Autor Wątek: Gaz w 1.8  (Przeczytany 21735 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Gaz w 1.8
« Odpowiedź #90 dnia: 28 Października 2020, 11:47:35 »
Polska Zachodnia to wzdłuż S3, jestem z Zielonej Góry.
Poznań to niedaleko, podobnie jak Wrocław. Ale Trójmiasto czy aglomeracja śląska to już bardzo poważna wycieczka.

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 28 Października 2020, 12:25:41 »
Jeśli bliżej Ci do Łodzi, załóż w Filartech. Zadzwoń, pogadaj. Fachowiec od gazu jest dobry, robiłem dwa auta u niego.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #92 dnia: 28 Października 2020, 14:17:06 »
aglomeracja śląska to już bardzo poważna wycieczka

Z montażem instalacji LPG jest jak z kupnem nowego samochodu - prawie, jedziesz tam gdzie jest najlepsza cena, w przypadku montażu instalacji należy wykonać go raz i porządnie, filterki możesz sobie zmienić sam lub podjechać do każdego gazownika. Jęsli ktoś ci spieprzy montaż, to tracisz czas, pieniądze i nerwy. Ja bym na twoim  miejscu pojechał gdzieś dalej raz na montaż, niż co chwile jeździć miałbym blisko na poprawki, regulacje etc.
W Katowicach ma bardzo dobrego gazownika SIlesia Cars, w POznaniu jest kolega Azydek, pod Łodzią masz mojego gazownika Drużbice - ich montaże możesz pooglądać w gaelrii lpg-forum.pl
Toyota Corolla SD 2018

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 28 Października 2020, 14:48:06 »
Najlepiej znajdź gazownika przez LPG-forum.pl

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #94 dnia: 28 Października 2020, 16:16:02 »
Najlepiej znajdź gazownika przez LPG-forum.pl

Niestety tam też jest dużo partaczy.....
Toyota Corolla SD 2018

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #95 dnia: 30 Października 2020, 22:27:25 »
Poznań to niedaleko, podobnie jak Wrocław. Ale Trójmiasto czy aglomeracja śląska to już bardzo poważna wycieczka.

We Wro tylko Jakart ma licencję na Landi ale to tacy partacze, że szkoda na nich czasu. W tej instalacji jest się skazanym na wtryski MED, które są drogie. Można wrzucić Hany czy Baracudy ale trzeba przerobić eprom a niewielu ludzi potrafi to zrobić.

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #96 dnia: 31 Października 2020, 12:33:57 »

We Wro tylko Jakart ma licencję na Landi ale to tacy partacze, że szkoda na nich czasu. W tej instalacji jest się skazanym na wtryski MED, które są drogie. Można wrzucić Hany czy Baracudy ale trzeba przerobić eprom a niewielu ludzi potrafi to zrobić.

Musisz zaktualizować wiedzę :), bez problemu da się wymienić badziewiaste wtryski Landi na Barracudę. Jeśli chodzi o Hanę, to poza partaczami nikt już jej nie montuje. Kiedyś były to super wtryski, teraz klasy Valteków.
Toyota Corolla SD 2018

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 31 Października 2020, 12:38:34 »

Musisz zaktualizować wiedzę :), bez problemu da się wymienić badziewiaste wtryski Landi na Barracudę. Jeśli chodzi o Hanę, to poza partaczami nikt już jej nie montuje. Kiedyś były to super wtryski, teraz klasy Valteków.
No właśnie wymieniałem za czasów ich świetności i za cholerę nie dało się ich wystroić.

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #98 dnia: 31 Października 2020, 14:34:47 »
No właśnie wymieniałem za czasów ich świetności i za cholerę nie dało się ich wystroić.

Mało jest fachowców w naszym kraju, którzy porządnie montują i stroją instalację oraz potrafia (i chcą - co nie jest takie oczywiste) naprawić równie fachowo instalację po partaczach.
Toyota Corolla SD 2018

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl