Jako, że temat dotyczy wrażeń i opinii to i ja dołożę swoje spostrzeżenia z pierwszych dni użytkowania auta. Porównanie mam przesiadając się z Accorda VII gen TypeS i mając jeszcze na codzień CR-V III gen. Moja wersja to Hybryda Executive 4WD ( nie jestem pewny czy Exe występują FWD)
Także po kolei in plus:
+ mega wygląd
+ naprawdę fajnie się prowadzi
+ aktywne systemy wspomagające (asystent pasa ruchu, aktywny tempomat)
+ rozsądne spalanie
+ osiągi
+ fajne podświetlenie wnętrza (półki, pod nogami)
+ super wyświetlacz w lusterku
+ osiągi
+ układ hamulcowy
i teraz lecimy z dziegciem:
- poniżej deski rozdzielczej jest słabo jeśli chodzi o materiały, plastiki powiedziałbym średnie i czuć oszczędności (Accord 2003 - flokowany i podświetlany schowek - tutaj kawałek plastiku)
- klimatyzacja w trybie auto(jakieś eco), no nie do końca to działa dobrze bo potrafi szyba gdzieś parować (znów porównanie z Acoo bo CR-V nie ma takiego trybu)
- brak możliwości zmiany tapicerki przy zamówieniu. Mamy full skórę a wolałbym jednak jakąś tkaninę(mam psy, które bardzo lubią wskakiwać i jeździć autem)
- brak ledowego oświetlenia górnego (really ? zwykłe żaróweczki ???)
- mała ilość schowków i bezsensowna tacka w podłokietniku...
- brak bezprzewodowego AA i CP
- koszty pierdółek typu domykanie szyb, którego nie uruchamiają domyślnie
- mam wrażenie, że masa jest słabo rozłożona bo czuć dużą bezwładność przy hamowaniu (porównanie z CR-V bo z Accordem to bez sensu)
Podsumowując auto jest naprawdę fajne ale na pewno ma swoje wady, wiele rzeczy można poprawić ale i tak dalej w tym budżecie to nie wiem co mogłoby być lepsze

Pozdr,
n.