Autor Wątek: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go  (Przeczytany 78985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline msx33

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: toyota chr
Odp: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go
« Odpowiedź #255 dnia: 24 Listopada 2021, 14:08:58 »
Koledzy pisali, że sprawdzona jest marka Dasaita, Teyes. Ja przymierzam się do Coho - wypytałem sprzedawcę i poczytałem opinie i wszystko powinno hulać.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Hej i jakie radio zamówiłeś ?
działają ci wszystkie funkcje  ? bo ja oglądałem dużo tego ale np teyes nie działa z kamerka orginalna , z tego co sprawdzałem to dasaita działa najlepiej i ze wszystkim , nie wiem jak coho .
Są tez inne firmy mają więcej pamięci ale jak działają to nie wiadomo nie każde też obsługuje android auto
i wybieranie głosowe .

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #257 dnia: 07 Grudnia 2021, 09:02:48 »
Przeczytałem to ogłoszenie i od razu rzuca się w oczy mała wiarygodność co do sprzętu i sprzedawcy. W opisie ogłoszenia przestrzega przed chińskimi produktami , a sam nie raczył zrobić zdjęć produktu który oferuje , tylko zamieścił zdjęcia chińskiego sprzętu z aliexpres. Wystarczy poświęcić godzinkę aby tak naprawdę po tych zdjęciach i opisie dogrzebać się do prawie identycznych ofert z aliexpres i to prawie za połowę tej ceny. Wybór należy do Ciebie , bo to co napisałem nie oznacza że ten oferowany sprzęt będzie żle współpracował z autem. W tej kwestii musiałby wypowiedzieć się ktoś kto ma to zamontowane.

Offline msx33

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: 08 Grudnia 2021, 23:33:24 »
Ja zdecydowałem się na coho niby wszystko ma chodzić jak w dasaita , sprzedawcą dorzucił zamiast kamerki tylnej przednią.
Założę i zobaczymy czy wszystko działa , ma być plug and play czyli bez problemu ale jak to będzie wyglądało w rzeczywistości zobaczymy jutro ma przyjść to do weekendu jakoś ogarnę mam nadzieję , trochę rozbierania jest

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #259 dnia: 09 Grudnia 2021, 21:04:19 »
Założę i zobaczymy czy wszystko działa , ma być plug and play czyli bez problemu ale jak to będzie wyglądało w rzeczywistości zobaczymy jutro ma przyjść to do weekendu jakoś ogarnę mam nadzieję

Powodzenia.
Pochwal się jak to będzie działać bo mnie kończy się darmowa aktualizacja map i systemu więc też myślę o wymianie systemy  :cheesy:
Może na wiosnę  :grin:
Oczywiście daj jeszcze namiary skąd i jak dorwałeś taki sprzęt.

Offline msx33

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #260 dnia: 11 Grudnia 2021, 19:00:47 »
Założę i zobaczymy czy wszystko działa , ma być plug and play czyli bez problemu ale jak to będzie wyglądało w rzeczywistości zobaczymy jutro ma przyjść to do weekendu jakoś ogarnę mam nadzieję

Powodzenia.
Pochwal się jak to będzie działać bo mnie kończy się darmowa aktualizacja map i systemu więc też myślę o wymianie systemy  :cheesy:
Może na wiosnę  :grin:
Oczywiście daj jeszcze namiary skąd i jak dorwałeś taki sprzęt.

Witam radio zalozone oczywiscie sa male problemy typu zly kabel wyslal mi do orginalnego usb trzeba wymienic i nieszczesna orginalna  kamerka miala dzialac ale nie dziala, ma mi dac znac do poniedzialku jak podlaczyc zeby hulala i nie ciagnac dodatkowego kabla od tylu (gdzies na forum tutaj widzialem jak to podlaczyc jakis kolega to robil musze poszukac do ktorego to kabelka podpiac) , reszta poprostu bajka responsywnosc radia to przepasc do orginalu
wyglad o wiele fajniejszy bo wiekszy ekran , inernet dziala z hotspota i z karty sim 4g, radio posiada tez modem 4g naprawde ladnie to hula , mikrofon wbudowany (nie podlaczalem zewnwtrznego bo nie ma sensu)dziala elegancko bez roznicy jak w orginalnym radiu .
Jak zrobie ta kamerke to wstawie fotki radia .
Jak ktos ma watpliwosci czy warto zmieniac to z czystym sumieniem polecam przesiadka z malucha na mercedesa  :-)
Ja radyjko kupilem na Ali
https://pl.aliexpress.com/item/4001031412495.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4c922d2c6Sx6kW&algo_pvid=21181aa6-ee9f-4774-9810-c140357a3140&algo_exp_id=21181aa6-ee9f-4774-9810-c140357a3140-0&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000024097432994%22%7D
p.s.
Pisza ze dziala tez z orginalnym TPMS ale jak to sprawdzic trzeba jakas apke doinstalowac ktos podpowie ?

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #261 dnia: 12 Grudnia 2021, 11:53:07 »
W radiu dasaita aby wyświetlić dane z oryginalnego TPMS wchodzi się albo w ustawieniach , albo z ekranu wybiera się  - Pojazd - tam są trzy funkcje info. Jedna pokazuje działanie napędu hybrydowego , druga słupki zużycia paliwa no i trzecia pokazuje TPMS oryginalny. Jest też wgrana specjalna aplikacja  TPMS ale to do dedykowanych czujników dasaity.

Offline msx33

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #262 dnia: 13 Grudnia 2021, 09:02:29 »
No tak przestawienie Canbusa na Toyota All
pokazuje tą opcję i jeszcze parę innych
dzięki Marek08
a w który kabel wpiąć się do kamery cofania ?jeden kolega na forum opisywał ale zdjęcia zniknęły
może pomożesz?
Bo Chińczykom to trochę słabo idzie i ciężko pisać z nimi bo różnica czasu 8godz

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #263 dnia: 13 Grudnia 2021, 12:43:47 »
Ja w swoim radiu nie miałem żadnego problemu z kamera cofania. Po podłączeniu wszystkich kabli zadziałała od razu, wiec z tym problemem to raczej Ci nie pomogę. Musisz odszukać na tym forum gościa co ten temat przerabiał i opisywał jak to naprawić,  napisać do niego prywatną wiadomość  - zapewne Ci pomoże. Pozdrawiam.

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #264 dnia: 21 Stycznia 2022, 11:22:40 »
dzięki Marek08
a w który kabel wpiąć się do kamery cofania ?jeden kolega na forum opisywał ale zdjęcia zniknęły
może pomożesz?
Bo Chińczykom to trochę słabo idzie i ciężko pisać z nimi bo różnica czasu 8godz
Zapytam tak z czystej ciekawości. Czy uporałeś się z podłączeniem oryginalnej kamery cofania w tym twoim radiu ?

Offline n3q

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #265 dnia: 26 Stycznia 2022, 08:43:42 »
Panowie co sądzicie o radyjku teyes cc3. Widziałem parę filmów na YT i zarówno pod względem wizualnym jak i możliwościami prezentuje się świetnie. Pytanie jak sprawdza się w praktyce

Offline msx33

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #266 dnia: 09 Lutego 2022, 20:16:11 »
dzięki Marek08
może pomożesz?
Zapytam tak z czystej ciekawości. Czy uporałeś się z podłączeniem oryginalnej kamery cofania w tym twoim radiu ?
Tak uporalem sie ale bez pociagniecia kabelka do kostki na podsufitke sie nie obeszlo( i tak lepiej niz ciagnac do stopu a tez dziala bo 12v jest w kostce)
ale teraz wszystko dziala bardzo ladnie jak wpinasz mu wsteczny i radyjko tez bangla ladnie .

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #267 dnia: 24 Marca 2023, 12:40:52 »
Witajcie. Tesciu zakupil radio do CHR przedlift z ali a androidem.

Radio ogolnie jest super. Ale chinczyk zapewnial ze bedzie dzialala fabryczna kamera cofania a ona nawet nie reaguje. Czy ktos sobie z tym poradzil? 

Zaznacze ze zostal jeden kabel nie podlaczony. Czy moze to on jest odpowiedzialny za kamere cofania?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #268 dnia: 24 Marca 2023, 13:35:51 »
Witam. Ja mam od 2019 roku zamontowane radio Dasaita MAX 10 z AA i CP , 1280x720  i też przy montażu został mi jedna kostka z 8 pinami - taka jak na Twoim zdjęciu. Nie ma to wpływu na działanie radia. U mnie nie było żadnych problemów z działaniem kamery cofania. A jakiej marki to radio teściu kupił ?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #269 dnia: 24 Marca 2023, 13:39:33 »
Witam. Ja mam od 2019 roku zamontowane radio Dasaita MAX 10 z AA i CP , 1280x720  i też przy montażu został mi jedna kostka z 8 pinami - taka jak na Twoim zdjęciu. Nie ma to wpływu na działanie radia. U mnie nie było żadnych problemów z działaniem kamery cofania. A jakiej marki to radio teściu kupił ?

Czesc. Dokladnie to radio: ekiy 7
https://a.aliexpress.com/_ExM2Xpd

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl