Autor Wątek: Zakup Toyoty Corolli Verso 1.8 benzyna  (Przeczytany 3693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebastyano

• Toyot Leżący
  • *
Zakup Toyoty Corolli Verso 1.8 benzyna
« dnia: 19 Lipca 2020, 12:04:36 »
Witam

Do niedawna byłem posiadaczem Toyoty Corolli Verso 2.0 D4D z 2005 rok. Samochodem jeździłem przez 8 lat. Zrobiłem nią 130 tyś km. Niestety te osiem lat było obłożone dość wieloma awariami (wtryski, dwumasa, egr, skrzynia biegów i wiele innych) Koszty ogromne. Aczkolwiek samochód bardzo mi odpowiadał wyposażeniem gabarytami, 3 fotele z tyłu plus 2 w bagażniku itp. Mówiąc krotko szukałem przez ostatnie dwa miesiące w śród innych marek i niestety ciągle powracam do toyoty :-) Pomyślałem o zakupie benzyny 1.8 VVT. I tu pytanie do szanownego grona posiadaczy Toyoty w benzynie. Jakie są odczucia z jazdy ? Chodzi mi o moc, słyszałem od wielu że ciężko tym na trasie przy wymijaniu. Jak się sprawują silniki ? Awarie częste ? i jakie ? Czy opłacalne jest założenie gazu, czytałem że ciężko przyjmują gaz, nie ukrywam że przy moich kilometrach które robię gaz byłby mi potrzebny. Jak się mają automaty ? Czy lepiej w manualem ? Czekam na opinie i rady z waszej strony ponieważ czas mnie nagli z zakupem :-) Pozdrawiam Serdecznie

Offline giga13

• Prawie Toyot
Odp: Zakup Toyoty Corolli Verso 1.8 benzyna
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lipca 2020, 18:55:41 »
Witam. Posiadam już drugą corollę verso 1,8 2008 rok; teraz od ponad 3,5 roku posiadam ją w gazie. Szczerze polecam, auto sprawuje się świetnie, dzięki zmianie faz rozrządu jest elastyczne. Nie jest to wyścigówka, ale umiejętne wyprzedzanie nie stwarza problemu. "Udało" mi się na nieszczęście ukręcić półoś napędową i tyle awarii. Polecam.

Offline mar11111

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Lipca 2020, 21:06:58 »
Mam od 2018 roku Verso z 2008 roku 1.8 vvti z gazem. Jak do tej pory zero awarii. Faktycznie jest trochę przymulona i ociężała w jeździe po mieście ale zawsze taka była nawet przed montażem lpg. Na trasie bardzo przyjemna w prowadzeniu i przy wyższych prędkościach nie czuć braku mocy.
Szukaj sztuki z ostatnich lat produkcji, były już one pozbawione wady zjadania oleju. Moja od wymiany do wymiany bez dolewki.
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2020, 21:09:38 wysłana przez mar11111 »

Offline Sebastyano

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Lipca 2020, 15:58:32 »
Dziękuję za odpowiedzi :-) Szukam benzynki 1.8 2008-2009 ale już widzę że łatwo nie będzie  :-( A z tym braniem oleju to w których latach poprawili ?
Pozdrawiam

Offline hugo326

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lipca 2020, 17:38:26 »
Naprawione zostało około lipca 2005 r.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl