Autor Wątek: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go  (Przeczytany 79031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
Odp: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go
« Odpowiedź #135 dnia: 05 Listopada 2020, 11:03:23 »
Wczoraj po południu w aucie zamontowałem radio toyoty. Jutro zdemontuje i jeszcze raz poćwiczę , może coś ruszy.  Na priv wyśle ci mój adres e-mail to podeślij mi ten plik. Ja w tym radiu mam androida 10 , czy ten plik będzie właściwy ? żeby jeszcze bardziej nie uszkodzić tego radia.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #136 dnia: 05 Listopada 2020, 13:58:16 »
Witaj
Tylko atakuj też sprzedawcę i nie odpuszczaj

Offline Banan61

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 05 Listopada 2020, 16:31:09 »
MCU to jest cos takiego jak bios w PC, nic sie nie stanie i obojetne czy A9 czy A10.

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #138 dnia: 05 Listopada 2020, 17:17:47 »
Banan61 Jednak nie czekałem do jutra i podłączyłem to radio dzisiaj. Robiłem ten restart tak samo jak na filmiku i nic to nie dało.  Te podświetlenie przycisków migało tak jak na filmiku i to wszystko , obraz się nie pojawił.  Jak uruchamiam radio wyświetlacz się rozjaśnia , tak na wyczucie klikałem w górną część ekranu gdzie są te ikonki. Trafiłem w ten prostokącik z plusem i jak w niego klikałem ekran się rozjaśniał. Radio gra , dotyk działa. Wygląda na to że to coś z oprogramowaniem . Powoli już się poddaję i zacznę szukać jakiegoś serwisu naprawiającego tego typu radia.

Offline Banan61

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 05 Listopada 2020, 17:59:09 »
Ja bym postawil na display albo nieprawidlowe sterowniki do tego display-a przy ladowaniu systemu. Skoro radio gra to znaczy system sie zaladowal. Jezeli przyciski migaly tak jak na filmiku to moze wskazywac na display bo inaczej by wszedl w "recovery" i cos bylo widoczne na display-u. Ale to tylko moje przypuszczenia.

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #140 dnia: 05 Listopada 2020, 18:58:45 »
Wszystko wskazuje na to że masz rację. Raczej nic samemu nie zdziałam .

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: 07 Listopada 2020, 09:19:56 »
Sprzedawca dalej milczy i nie odpowiada na kolejne moje zgłoszenia. Troszkę poszperałem na forum elektroda.pl i tam znalazłem podobny przypadek z niemal identycznymi objawami .  https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1683626.html  Czyżbym ja też miał uwalony procesor ?
« Ostatnia zmiana: 07 Listopada 2020, 10:15:34 wysłana przez Marek08 »

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #142 dnia: 08 Listopada 2020, 09:50:40 »
Wczoraj po raz kolejny napisałem do sprzedawcy. Ponownie poprosiłem o gwarancyjną naprawę albo żeby zaproponowali jakiś sposób rozwiązania mojej reklamacji. Zasugerowałem też że może być uwalony display tak jak przypuszcza kolega Banan61.  Po paru godzinach otrzymałem odpowiedż z prośbą abym wysłał im zdjęcie takiej jakby naklejonej tabliczki znamionowej wyświetlacza , co odkręcić  i w którym miejscu ona jest. Trudno się do niej dostać bo trzeba rozłożyć to radio , tą część przednią z wyświetlaczem.  Pierwszy raz to robiłem więc troszkę zeszło  , uważałem aby czegoś nie urwać , część jest przykręcona na śrubki , część jest przyklejona ,część mocowana na zatrzaski . Zrobiłem zdjęcia i im wysłałem. Zobaczymy co zdecydują . Może mają zamiar przysłać nowy display dlatego potrzebne było te zdjęcie naklejki. No pojawiło się małe światełko w tunelu . A jak będzie to może wkrótce się dowiemy.
« Ostatnia zmiana: 08 Listopada 2020, 09:53:47 wysłana przez Marek08 »

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #143 dnia: 08 Listopada 2020, 16:49:56 »
Ja jestem dobrej myśli. Myślę, że dadzą radę bo to przecież ich produkt.
Trzymam kciuki  :good:

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #144 dnia: 10 Listopada 2020, 18:45:58 »
Niestety tak jest z zakupami z Chin . Ja jednak poczekam na rozwój sytuacji i zobaczymy czy uda się w pełni przeszczepić radio z android auto z rocznika 2020.
Przerabiałem inne auta na nawigacje z Chin i zawsze coś było z nimi nie tak. Po roku dwóch wracałem do orgi.
I dziwne że pomimo popularności marki i modelu nikt tych nawigacji nie sprowadza do polski.

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #145 dnia: 11 Listopada 2020, 06:41:08 »
Nie sprowadzają tego sprzętu , bo jak widać po moim przykładzie nie można liczyć na roczną gwarancje i uczciwość w stosunku do klienta przez producenta i sprzedawcę. Ja na pewno już bym tego radia nie kupił mimo że jego funkcjonalność jest o niebo lepsza od oryginału . Jednak jego "niezawodność" to jedna wielka niewiadoma (u mnie padło po niespełna dwóch miesiącach), do tego najprawdopodobniej nikt go w kraju nie naprawi.  :thumbdown:

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #146 dnia: 11 Listopada 2020, 09:20:48 »
U tego sprzedawcy zamawiałeś "MTKNAVI STORE"?

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #147 dnia: 11 Listopada 2020, 10:15:15 »
Tak. 

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #148 dnia: 11 Listopada 2020, 11:13:21 »
Ok. Podaj mumer zamówienia. Bo pisałem do tego sprzedawcy, że masz problem z radiem i nie masz pomocy.
Sprzedawca prosi o nr zamówienia

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: 11 Listopada 2020, 16:07:16 »
Wysłałem na prywatną wiadomość.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl