Autor Wątek: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go  (Przeczytany 79045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go
« Odpowiedź #180 dnia: 02 Stycznia 2021, 14:44:42 »
Ja dzwoniłem nawet w tej sprawie ale odpowiedziano mi że jest problem z JBL i niestety odpuściłem.

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: 02 Stycznia 2021, 14:56:38 »
Proszę o pomoc. Jak już wcześniej wspomniałem, po montażu radia z Alli wystąpił u mnie m.in. problem z bardzo słabym sygnałem z anteny FM. Dzisiaj ponownie zamontowałem oryginalne radio i problem z anteną pozostał. Nie wiem czy dobrze kombinuję ale podejrzewam że może na instalacji antenowej jest jakiś bezpiecznik od wzmocnienia sygnału z anteny i przy montażu się przepalił. Może ktoś pomoże, gdzie ewentualnie go szukać, czy może pozostaje  tylko serwis.
Przy okazji zapytam jeszcze o taki problem, że w czasie montażu odłączałem jednocześnie akumulator i teraz mam tak że przy odblokowaniu (otwieraniu ) drzwi do samochodu z kluczyka po jednym kliknięciu otwierają się tylko drzwi kierowcy a dopiero przy dwóch kliknięciach pozostałe. Przedtem tego nie było i nie wiem czy coś się rozprogramowało czy może wiązać to z powyższym problemem.
Wieżę w  moc forum i czekam na porady.
« Ostatnia zmiana: 02 Stycznia 2021, 15:33:11 wysłana przez madro »

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #182 dnia: 02 Stycznia 2021, 16:02:47 »
Przepraszam za małe zamieszanie. Problem kluczyka rozwiązany (wstyd przyznać jakie to prost  <zalamka>).
Dalej aktualny problem z anteną (wzmacniaczem sygnału) - mam nadzieję ze to też proste ale gdzie szukać  :o

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #183 dnia: 03 Stycznia 2021, 05:18:34 »
Problem kluczyka rozwiązany (wstyd przyznać jakie to prost 

a jak to naprawiłeś?

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #184 dnia: 03 Stycznia 2021, 06:20:25 »
W menu radia przy ustawieniach pojazdu jest taka opcja do odhaczenia.

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #185 dnia: 03 Stycznia 2021, 13:32:09 »
A nie możesz podłączyć jakieś innej anteny na chwile i zobaczyć co będzie. Nie mam rozpiski bezpieczników z CHR ale posiłkowałem się rav 4 i tam nie ma nic związanego z wzmacniaczem sygnału FM . Może to kwestia samego kabla bądź wtyczki/ wtyku. 

Offline dziakoni

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #186 dnia: 03 Stycznia 2021, 23:11:24 »
Moim zdaniem antena nie ma bezpiecznika ja bym zwrócił uwagę na kabel antenowy może po prostu za mocno szarpnęles lub delikatny kabelek w środku się przerwał kiedyś tak miałem w innym aucie

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #187 dnia: 04 Stycznia 2021, 07:22:50 »
Też coś mi się zdaje że instalacja antenowa nie ma bezpiecznika. Bardziej podejrzewam że przy montażu tego chińskiego radia padła płytka wzmacniacza sygnału w antenie (jakieś przepięcie). Kablami raczej nie szarpałem i wydaje mi się, że nie są aż tak delikatne. Chyba że wyszedł jakiś feler fabryczny jak je ruszyłem. Na razie ratuje bluetooth ale chyba bez serwisu się nie obejdzie  :wallbash:

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #188 dnia: 04 Stycznia 2021, 13:02:29 »
Moim zdaniem antena nie ma bezpiecznika ja bym zwrócił uwagę na kabel antenowy może po prostu za mocno szarpnęles lub delikatny kabelek w środku się przerwał kiedyś tak miałem w innym aucie

Też myślę że to może być przerwa w kablu. Przy mocnym załamaniu kabla przy wtyczce mogła żyła pęknąć. Warto też sprawdzić na innej antenie jak zasugerował maciek20038.

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #189 dnia: 04 Stycznia 2021, 14:58:09 »
Ale nie masz nawet Radia z Torunia:)? To odbiera na zwykłym drucie włożonym do środka.

I ja mam dwa pytania.
1. Z kostek wychodzą dwa cinche zółte z napisem cam vin ,? Jest tylko jeden kabel , który wchodzi do gniazda D w radiu czy łączymy go jeśli tak to co z drugim cinchem. .
2. Czy Cinche aux łączymy ze sobą?
I na koniec 3 pytanie; jak tu można wrzucić zdjęcie

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #190 dnia: 04 Stycznia 2021, 22:15:42 »

Warto też sprawdzić na innej antenie
To że mam uszkodzoną antenę wiem na 100 %, tylko nie wiem w którym miejscu. Podłączenie innej (tak się składa  :| że nie mam anten w zapasie i do tego z taką złączką) chyba niewiele pomoże. Problem bardziej w tym czy ewentualną naprawę wziąć na siebie i kombinować  z kablami (ciąć kable i wstawiać sztukówki) czy udać "wariat" i korzystając z gwarancji, zgłosić problem do serwisu. Choć wydaje mi się że z serwisem ciężko będzie udowodnić że to nie ja :roll:

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #191 dnia: 04 Stycznia 2021, 23:04:10 »
Zdecydowanie serwis!!! Oczywiście musisz uzbroić się w cierpliwość!

Offline dziakoni

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #192 dnia: 09 Stycznia 2021, 15:55:16 »
Dziś sobota wiec do dziela i nowa jednostka z C-hr 2020 zamontowana w C-hr przed liftem wszystko dziala oprocz zegarka w radiu (nowe C-hr nie mają juz zegarka kolo zapietych pasow tylko w radiu) i nie dziala USB pan u ktorego zamowilem wiązke zapomnial spakowac od USB wiec we Wtorek nastepne rozebranie auta
Co trzeba zrobic to niestety wyciac ok 2cm plastiku nad radiem bo się nie miesci nowe jest wieksze i dwa zaczepy trzeba z daszku wyciac i to tyle.
Co do jakosci to radio lepiej gra fale u mnie ciezko z nimi lapie owiele wiecej niz stare radio lepsze ustawienia dzwieku, ladniejsze widoki hybrydy czyli bateria ladowanie itp Polecam to radyjko a i Carplay cudne
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2021, 16:01:03 wysłana przez dziakoni »

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #193 dnia: 09 Stycznia 2021, 19:23:46 »
Ile zapłaciłeś jeżeli można wiedzieć?
Powiem szczerze, że nie zmieniałbym na nowsze oryginalne. Mam nowe w rav4 i zalamka  :thumbdown:

Offline Kry100

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #194 dnia: 09 Stycznia 2021, 19:42:02 »
Co do przełożenia - link:
https://youtu.be/izsq5bb1Ajo

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl