Autor Wątek: Mit tylnej szyby , podobno nic nie widać (wideo eksperyment)  (Przeczytany 1352 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Verso79r

• Toyot Leżący
  • *
Mit tylnej szyby , podobno nic nie widać (wideo eksperyment)
« dnia: 10 Sierpnia 2020, 11:52:59 »
Z Priusem na co dzień fakty i mity, dziś czas na obalenie mitu tylnej szyby przez którą podobno nic nie widać.
https://youtu.be/UPmmStrL6wE
Zapraszam do oglądania komentowania oraz subskrybcji mojego kanału.
Dbajcie o sobie i wasze cztery kółka.

Offline MariuszB

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Mit tylnej szyby , podobno nic nie widać (wideo eksperyment)
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Sierpnia 2020, 17:57:38 »
Jakiś wyimaginowany problem. Mam wrażenie, że tłumaczysz ludziom, że niebo jest niebieskie a woda mokra  :o
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2020, 17:59:29 wysłana przez MariuszB »
Życie jest zbyt krótkie by jeździć nudnymi autami...

Offline Gorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Sierpnia 2020, 10:59:46 »
Lubię Twoje filmy, sam dość mocno poprawiłem swoje zużycie paliwa stosując się do Twoich porad, ale w tym przypadku nie sposób nie zgodzić się z poprzednikiem.

Ja u siebie nie mam kamerki cofania, ale mam za to czujniki parkowania i jestem z tego mega zadowolony, bo działają wyśmienicie.

Offline Pilarson

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Listopada 2020, 14:44:28 »
Sporo czytałem o Priusach, że tylna szybka ogranicza widoczność. W zasadzie to nie zgodze się z tym.
Ostatnio jak spadło sporo śniegu i potrzebowałem wyjechać tyłem to oprócz obrazu z kamerki bardzo mile się zaskoczyłem właśnie widocznością w lusterku wstecznym przez tą pionową cześć szyby. Nie była zasypana i umożliwiała patrzenie w tył co tam słychać. Ponadto tylna szybka kończy się znacznie niżej niż w tradycyjnej klapie, więc można więcej zobaczyć i bliżej tylnego zderzaka.
Ponadto spojler rozdzialajacy tylną szybę w większości przypadków elegancko zasłania światła pojazdów z tyłu, więc nie przeszkadza to w lusterku.

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Listopada 2020, 14:22:44 »
Tylna szyba hmm nie mam z tym problemu najmniejszego .Natomiast widoczność z przodu zwłaszcza prawy słupek mocno ograniczona . :wallbash: :wallbash:
Prius 3 XW30 liftback.

Offline blarau

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Stycznia 2021, 09:48:19 »
Zgadzam sie. Nigdy nie rozumialem tego problemu w widocznoscia z tylu. Wrecz ten pionowy element szyby pozwalal mi do sciany zaparkowac na centymetry! Zawsze trudniej mialem z przodem... myslalme ze stoje na centymetry a byl to prawie metr  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Wyglada na to ze raz ktos rzucil taki temat i juz zostalo na dekady. Raczej uzytkownicy na ta tylna szybe klapy nie narzekaja.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl