Autor Wątek: Gaz w 1.8  (Przeczytany 21741 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Gaz w 1.8
« Odpowiedź #75 dnia: 23 Października 2020, 14:54:01 »
Założone Landi...
Współczuję. Landi jest bardzo problematyczne we wszystkich aspektach eksploatacji. Nie bez powodu wielu fachowców nie chce tego oglądać i nazywa je Landi Nendzo...

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #76 dnia: 23 Października 2020, 16:08:33 »
Tutaj https://toyotacorollae15.wordpress.com/2019/04/11/landi-renzo-w-corolli-opinie/ kolega opisuje założoną instalację Landi Renzo do swojej starszej Corolli. Zakładał w Landi w Warszawie i jak widać jest nawet zadowolony z instalacji, a z jego wpisu wynika, że jak będzie koniecznie chciał to mogą mu dotrysk wyłączyć całkowicie. W nowych Corollach dotrysk ustawiony jest  tak, że może się włączać już przy 1100 obr/min i odpowiednim obciążeniu. W każdym razie w/w kolega zadowolony i dobrze mu to lata to myślę, że i w 1,8 da się to opanować. :)

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #77 dnia: 25 Października 2020, 15:27:05 »
U mnie dziś dziwna sytuacja. Od 4 dni jeżdżąc, wskaźnik paliwa uciekał w oczach aż doszedł do przedostatniej kreski i nagle jakas dziwna sytuacja, że w pewnym momencie wskazówka wskoczyła na pierwszą od góry czyli prawie takie miejsce jakie miała w dzień montażu paliwa. Z ciekawości zatankowałem do pełna i weszło 9 litrów. Czyli wychodzi że przez te 4 dni spaliła śladowe ilości PB.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #78 dnia: 25 Października 2020, 17:26:58 »
Tutaj https://toyotacorollae15.wordpress.com/2019/04/11/landi-renzo-w-corolli-opinie/

Reklama...... już po pierwszych wersach to widać...... a opis przełącznika LPG to już za mocno profesjonalny  :grin:
Toyota Corolla SD 2018

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 25 Października 2020, 18:24:24 »
Tutaj https://toyotacorollae15.wordpress.com/2019/04/11/landi-renzo-w-corolli-opinie/ k

Wystarczy przeczytać akapit

Drugim elementem który musiał być spełniony to była gwarancja wysokiej jakości instalacji oraz bezawaryjności. Dlatego postanowiłem zamontować najlepszą (w mojej opinii) instalację na rynku, którą fabrycznie montuje Toyota w nowych samochodach.

żeby wiedzieć,że to reklama. Nikt nie poleci LRjako instalacji. Stag,BRC ale nie LR

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #80 dnia: 25 Października 2020, 19:38:37 »
Trudno powiedzieć czy reklama czy nie. Jeżeli reklama to gościu wybrał na to kiepskie miejsce bo to jego prywatny blog ( czyli bardzo mały zasięg) https://toyotacorollae15.wordpress.com/ gdzie robi wpisy o swojej Corolli. Może po prostu założył LR i jest zadowolony. W końcu na tysiące takich instalacji mógł się trafić jeden zadowolony klient.   

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #81 dnia: 25 Października 2020, 20:58:16 »
Tutaj https://toyotacorollae15.wordpress.com/2019/04/11/landi-renzo-w-corolli-opinie/ k

Wystarczy przeczytać akapit

Drugim elementem który musiał być spełniony to była gwarancja wysokiej jakości instalacji oraz bezawaryjności. Dlatego postanowiłem zamontować najlepszą (w mojej opinii) instalację na rynku, którą fabrycznie montuje Toyota w nowych samochodach.

żeby wiedzieć,że to reklama. Nikt nie poleci LRjako instalacji. Stag,BRC ale nie LR

Nikt normalny i w temacie nie poleci żadnej instalacji, tylko gazownika - to jest klucz do bezproblemowej jazdy na lpg.
Toyota Corolla SD 2018

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 28 Października 2020, 08:11:30 »
Które forum LPG polecacie jako rzetelne źródło informacji?

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 28 Października 2020, 08:17:19 »

https://lpg-forum.pl/ ;)

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #84 dnia: 28 Października 2020, 08:45:38 »

Co konkretnie potrzebujesz ? Bo o ile fachowców tam sporo, to osób piszących dla pisania tez.....
Toyota Corolla SD 2018

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #85 dnia: 28 Października 2020, 09:24:06 »
którą fabrycznie montuje Toyota w nowych samochodach.

A i to nieprawda
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #86 dnia: 28 Października 2020, 09:36:18 »
Nikt nie poleci LRjako instalacji. Stag,BRC ale nie LR

Jeżeli ktoś poleca instalację której nie użytkuje, to jest to reklama, a nie polecenie.
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 28 Października 2020, 09:43:19 »
Chodzi mi o rozlokowanie dobrych gazowników i instalacje do hybryd.
Chcę poczytać co montować, gdzie szukać dobrych zakładów (interesuje mnie Polska Zachodnia).

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #88 dnia: 28 Października 2020, 10:24:42 »
Chodzi mi o rozlokowanie dobrych gazowników i instalacje do hybryd.
Chcę poczytać co montować, gdzie szukać dobrych zakładów (interesuje mnie Polska Zachodnia).

Nie chcę cie martwic ale chyba "kawałek" będziesz musiał podjechać do ogarniętego fachowca.....
Toyota Corolla SD 2018

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 28 Października 2020, 10:55:07 »
Polska zachodnia to dosyć rozległy obszar ;) W Poznaniu wiem,że Pitec ma dobre opinie - ale czy do hybrydy pakują gaziwo to nie powiem - można przedzwonić jak to ta okolica

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl