Autor Wątek: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go  (Przeczytany 78951 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
Odp: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go
« Odpowiedź #165 dnia: 14 Grudnia 2020, 06:27:14 »
Marku a co wnoszą nowe aktualizacje? Naprawa błędów czy nowe funkcję? Bo kilka lat temu jak się bawiłem w nowe romy w telefonach to różnie z nimi bywało. I cegiełka też jedna była:)
Raczej są to naprawy błędów. Zauważyłem wyrażną poprawę działania pobierania aktualizacji w sklepie play. Przed aktualizacjami miałem niekiedy problem z pobraniem aktualizacji np. przeglądarki chrome. Także wbudowany zestaw głośnomówiący jest jakby lepiej skonfigurowany - chodzi o dżwięk dzwonka jak ktoś do mnie dzwoni, teraz dzwonek nie przyprawia mnie o zawał serca bo przed aktualizacją głośność była chyba na maxa w stosunku do głośności rozmowy. Nie ma już problemu z migotaniem na lewej górnej krawędzi wyświetlacza. Wymieniłem tylko to co zauważyłem - bo wcześniej zwróciłem na te błędy uwagę. Pozdrawiam.

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #166 dnia: 15 Grudnia 2020, 09:49:42 »
Czy aktualizował ktoś aplikacje, np. POGODA , po trzech bezpłatnych latach i może podpowiedzieć jak to zrobić?

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #167 dnia: 19 Grudnia 2020, 18:59:16 »
To już coraz bliżej ten moment gdy zabiorę się za montaż radia. Mam jeszcze tylko chyba dwa dylematy.
1. czy podłączać ten przewód do masy samochodu, a jeśli tak to w którym miejscu najlepiej

2. Czy w ogóle montować tą wiązkę. Są to same przewody z końcówkami RCA które chyba nie mają odpowiedników w instalacji oryginalnego radia ( Nie mam JBL).

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #168 dnia: 20 Grudnia 2020, 06:30:51 »
Witam. Przewód masy podłączyłem pod jedną ze śrub które mocowały oryginalne radio toyoty. Co do tej wiązki to nie ma sensu jej montować jak nie masz JBL. Ja jej nie montowałem.
« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2020, 06:33:47 wysłana przez Marek08 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #169 dnia: 20 Grudnia 2020, 08:39:29 »
Czy aktualizował ktoś aplikacje, np. POGODA , po trzech bezpłatnych latach i może podpowiedzieć jak to zrobić?
W e sklepie jest dostępny service pack który zawiera m/i pogodę. Plan na 1,2 lub 3 lata i jest płatny.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #170 dnia: 20 Grudnia 2020, 12:21:18 »
Ta wiązka nie jest do JBL tylko do innego wzmacniacza. DO systemu z JBL jest inna wiązka . Wysyłam fotki.
Jak wkleic tu zdjęcia?
Madro jakbyś mieszkał blisko łodzi to oboje byśmy to montowali, ja czekam na lepszą pogodę.
« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2020, 12:26:34 wysłana przez maciek20038 »

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #171 dnia: 20 Grudnia 2020, 19:56:56 »
Madro jakbyś mieszkał blisko łodzi to oboje byśmy to montowali, ja czekam na lepszą pogodę.
No niestety, trochę nas dzieli więc wspólny montaż raczej nie jest możliwy. Ja czekam na wymianę akumulatora (na gwarancji). Nie chcę ryzykować że będą mieli jakieś "wąty' w serwisie że grzebałem przy instalacji.
Mam nadzieję że montaż się uda a w razie czego widzę że można liczyć na kolegów z forum (m.in. Marek08  :good:)

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #172 dnia: 23 Grudnia 2020, 16:05:35 »
Witam. Wiem że to nie czas na dyskusje bo okres przedświąteczny ale właśnie skończyłem montaż Radia i mam parę problemów.
1. Kamera cofania działa aż za bardzo, po włączeniu załącza się i nie chce się już wyłączyć po przestawieni biegów. Dopiero gdy po kilku minutach włączę radio kamera znika i mam ostatnio używany ekran (startowy)
2.Radio FM znajduje tylko jedną stację (106,1) a miało być podobno lepiej niż w oryginale. Antena sprawdzana i po wyjęciu nawet ta jedna stacja znika.
3.Cicho słychać z głośników w czasie rozmowy telefonicznej. Mnie słyszą dobrze.
4. Nie działają ikonki zapięcia pasów na tym małym panelu bocznym (trzy czerwone)
To tak na gorąco co zauważyłem i proszę o pomoc.

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #173 dnia: 24 Grudnia 2020, 09:30:08 »
Witam. madro odpisałem Ci na PW. Dopiero dziś bo wcześniej nie zaglądałem do laptopa. Przy okazji życzę wszystkim forumowiczom na nadchodzące świąteczne dni, wielu radosnych chwil w zdrowiu, a w Nowym Roku wiary w lepsze jutro .  :-)
« Ostatnia zmiana: 24 Grudnia 2020, 09:39:56 wysłana przez Marek08 »

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #174 dnia: 25 Grudnia 2020, 19:32:26 »
1. Kamera cofania działa aż za bardzo, po włączeniu załącza się i nie chce się już wyłączyć po przestawieni biegów. Dopiero gdy po kilku minutach włączę radio kamera znika i mam ostatnio używany ekran (startowy)
2.Radio FM znajduje tylko jedną stację (106,1) a miało być podobno lepiej niż w oryginale. Antena sprawdzana i po wyjęciu nawet ta jedna stacja znika.
3.Cicho słychać z głośników w czasie rozmowy telefonicznej. Mnie słyszą dobrze.
4. Nie działają ikonki zapięcia pasów na tym małym panelu bocznym (trzy czerwone)

Miało być takie fajne! a jednak porażka!
No cóż, do puki mam darmową aktualizację map i systemu to zostają przy "pewnym" oryginale!

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #175 dnia: 26 Grudnia 2020, 09:11:02 »
Ja miałem problemy z tym radiem (można poczytać w tym wątku moje wpisy), jednak teraz po właściwych ustawieniach i najnowszych aktualizacjach systemu i MCU jestem z tego radia mega zadowolony. A oryginalne radio toyoty i jego funkcjonalność nawet nie ma co porównywać do tej chińskiej stacji multimedialnej Dasaita. Oryginalne radio toyoty to trabant , dasaita to mercedes w tym porównaniu.  No chyba że ktoś woli klasyki  :grin:

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #176 dnia: 26 Grudnia 2020, 13:04:54 »
Mogę tylko potwierdzić  :good:

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #177 dnia: 26 Grudnia 2020, 13:29:56 »
Oryginalne radio toyoty to trabant
Ale działa  :song:
U syna w Mitsubishi Lancer zamontowałem chińczyka i tam mogę powiedzieć że to "mercedes" bo od początku, od pierwszego włączenia stacji multimedialnej nie było żadnego problemu!!! Z montażem nie było najmniejszego problemu, kamerka przednie i cofania śmiga jak się należy! System sam się zaktualizował w standardzie jest modem karty SIM, radio gra świetnie i obsługuje dodatkowy (fabryczny) subwoofer Rock For a sterowanie z kierownicy jest dużo bogatsze od oryginału już nie wspomnę o gniazdach USB!!!
Jedyny minusik to mało pomięci ROM, ale sprzęt ma i obsługuje aż trzy gniazda kart pamięci więc to mały minusik!
Radio śmiga trzy lata bez żadnej zawiechy!  :hug:
Pozostało mi tylko czekać aż sprzęt "Dasaita" dogoni klasę "starego" chińczyka z Mitsubishi.
Klasę jakości i ceny!!!  <taniec> <taniec> <taniec>

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #178 dnia: 27 Grudnia 2020, 14:51:19 »
Madro. Opisz jak to się wszystko zakończyło.
Tak myślę czy nie usiąść w tym tyg i nie wymienić radia.

Offline dziakoni

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #179 dnia: 28 Grudnia 2020, 21:21:54 »
Może ja z innej beczki
Chciałbym zamontować radio do przed lifta od po lifta czy ktoś interesował się tym. Wiem iż radio będzie Pasować tylko trzeba jedną kostke dokupić lub zrobić, już jest osoba która to robi na alledrogo ale ja kupiłem radyjko za 550Zł z dostawą szybciej niż zobaczyłem na aukcji i teraz pytanie moje czy ktoś może zakupił na alledrogo od tej osoby i montował a moze m rozpiskę jak tą kostkę zrobić ????
tu ta kostka

http://zmniejszamy.pl/global/uploads/img_20201229043236_20201211_114756_zmniejszamy_pl.jpg
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2020, 21:33:25 wysłana przez dziakoni »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl