Autor Wątek: karta pojazdu  (Przeczytany 1368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
karta pojazdu
« dnia: 03 Sierpnia 2020, 16:36:45 »
Czy ktoś kto ostatnio odbierał auto z salonu może mnie utwierdzić w przekonaniu, że nie wydają już karty pojazdu?
Bo sam już nie wiem czy w szaleństwie związanym z odbiorem auta ją dostałem czy nie.

Jako że czekam na tablice indywidualne to jest jeszcze szansa, że karta jest w urzędzie i zaniósł ją tam pracownik salonu.
Właśnie mam odbierać te tablice indywidualne i trzeba złożyć wszystkie dokumenty, które były przy rejestracji. Wszędzie przewija się karta pojazdu, a ja swojej znaleźć nie mogę i się zastanawiam czy ją dostałem.
Wiem, że były plany likwidacji tych kart, ale większość artykułów znajduję z 2018 roku o tych planach i w sumie nie wiem na czym stanęło.

Będę wdzięczny gdyby ktoś ostatnio odbierający auto mi powiedział czy było z kartą pojazdu.

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
Odp: karta pojazdu
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Sierpnia 2020, 16:43:52 »
Ech właśnie po wielu próbach dodzwoniłem się do dealera i dostałem informację, że gdy się wnioskuje o indywidualne tablice to na czas przyznania tymczasowych karta pojazdu siedzi w urzędzie.
Otrzymam ją wraz ze stałym dowodem.

Więc nie było tematu. Może się komuś przyda taka informacja. Pewnie bym o tym wiedział gdybym to ja wnioskował za pierwszym razem o rejestracje, ale było pełnomocnictwo, które nie za bardzo zadziałało i zrobił się bajzel ;)

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Sierpnia 2020, 18:09:03 »
Te przepisy jakoś niedawno się zmieniły ale zaczną obowiązywać 3 miesiące od publikacji.

Offline rubik33

• Początkujący
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Sierpnia 2020, 12:07:38 »
Te przepisy jakoś niedawno się zmieniły ale zaczną obowiązywać 3 miesiące od publikacji.

Jeszcze się nie zmieniły. Na dzień dziesiejszy "wyszły z sejmu i "siedzą" w senacie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl