Was ?
Tak miałem, ale od kilku dni po e mailu wysłanym do TCE, znowu działa.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl