Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus NX 350h
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #420 dnia: 04 Grudnia 2020, 10:25:35 »
a skoro jesteśmy przy kołach - czy ktoś posiadający BE albo exe z zestawem kombinował z dołożeniem kola dojazdowego/pełnowymiarowego? bo niestety opcja nie jest dostępna (nie do końca rozumiem dlaczego i w salonie też nie potrafili mi tego wyjaśnić) i chciałem podpytać czy ktoś przerabiał jakie rozwiązanie będzie najbardziej optymalne (koszt/komfort)
ja mam exe z 2019 i kupiłem na allegro dojazdówkę, wchodzi bez problemu.
ale sporo osób z forum używa po prostu jednego z kół z letnich (na zimę) lub zimowych (na lato) pełnowymiarowych, aczkolwiek były to 17 lub 18 calowe, nie wim jak z 19-kami.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #421 dnia: 04 Grudnia 2020, 10:37:49 »
Lepiej wsadzić standardowe 18" (a może i 19" wejdzie). A jak masz drugi komplet kół, to w lecie na zapas zimowe, w zimie - letnie. Przynajmniej podłoga nie bezie się zapadać pod większym obciążeniem.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #422 dnia: 04 Grudnia 2020, 11:23:40 »
Nie wiem czy było, ale jak już się pozachwycaliśmy, to przejdźmy do konkretów.

https://www.autoblog.com/2020/12/03/toyota-rav4-prime-fails-moose-test-video/?ncid=edlinkusauto00000016
3VZ.pl

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #423 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:00:49 »
Ktos wie czy a Selection dynamiczne linie przy skrecaniu podczas cofania sa w standardzie ?

pzdr

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #424 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:04:03 »
Jeżeli w C+S są to tym bardziej w Selection

Wysłane z mojego Pixel 5 przy użyciu Tapatalka

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #425 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:05:31 »
Ktos wie czy a Selection dynamiczne linie przy skrecaniu podczas cofania sa w standardzie ?

pzdr
ja mam od poczatku bo i  tez przed odbiorem mowilem by mi je zrobili - jesli by nie bylo

ale ... myk jest taki - krecisz do oporu w lewo, potem w prawo i potem chyba jeszcze raz w lewo i masz dynamiczne linie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #426 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:09:02 »
no ja nie mam...chyba ze cos musze zrobic zeby je wlaczyc i jeszczen ie rozkminilem...   :wallbash:

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #427 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:15:35 »

pzdr
ja mam od poczatku bo i  tez przed odbiorem mowilem by mi je zrobili - jesli by nie bylo

ale ... myk jest taki - krecisz do oporu w lewo, potem w prawo i potem chyba jeszcze raz w lewo i masz dynamiczne linie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nice dzieki za info sproboje...i dam znac!

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #428 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:15:47 »
no ja nie mam...chyba ze cos musze zrobic zeby je wlaczyc i jeszczen ie rozkminilem...   :wallbash:

zapal i wrzuć R i -> krecisz kierownicą na max w lewo - potem max  wprawo - patrz na ekran .. powinny sie pojawić linie żółte

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #429 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:16:30 »
a skoro jesteśmy przy kołach - czy ktoś posiadający BE albo exe z zestawem kombinował z dołożeniem kola dojazdowego/pełnowymiarowego? bo niestety opcja nie jest dostępna (nie do końca rozumiem dlaczego i w salonie też nie potrafili mi tego wyjaśnić) i chciałem podpytać czy ktoś przerabiał jakie rozwiązanie będzie najbardziej optymalne (koszt/komfort)
ja mam exe z 2019 i kupiłem na allegro dojazdówkę, wchodzi bez problemu.
ale sporo osób z forum używa po prostu jednego z kół z letnich (na zimę) lub zimowych (na lato) pełnowymiarowych, aczkolwiek były to 17 lub 18 calowe, nie wim jak z 19-kami.

zapewne kupię 18 na zapas (nie chce mi się co sezon przekładać zwłaszcza, że kół nie trzymam u siebie), ale zastanawiające jest dlaczego toyota nie daje dojazdówki nawet jako opcja - przecież to dla nich sam zysk...

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #430 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:19:03 »

zapewne kupię 18 na zapas (nie chce mi się co sezon przekładać zwłaszcza, że kół nie trzymam u siebie), ale zastanawiające jest dlaczego toyota nie daje dojazdówki nawet jako opcja - przecież to dla nich sam zysk...

mi gościu w salonie powiedzial, ze do hybrydy nie można .... bo ponieważ zwiększy sie masa auta i Homologacja i te pierdy..
tak ze..no ja sie zastanawiam czy ładować do schowka czy nie  :grin:

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #431 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:28:28 »
Nie wiem czy było
Chyba nie było bo to nowy film ale jest już odniesienie do niego kolegi SanderGw w wątku: "RAV4 V. Prime - PlugIn" - 9 strona.
No te dodatkowe baterie jednak trochę ważą. Mimo zarzutów nierzetelności do testujących jednak co by nie mówić Prime zarzuca.
Mimo tego chętnie bym wymienił moje 218 na 308KM ;-)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #432 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:32:10 »
ale ... myk jest taki - krecisz do oporu w lewo, potem w prawo i potem chyba jeszcze raz w lewo  i masz dynamiczne linie
;-) samochody sie do komputerów powoli upodabniają - takie alt-ctrl-del

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #433 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:38:06 »

mi gościu w salonie powiedzial, ze do hybrydy nie można .... bo ponieważ zwiększy sie masa auta i Homologacja i te pierdy..
tak ze..no ja sie zastanawiam czy ładować do schowka czy nie  :grin:

Na dach albo na tylną klapę! Będzie rasowo.
Fajna kolejna teoria z salonu "wyssana palcem z mlekiem matki" cytując klasyka :D

Czytając tutaj przygody kolegów i koleżanek oceniam politykę wyposażeniową dealerów w Polsce jako wolną Amerykankę. Cieszę się, że akurat w pakiecie style mam dojazdówkę, bo jak działają uszczelniacze do opon, to wiem a jak nie to sobie można wygulgać. Wydaje mi się, że był już wątek dojazdówki i jej dokupienia w salonie, ale ostatecznie chyba wyszło na to, że lepiej sobie ogarnąć to samemu przez znany portal na A.
Co do pomysłu wożenia w bagażniku zimówki w lecie/letniówki(;)) w zimie, to zastanawiam się jak takie przechowywanie działa na jakość gumy, szczególnie opony zimowej przechowywanej w 40-o stopniowym upale - czy ta opona zimą będzie miała takie same właściwości jak pozostałe 3? Oczywiście mówię to o scenariuszu, gdzie na zapas idzie jedno koło z kompletu sezonowego.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #434 dnia: 04 Grudnia 2020, 15:49:06 »
Cytat: anyone w Dzisiaj o 15:16:30

tak ze..no ja sie zastanawiam czy ładować do schowka czy nie 

To sprzedali mi niehomologowaną konfigurację...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl