0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
1.6 ? to pancerny silnik wolnossący ............... zrobiłem na nim (6 lat) 180,000 na 5W30 Castrola. Zużycie oleju to około 0,7 l / 15000 km Oleje 0W 20 I coś tam niżej są do Hybryd
Tylko od nowości jest zalany 0w20 i nie wiem czy nie powinienem na nim zostać.
Cytat: Portowiec w 10 Sierpnia 2020, 19:01:51Tylko od nowości jest zalany 0w20 i nie wiem czy nie powinienem na nim zostać.Zostań. To optymalny olej dla tego silnika że względu na jego budowę.
Ale po co kombinować jak masz naszego forumowego kolege który ci dobierze i sprzeda oryginał.
Każdy olej 0W- 16 spełnia normy Totyoty. Z tym.... ze olej Toyoty jest 2 razy droższy od tych bez logo,,,.... Toyoty. Taki marketing
Cytat: Amper w 12 Sierpnia 2020, 18:38:38Każdy olej 0W- 16 spełnia normy Totyoty. Z tym.... ze olej Toyoty jest 2 razy droższy od tych bez logo,,,.... Toyoty. Taki marketingMa chyba też inną lepkość - niespotykaną u konkurencji. (Wiedza nabyta po dwukrotnym przeczytaniu całego działu tnga).Nie twierdzę, że ta różnica warta jest ceny, jednakże jeśli ktoś auto planuje zostawić na 10 lat pewnie nie będzie na nim oszczędzał.
Podaj mi konkretne dane że 0w20 Toyoty jest lepszy np od Valvoline to go kupię.