Jeszcze kilka moich uwag propo AAWireless (chyba przydałby się na to osobny wątek..):
1. Problem z niezapisywaniem ustawień po zmianie: znany problem - niektóre auta (w tym toyota) resetują port USB po utracie kontaktu z AA. Powoduje to, że AAW traci zasilanie zanim zdąży zapisać zmiany. Rozwiązanie: wpiac AAW do innego portu (nie tego z danymi), tam zmienić ustawienia i wrócić do właściwego (alternatywnie zmieniać bardzo szybko - jak połączy się bt, ale nie odpali się jeszcze AA - czasem się uda, czasem nie)
2. Passthrough nie ma wpływu na jakość dźwięku. Jeśli AAW działa bez tego, to lepiej nie włączać
3. Zmiana DPI działa. Ustawcie 103
4. Dongle mode w sofcie 2.0 to inny tryb działania BT, identyczny z tym, jak działa urządzenie Motoroli. Najprościej mówiąc: BT nie ma profilu dźwięku, dzięki czemu można wyeliminować (występujący u niektórych) problem z kierowaniem dźwięku z rozmów telefonicznych na głośniki auta. Ja u siebie tego nie zaobserwowałem, ale odkąd bawię się z AAW miałem chyba jedna rozmowę, a problem występuje losowo, więc na wszelki wypadek przestawiłem. Ten tryb ma być zresztą w przyszłości trybem domyślnym - na razie nie jest, bo traktują go testowo
5. Jak ktoś się zastanawia czy kupić AAW, czy Motorolę, to bierzcie AAW. Motorola nie ma możliwości update'u softu, a ostatnio np. Hyundai zmienił trochę obsługę AA i bez tego po prostu przestał działać. Druga kwestia jest taka, że w AAW developerzy są w stanie zdalnie wejść na konkretne urządzenie, sprawdzić logi, nawet zrobić aktualizacje pod konkretny egzemplarz i z tego, co widzę - chętnie to robią w przypadku problemów:-)