Autor Wątek: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go  (Przeczytany 79027 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go
« Odpowiedź #225 dnia: 20 Lutego 2021, 10:19:37 »
Region Pomorze nie pomoże.

Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka

Offline dziakoni

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #226 dnia: 20 Lutego 2021, 10:24:35 »
A tak z innej beczki u mnie działa znakomicie podłączone radio z c-hr 2020 do C-HR z 1019 z android auto i powiem nie chce żadnego chinola już zamontowałem pełno tego szajsu do różnych aut(moje takie hobby) i zawsze są problemy może na początku uuuu jak fajnie wszystko mam a potem zaczyna mulić to radyjko zaczyna szumieć, to fale przeskakują, a to ekran zaczyna mrugać itp. wiem coś o tym. Byłem jednym z pierwszych który zamontował radyjko o którym pisze się na forum i po ok miesiącu sprzedałem i wymieniłem na oryginalne TO JEST MOJE ZDANIE I PROSZĘ NIE KRYTYKOWAĆ.   Kupiłem ok 2 miesiące temu radyjko z nowszego modelu i podłączyłem oczywiście kostki są inne lecz tak zrobiłem aby nie ciąć kabli czyli kostki przejściówki i polecam ta opcje radio wszystko ma co potrzebuje i nic więcej mi nie potrzeba

Offline dziakoni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #227 dnia: 20 Lutego 2021, 10:30:45 »
Ja bym sprawdził sygnał z kamerki czyli kabelek który idzie do radia sprawdż jak zachowuje się po włączeniu wstecznego powinien mieć 12 lub 6v a przy włączeniu 1 biegu lub luzu powinien mieć 0v jeśli inaczej wina wiązki jeśli tak jak opisałem wina radia

Jest jeszcze ustawienie kamerki w menu zaawansowanym radia czy ma brać z kabla Plusowego czy z Masowego sprawdź te ustawienia może masz z masowego i tu będzie problem
Wiem iż w to menu wchodzi się kodem nie pamiętam jakim musisz zapytać dostawcy
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2021, 10:32:44 wysłana przez dziakoni »

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #228 dnia: 20 Lutego 2021, 11:17:23 »
Jest jeszcze ustawienie kamerki w menu zaawansowanym radia czy ma brać z kabla Plusowego czy z Masowego
Dzięki za zainteresowanie moim problemem. Postaram się poszukać tych ustawień i mam nadzieję taka zmiana biegunowości nie spowoduje awarii kamery.

Czy to napięcie z kamery można sprawdzić na tych zaznaczonych złączach

Offline dziakoni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: 20 Lutego 2021, 11:34:47 »
Nic nie uszkodzisz to jest tylko impuls załączania w radiu obrazu i tam jest do wyboru czy plusem czy masą jeśli masz masą to po prostu dostanie impuls ale już nie wyłączy bo u nas sterowanie jest plusem
To co przedstawiłeś na obrazkach to tylko podlaczenie ustawień musisz szukać w ustawieniach i zaawansowanych do których wchodzi się kodem serwisowym zazwyczaj to nie jest dokładnie przetłumaczone na polski tam można zmienić czy jesteś w EU czy US zmiana logo itp
Kod także powinien być w tej książce user manual
Sprawdź czy podłączyłeś także dobrze kamerę bo może podłączyłeś nie pod żółty cam tylko av
Ale jeśli podłączyłeś jak na rysunku to jest ok
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2021, 11:45:59 wysłana przez dziakoni »

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #230 dnia: 21 Lutego 2021, 10:16:17 »
A masz taki kabel z napisem CHR pojedynczy chyba brązowy?. One muszą być połączone. są odpowiedzialne za kamerę

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #231 dnia: 21 Lutego 2021, 12:36:07 »
Tak, kable brązowe są połączone. Jeszcze raz zaznaczę, że mój problem to nie brak obrazu z tylnej kamery po włączeniu biegu wstecznego ale to że on nie chce się wyłączyć po zmianie biegu. Mogę go wyłączyć dopiero po wyłączeniu samochodu na ok 2 min. Gdy jest ten obraz to nie reagują żadne przyciski na ekranie. Jedynie słychać kliknięcie na + i -.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2021, 12:44:31 wysłana przez madro »

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #232 dnia: 21 Lutego 2021, 16:22:55 »
Tak, kable brązowe są połączone. Jeszcze raz zaznaczę, że mój problem to nie brak obrazu z tylnej kamery po włączeniu biegu wstecznego ale to że on nie chce się wyłączyć po zmianie biegu. Mogę go wyłączyć dopiero po wyłączeniu samochodu na ok 2 min. Gdy jest ten obraz to nie reagują żadne przyciski na ekranie. Jedynie słychać kliknięcie na + i -.

Kurde to tak jak ja miałem. I też zwiecha ekranu. Radio odesłałem do sprzedawcy

Offline dziakoni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #233 dnia: 21 Lutego 2021, 19:05:51 »

zadzwoń do mnie w poniedziałek po południu popatrzymy

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #234 dnia: 22 Lutego 2021, 19:47:53 »
Nie pamiętam dokładnie ale kabel  brązowy chr wchodzi  do can. I to on jest odpowiedzialny za informację jaki bieg jest włączony. I tu należy szukać przyczyny. Inna sprawa jeśli kamera podlaczona jest do lampy cofania.

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #235 dnia: 28 Lutego 2021, 18:35:01 »
Czy w swoich radiach ustawialiście model auta dla canbus?

Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka

Offline Rocky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #236 dnia: 20 Kwietnia 2021, 17:59:58 »
Odświeżam temat, bo do dzisiaj nie udało mi się uruchomić kamery cofania po wrzuceniu biegu wstecznego. Próbował ktoś podłączyć ją ze wstecznym światłem? Jeśli tak, to co z czym połączyć?

Offline Rocky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #237 dnia: 30 Maja 2021, 21:46:42 »
A tak z innej beczki u mnie działa znakomicie podłączone radio z c-hr 2020 do C-HR z 1019 z android auto i powiem nie chce żadnego chinola już zamontowałem pełno tego szajsu do różnych aut(moje takie hobby) i zawsze są problemy może na początku uuuu jak fajnie wszystko mam a potem zaczyna mulić to radyjko zaczyna szumieć, to fale przeskakują, a to ekran zaczyna mrugać itp. wiem coś o tym. Byłem jednym z pierwszych który zamontował radyjko o którym pisze się na forum i po ok miesiącu sprzedałem i wymieniłem na oryginalne TO JEST MOJE ZDANIE I PROSZĘ NIE KRYTYKOWAĆ.   Kupiłem ok 2 miesiące temu radyjko z nowszego modelu i podłączyłem oczywiście kostki są inne lecz tak zrobiłem aby nie ciąć kabli czyli kostki przejściówki i polecam ta opcje radio wszystko ma co potrzebuje i nic więcej mi nie potrzeba
Można gdzieś te przejściówki dokupić?

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #238 dnia: 06 Września 2021, 22:15:49 »
Jest opcja podłączenia radia z CP/AA od najnowszej Corolli/RAV do Priusa Plusa (TT1)?

Offline n3q

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #239 dnia: 26 Września 2021, 21:06:36 »
Panowie, jakimi radiami aktualniejsze warto się zainteresować jeżeli chodzi o alternatywę dla oryginału do systemu JBL. Czy istnieje sprawdzona stacja pług and play z która bezproblemowo obsłuży kamerę i subufer?

Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl